2 Şubat 2012 Perşembe

Bütün Vekillere Çağrı

Bütün Vekillere Çağrı
Veysi ERKEN
Dün Mali Müşavir olan bir arkadaşımla konuşurken söz Temmuz Ayında yürürlüğe girecek ticaret kanununa geldi.
Arkadaşım bu kanunu okudukça kimyam bozuluyor. Kanun yürürlüğe girerse hapishaneye girmeyecek bir muhasebeci, şirket müdürü veya sahibi kalmayacak dedi.
Kimyasını bozan kanunla ilgili birkaç misal verdi. Mesela bir şirket yöneticisi kendi kredi kartı ile şirketine bir mal alsa hapis cezasına çarptırılabilecek. Aynı şekilde şirket sahibi şirketten borçlanamayacak yakınlarına taksitli mal satamayacak.
Ve daha yüzlerce zırva sebepten dolayı hapishanelerde yer kalmayacak.
Bütün milletvekillerine, meslek kuruluşları yöneticilerine, şirket sahiplerine, muhasebecilere kısaca herkese sesleniyorum.
Türkiye’yi hapishaneye çevirecek bir kanunun yürürlüğe girmesini engelleyiniz. Özellikle ticari faaliyetleri iyi bilen Sayın Başbakan’a sesleniyorum.
İki üç gün içinde meclisten geçen 1500 maddelik ticaret kanununun içindeki tuzakları bir an evvel ortadan kaldırınız. Aksi takdirde kimyası bozulan ve bozulacak kişi sayısı milyonlarla ifade edilecek.
Muhalefet vekillerine sesleniyorum.
Milletten yana tavır sergileyiniz ve milletin kimyasını bozan bu kanunun yanlışlıklarını yüksek sesle haykırınız ve engelleyiniz.
Ya siz meslek odaları yöneticileri, TOBB başkanları neredesiniz? Aidattan başka mensuplarınızla bir ilginiz yok mu?
Sessizliğinizin sebebi ne olabilir?

Başörtüsünde bütün bariyerler kaldırılacak
Aşağıdaki haberin benzerini yıllardır okuyoruz ve duyuyoruz “Başörtüsünde bütün bariyerler kaldırılacak. Haberi olduğu gibi okuyalım Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: 'Yalnızca başörtüsü sorunu değil, temel hak ve özgürlüklerde bütün bariyerlerin kaldırılmasını istiyoruz'
''Bunlar kaldırıldığı zaman parlamentoda, istihdamda her alanda kadının potansiyelini, gücünü, beynini, kalkınmadaki girdilerini kullanabileceğiz''

-''İnsanları şekline şemaline göre değil, ehliyetine, liyakatine göre, uzmanlık alanlarına göre kullanacağımız bir Türkiye bizi her yönden güçlendirecektir''

http://haber.rotahaber.com/basortusunde-butun-bariyerler-kaldirilacak/243069, 28.01.12
Evet, yıllardır duyuyoruz. Başta başörtüsü olmak üzerek temel hak ve özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılacak. Zulüm bitecek.
Yetmişli yıllardan beri milyon kere duyduğumuz laflar.
Sayın Fatma Şahin’e sesleniyorum. Bariyerleri kaldırmanızı kim engelliyor. Gücünüz yetmiyorsa lütfen bize doğruları söyleyiniz. Sizi engelleyenleri açıklayınız. Görünmez çeteleri deşifre ediniz.
Millet artık icraat istiyor.
Yine Askerlik Konusu
Genelkurmay başkanlığı asker sayısı ile yeni bir açıklama yaptı. Muvazzaf asker sayısı 720 binden fazla.
Herkes sayısı az, vurucu gücü yüksek mobil kabiliyetle donanmış ve teknolojiyi iyi kullanan bir ordudan yana. Herkes aynı fikirde olduğuna göre Askerlik konusu bir bütün olarak ele alınmalıdır. Artık askere gidenler sadece askerlik işi ile uğraşmalıdır.
Millet bunu bekliyor. Dış tehditleri rahatlıkla engelleyecek bir orduyu arzulayanlar meclisin harekete geçmesini bekliyor.
Üç başlık altındaki yazımla ilgili neticeten olarak şunu söyleyebilirim ki, vekillerimiz bir an önce harekete geçmeli milletin önüne kanunlarla konulan bariyerleri ve engelleri temizlemelidir ki, milletin kimyası düzelsin.
Selam ve sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?