10 Şubat 2013 Pazar



Yaramadı
Veysi ERKEN
            Ustalık dönemi haktan, hakikatten ve adaletten sapma dönemine dönüştü. Bunun örnekleri o kadar çok ki, saymakla bitmez.
            Son örnekler Tayyip Erdoğan’ın darbecilerin salıverilmesini istemesi ve onları ziyaret etmesi ile Bülent Arınç’ın infial meydana getiren “toplumda saygınlıkları olanlar tutuksuz yargılansın” ifadesidir.
            Bilinmelidir ki, bir ülkede adalet varsa dağdaki çoban ile köşkte oturan cumhurbaşkanı aynı hukuka tabi olmak mecburiyetindedir.
            Adalet toplumunda saygınlıklar veya başka kavramların arkasına sığınılmaz. Fatihin yargılanma şekli unutulmamalıdır.
            Hele hele camileri bombalamayı planlayanları, namlusunu halkına çevirenleri aklamaya çalışmak ve darbecileri savunmak iflasın göstergeleridir.
Hazreti Peygamber  saygınları ve saygın soyguncuları  savunanları şu şekilde uyarıyor : "Ey insanlar, sizden evvelkileri şu halleri mahvetti: İçlerinden sivrilmiş biri hırsızlık yapınca onu serbest bıraktılar. Aynı işi, zayıflarından biri yapınca onu cezalandırdılar. Allah'a yemin ederim ki, hırsızlığı yapan Muhammed'in kızı Fatıma dahi olsa, elini mutlaka keserim." (Buhari, Buhari,Cami’us Sahih,vıı,s.15)
            Soruyorum size darbecilerin medyada, sanayi alanında ticari işlerde, bürokraside, akademik çevrede varlıklarını devam ettirdikleri, saygın soygunculuklarına devam ettikleri ve bunların adalete teslim edilmedikleri bilinen bir gerçek iken darbeci zihniyeti aklamaya çalışmanın anlamı nedir.
            Bize anlatabilir misiniz?
            Bakın cenabı Allah şu ayetlerle neyi emrediyor. Okuyun ve öğrenin : Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutan ve kendiniz, ana-babanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için şahitlik eden kimseler olunuz. Zira zengin de olsa, fakir de olsa, Allah ikisine de (sizden) daha yakındır. Nefsinizin arzusuna uyarak adaletten uzaklaşmayın. Eğer (şahitlik ederken) dilinizi eğer, bükerseniz veya çekinirseniz, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. 4/135
Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz. Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Adaletli olun, çünkü o, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır. 5/8”
Bugünkü uygulamalar adaletin neresinde, şahitlikler doğruya ne kadar yaklaşıyor.
Biliniz ki, bu milletin imkânlarını muhtelif adlarla çalanları, saygın soygunculuğa devam edenleri, özgürlükleri kısıtlayanları ve hayatı zindan edenleri ziyaret edenleri, onları korumaya kalkanları halk affetmez.
Tarih bu davranışları sergileyenlerin yerle yeksan olduklarına şahitlik edecektir.
Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?