22 Mart 2013 Cuma

Şehid Muhsin Başkan



Şehid Muhsin Başkan
Veysi ERKEN
Aradan dört yıl geçti. Suikast aydınlatılamadı.
Muhsin başkan gençlere modeldir.
Bu bağlamda Muhsin Ata Destanı isimli çalışmaya yazdığım söz başını sizlerle paylaşmak istedim.
"Biz, vahyin her zerresine iman ederiz. Onun içindir ki, “İnne lillah ve inne ileyhi raciun” ve “küllü nefsin zaikatul mevt” ayetlerine iman edenleriz.
Muhsin Başkan’ın hayat serüvenine bu bağlamda yaklaşmışızdır.
Biliyoruz ki ki Muhsin Yazıcıoğlu bir davanın sembol şahsiyetlerindendir.
Yetmişli yıllardan itibaren aynı dava uğrunda yollarımız kesişti. Şehid edildiği güne kadar aynı çatı altında mücadelemiz birlikte sürdü.
O menfur bir şekilde şehid edildi.
Ve ben inanıyorum ki mekânı cennettir.
Davası bakidir. Zira onun davası İlayı Kelimetullah doğrultusunda âleme nizam verme idi. Ondan önce de bu dava vardı ve kıyamete kadar bu davanın alperenleri olacak.
Onun ve dava arkadaşlarının hayatı destanımsıdır. Battalnâmelerde, Saltuknâmelerde hayat serüvenleri anlatılanların hayatı gibi destanımsıdır.
Rahmetli Yazıcıoğlu, bu yönüyle, bir gençlik ve civanmertler “usve”sidir. Çünkü o, Hazreti Peygamber (s.a.v.)’i “usve” edinmiş ve bu çizgide hayat sürmüştü.
Menfur suikast ile fani âlemden beka âlemine hicret etti.
Gençliğin serüveni başkanının hayatı ile destanlaştırıldı.
Muhsin Ata Destanı”; aynı mücadele serüvenini yaşayan, “Yusufiyeler”de hayat bulan bir dostun bir Yusuf’un kaleminden çıkmıştır.
Umulur ki, İlay-ı Kelimetullah diyen ve âleme nizam verme sevdasında olanlara bu destan yol gösterici olur.
Söz onun: “Ümitliyiz, kararlıyız, inanç doluyuz ve yalnız değiliz. Zaten inanan insanın yalnızlık gibi bir problemi olamaz. Allah’ı zikreden bir dil, Allah’a şükreden bir kalp taşıyorsa insan nasıl yalnızlık duygusuna kapılır?
Aşık tarzı Türk halk şiirinin konu ve biçim özellikleriyle örülmüş, çağdaş bir destan denemesi olan bu eser, hem onun hatırasını yaşatmak, hem de hatıralarımızı tazelemek niyetiyle, 4. Şehadet yıldönümünde, gönüldaşlarına sunuluyor.
Güzel insanları anmak ve güzellikleri yaşatmak, bahtiyarlık değil de nedir!"
Selam ve Sabırla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?