13 Ekim 2013 Pazar

Bayramlık: Siz Bed- dualara Karşı Hangi Tedbiri Aldınız?



Bayramlık: Siz Bed- dualara Karşı Hangi Tedbiri Aldınız?

Veysi ERKEN

            Eski notlarıma göz atarken bir yazı gözüme ilişti.
            Bed-dualara karşı tedbir alma ile ilgili bir not.
            Sahi biz beddualara karşı tedbirli miyiz?
Sorumlu veya alakalı olduklarımızın bize karşı düşünceleri, tavırları, davranışları dua formatında mı yoksa beddua mı?
Her kademedeki ilgili bunu bayram vesilesiyle muhasebe etmeli diye düşünüyorum. Bu vesile ile notlarım arasındaki yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.
İşte o yazı:
            “Selçuklu sultanı Alâeddin Keykubad, şehrin kalesini tamamladığında, Hazret-i Mevlana’nın babası Bahâeddin Veled’den teberrüken kaleyi görmesini ve kale hakkındaki fikrini beyân etmesini ricâ eder. Bahâeddin Veled hazretleri, gidip yapılanları görür ve şöyle der;
            “Kaleniz, sel felaketlerini, düşman akınlarını önlemek için fevkalâde güzel ve kuvvetli görünüyor. Lâkin sen, idâren altındaki mazlumların, ezilen insanların bed-duâ oklarına karşı hangi tedbiri aldın? Çünkü onların bed-duâ okları, yalnız senin kalen gibi bir kaleyi değil, Yüz binlerce kale burcunu deler geçer ve dünyayı harâbeye çevirir.
            En iyisi sen, adalet ve iyilikten kale burçları yap ve Salihlerden, hayırlı duâ askerleri teşkil etmeye gayret et. Böylesi senin için surlardan daha emindir. Zira halkın ve dünyanın güven ve huzuru o duâ askerleriyle sağlanır. Osman Nuri TOPBAŞ, Dua, Altınoluk, sayı 194, Nisan 2002.”
            Umulur ki, hepimiz dualarda yer bulan, beddualarda unutulanlardan oluruz.
            Selam ve Sabırla.

            HAŞİYE: Kurban bayramının İslam âleminin ve dahi tüm insanların huzur, kutluluk ve refahına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?