1 Nisan 2014 Salı

Seçimin Sonucu Nasıl Okunmalı?



Seçimin Sonucu Nasıl Okunmalı?

Veysi ERKEN

            Dış mihrakların maşaları vasıtasıyla Türkiye’de oynadıkları oyunlar bitmedi ve bitmeyecek. Her devirde farklı maşalar ve piyonlar bulunacak.
            Gezi ve onu takip eden Aralık kalkışmalarının maşaları ve piyonları aynıdır. Türkiye’yi sömüren holdingler ve onlara teşne olan dinî görünümlü grupların maşa ve piyon oldukları gün yüzüne ortaya çıkmıştır.
            Bu kalkışmaların gölgesinde gerçekleşen seçimler mahalli olmaktan çıkmış ve mesaj verir hale dönüşmüştür.
            Evet, millet mesaj vermiştir.
            Kanaatime göre iki mesaj verilmiştir.
            Birincisi benim irademe müdahale etme mesajıdır. Benim irademe müdahale etmeye kalkıştığında yolsuzluğu, hırsızlığı ve yamukluğu görmem sana ders veririm türündendir.
            Verilen mesaj gayet açıktır. Millet diyor ki, her türlü darbeye, darbe teşebbüsüne, Ergenekonculuğa, balyoz teşebbüslerine ve ananas vesayetine hayır. Halk, her türlü dinlemeye, fişlemeye ve dahi şişlemeye lanet diyor. Tecessüse yeltenen “derviş kisveli avcılar”a ve servisçilere dur mesajıdır seçimler.
            Artık anlarlar mı darbeciler ve derviş kılıklı avcılar bilemem.
            Zannetmiyorum.
Çünkü kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar.
            Millete kötülük ediyorlar.
            Darbeci zihniyet harekete geçtikçe millet hırsızlığı ve yolsuzluğu bir kenara bırakıyor onlara karşı iradesini ortaya koyuyor.
            Düşün milletin yakasında ki, millet hırsızlara ve yolsuzluk yapanlara dersini verebilsin.
            Bana göre verilen ikinci mesaj da şudur.
            AK parti dışındaki partiler ülkenin bütününe hitap etmiyor. CHP, MHP ve BDP Türkiye partisi olamıyor.
            AK parti bütün yanlışlıklarına rağmen Türkiye’nin geneline hitap ederken diğer partiler yerel ve dar alanlarda kalıyor.
            Millet bütün partilere demek istiyor ki, artık Türkiye partileri olun. Şiddet ve ayrımcılığa dur deyin ve Türkiye’nin tamamına söylemleriniz ve eylemlerinizle hitap edin ki, iktidar yüzü göresiniz.
            Bununla ilgili bariz iki misal vereyim.
            MHP her kesime hitap edebilen Burhanettin Kocamazla Mersinde başarılı olurken, CHP Ankara’da milli olan Mansur Yavaş’la oylarını yükseltti.
            Bu örnekler şunu göstermektedir.
            Partiler zihniyetlerini değiştirmek ve halkın değerlerini önemsemek durumundadır. Önemseyemeyenler Türkiye partisi olamaz ve seçimle asla iktidar olamaz.
            Umarım ki, bütün partiler seçimlerin sonuçlarını doğru okur ve halkın değerlerini önceleyerek, vesayetleri reddederek ve Türkiyelileşerek iktidar yolunu ararlar.
            Hülasa mahalli olmaktan çıkmış seçimler bitti.
            Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve erkene alınmazsa 2015 genel seçimleri var. Partilerin yöneticileri kendilerini sorgulamalı ve millete ters düşmemenin yolunu bulmalılar.
            Artık bu milletle daha fazla uğraşmayın. Milli, yerli ve ahlaklı olun. Dış mihrakların marifetiyle Sayın Savcı Sayan’ın tabiriyle “Nescafe olmayın Türk Kahvesi olun”.
            Şiddeti, darbeci zihniyeti ve her türlü vesayeti reddederek ülkenin geneline yayılın ki, hırsızlık, yolsuzluk ve haksızlıklara karşı millet rahatça dur diyebilsin.
            Selam ve Sabırla.
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?