9 Haziran 2015 Salı

Seçim Sonuçlarının Mesajları



Seçim Sonuçlarının Mesajları

Veysi ERKEN

            7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimde verilen mesajlardan çıkarılacak dersler var.
Biz şunu kabul ediyoruz ve inanıyoruz.
 “Şer zannedilen şeylerin hayır, hayır zannedilen şeylerin şer olabileceğine, doğrusunu Cenabı Allah’ın bileceğine” inanıyoruz.
Seçim sonuçlarını bu mantıkla değerlendiriyoruz ve yönetimde olanlara tavsiyelerimizi yapıyoruz. Başkalarının veya “el”lerin piyon ve uşaklarının ne düşündüğü beni ilgilendirmez.
7 Haziran 2015 seçimlerinden çıkardığım mesajları şöyle sıralayabilirim.

1-Başkanlık Sistemi

Seçim sonuçlarının mesajlarından biri “mevcut sistemin iflası” ile ilgilidir. Seçmen “BAŞKANLIK” sistemine geçişin mesajını vermiştir. Siyaset bilimcisi olduğunu söyleyen görevlilerin ve gazeteci zannedilen şarlatanların yorumlarına ve yönlendirmelerine rağmen seçmenin verdiği mesaj gayet açıktır.
“BAŞKANLIK” sistemine geçilmelidir diyor seçmen. Düşünün ki, %40’tan fazla oy alan parti hükümeti kuramıyor. Seçmen diyor ki, BAŞKAN seçse idik. Başkan kendi kabinesini kurar. Vekiller kendi görevleri olan yasama faaliyetini yaparlardı.
Başkan seçmediğimiz için “Yasama Görevi” için görevlendirdiklerimiz asli görevlerini bırakıp “Hükümet”i oluşturma çabasına yönelmektedir. Bu zaman ve enerji israfıdır.

            2-İttifaklar ve Sonuçlar İçin Sevinenlerin Tanınması

            7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimde kirli ittifaklar “tavan” yapmıştır. Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra ortaya çıkan görüntüler bunun delilleridir.
            İsrail, A.B.D. ve tüm batı dünyası sonuçları sevinçle karşılıyor adeta zil takıp oynuyorsa bunda bir bit yeniği vardır.
Siyonist Haçlı ittifakının temel hedefi Türkiye’yi engellemek, büyük projeleri akamete uğratmak ve Küresel lider olmamızı engellemektir. Bunun için seviniyorlar. Sadece bunlar değil, içerideki piyonları da zil takıp oynadı. Medyayı inceleyiniz bu alçaklığı görürsünüz.
 Cemadat-ı Haşhaşiyun ve Rodos Şövalyeleri efendilerini az sevindirmemiştir bu seçimlerde diyorum.

3-Baskı ve Korkunun Varlığı

Özellikle bazı yörelerimizde “korku ve baskılar” maalesef etkili olmuştur. Seçimin sonuçları bunu aşikâr bir şekilde göstermektedir. Güvenli seçim ortamının oluşturulamadığı yerlerde sorunlar artmaktadır.

4-Kimlik Siyaseti

Yüzyılın birikimi olan sorunların çözümü kolay değildir. Bu sorunlardan biri “Kimlik” ile ilgilidir. Kimlik üzerinde yapılan siyasi propaganda etkili olmuştur. Korku ile birleştirilen propaganda oy kaymalarını beraberinde getirmiştir.

5-Dini Hayat

Bu seçim sonuçlarının verdiği mesajlardan biri de “Dini hayat”la ilgilidir. Seçimde etkili olmak için bütün partiler “dini hayat ve özgürlükler”den bahsetmek durumunda kalmışlardır. Hatta dindar aday göstermişlerdir.
 Seçmen dindarlaşmaya yönelenlere meyletmiştir. Yasaklayıcı tavrı sürdürecek ve sürdürmesi beklenenlere prim vermemiştir.

6- Yanlış Adaylar

Özellikle İktidar partisinin bazı il ve bölgelerimizde “yanlış aday”larda ısrar etmesi seçim sonuçlarını etkilemiştir. Parti teşkilatlarının bütün ısrarlarına rağmen yanlış adaylarda ısrar İktidar partisine birkaç puan kaybettirmiştir.
Sonuç olarak bu seçim sonuçları “Hayra yol açar” inşallah. Umarım ki, bütün parti yöneticileri oyunlaştırılan senaryonun farkına varır ve kendi iç muhasebesini yaparak takoz olmaktan vazgeçer.
Bütün partiler “Silahsız ve Şiddetsiz” bir Türkiye paydasında buluşmalıdır. Böyle bir buluşma Türkiye’nin önünü açar, büyük projelerin hayat bulmasını sağlar ve ülkemizi Küresel Lider yapar.
Kısaca ortaklık (koalisyon) kurar ve Siyonist Haçlı ittifakının hevesini kursağında bırakır.
Şimdi akıllanma ve tefekkür zamanıdır. Üç ayetle tefekkür edelim.
(Ey müminler!) Sakın gevşemeyin. (Uhuddaki yenilginizden dolayı) üzülmeyin; eğer gerçekten müminler iseniz muhakkak en üstün sizlersiniz.” (Âl-i İmrân, 139)
“Muhakkak ki; Allah katında, (yerde yürüyen) canlıların en şerlisi (kötüsü) akıl etmeyen sağır ve dilsizlerdir. Enfal 22”
"Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir. Araf 179"
Selam ve Sabırla… 09.06.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?