19 Haziran 2016 Pazar

Midyatlıların Cumhurbaşkanından Beklentileri



Midyatlıların Cumhurbaşkanından Beklentileri

Veysi ERKEN

            Birkaç gün önce belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun Cumhurbaşkanı ile görüşerek Midyat’ın sorunlarını dile getirdiğini ve bu görüşme esnasında Midyat yollarının yapılması için Cumhurbaşkanının ilgili bakanlığa talimat verdiğini basından öğrendik.
            Bu tür görüşmelerin ve talimatların faydası vardır.
            Bilebildiğim kadarıyla Midyat’taki yollarla ilgili talimatlar ve çalışmalar Cumhurbaşkanının Başbakanlığı döneminde de olmuştu.
            Ancak bu çalışmaların neticelenmeleri gecikmiştir.
            Esasında Midyatlıların Cumhurbaşkanından başka beklentileri de vardır.
            Midyat’ın konumunu ve beklentilerini Cumhurbaşkanı iyi bilmektedir.
            Kanaatime göre Midyatlılar beklentileri ile ilgili kampanyalar yapmalıdırlar. Bu beklentilerden bir kısmı şu şekilde sıralanabilir.
            Midyat üniversitesinin başlangıcını oluşturacak bir fakültenin Midyat’ta açılması. Bunun için YÖK ve Bakanlar Kurulu hemen karar alabilir.
            İkincisi doğalgazın Midyat’a ulaştırılması. Geç kalınmış olmakla birlikte acilen bu konunun programlanması ve fiiliyata dönüştürülmesi gerekir.
            Üçüncüsü sadece ilçe genelinde programlanmış 26 kilometrelik yollar değil, Midyat-Mardin, Midyat- Batman ve Midyat-Cizre çift yollarının bir an önce bitirilmesi. Yol çalışması maalesef yılan hikâyesine dönüşmüş durumdadır. Özellikle Midyat- Mardin yolu turistik faaliyetler için bir an önce bitirilmesi gerekir. Bilindiği üzere Midyat önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.
            Ülkenin geneline yapacağı katkı küçümsenemez.
            Bir diğer konu cazibe merkezi konusudur. Hükümet doğunun kalkınması için bazı illerde cazibe merkezleri oluşturmayı düşünüyor. Bu projeye Midyat mutlaka dâhil edilmesi gerekir. Bunun başlıca sebebi konumudur.
            Bilindiği üzere Midyat Suriye sınırına yakın Mardin, Batman ve Şırnak illerinin kavşağını oluşturmaktadır.
            Bu konumu itibarıyla hem sağlık hem de endüstri açısından önemli bir geçiş bölgesi olabilecek potansiyele sahiptir. Bu özelliği ile buraya bir bölge hastanesi gereklidir.
            Bu beklentileri çoğaltmak mümkündür.
            Şahsi beklentim bu konuların STK’lar tarafından gündeme taşınmasıdır. Bilindiği üzere “ne kadar emek o kadar yemek” diye bir tabir vardır. Bu tabir insanın çaba göstermesini vurgular.
            Midyat huzur ve hoşgörü muhiti olarak bu beklentileri hak ediyor.
            Çağrım herkesedir.
            Kaymakam, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, STK’lar ve yerel medya bu beklentilerin hayata geçirilmesi için birlikte hareket ediniz.
            Midyatlılar ve Midyat bunları ve daha fazlasını hak ediyor.
            Midyatlılar bunu hak ettiklerini defalarca ispat etmişlerdir.
            Sayın cumhurbaşkanının kısa olarak sıraladığım beklentilerin kısa zamanda gerçekleştirilmesi için gereken hassasiyeti göstereceğini umuyorum.
            Yeter ki, Midyatlılar gereken gayreti sarf etsin.
            Bu bir katkıdır.
            Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?