18 Ocak 2021 Pazartesi

Sol (CHP ve Türevleri) Neden Her Şeye Karşı Çıkar?

 

 

       Sol Neden Her Şeye Karşı Çıkar? 

Veysi ERKEN

         *“Zengin ülkelerde hükümetler sosyal politika gereği zenginden alıp,fakire dağıtır. Türkiye’de hükümetler zenginin isteklerini cevaplamayı görev bildiğinde fakirden alıp,zengine aktarmaktan yorgun düşüyor. Gelir dağılımı, sosyal denge,huzur giderek bozuluyor. .....................................Bu çarpık sistem yürümez. Sistem tıkanmak üzere...Bunu görmek lazım...  Güngör URAS  * 02.08.1999,Milliyet.

            Gecikmiş de olsa insanların ve grupların hatalarını kabul edip itirafta bulunmaları fena bir şey değildir. Belki itiraf geçmişle ilgili bir işe yaramayacak ama, gelecekle ilgili işe yarayabilir. Devrimcilik ve ilericilik adı altında gerçekleştirilmek istenen bütün güzelliklere karşı çıkılmasının hatalı olduğunu itiraf etmek, hataları dillendirmek iyi olmuştur bence. Belki bundan sonra “jakoben” ve “oligarşik” bir tarzda olan ve bize “sol” diye yutturulmak istenen nanelerden vazgeçilir.

            Filhakika, Türkiye’de solun geleneği yoktur ve hiç olmamıştır. Olacağı da yoktur. Bunun başlıca sebeplerinin tahlil etmek ve bir gelenek kurgulamak bizim işimiz değildir.

Ancak, bizim tespitlerimize göre Türkiye’de sol düşünceyi savunuyorum diyenlerin kahir ekseriyeti sömürücü ilan ettikleri zümrelere mensuptur.

Fakir ve kimsesizler değildir.

Solun bütün tonlarını savunanlarını tahlil ediniz, karşınıza sömüren kabul edilenlerin çocukları çıkar.

Sömürücü zümre genel olarak evladını milli ve manevi değerlere iyice yabancılaştıran kurumlarda yetişmesine gayret sarf etmiş, bu yetiştirmenin neticesinde de sefih bir hayata zemin hazırlamıştır. Bu istenerek mi yapılmış? Bunun tartışması başka bir yazıda yapılabilir.

             Bunun böyle olması Türkiye şartlarında yadırganacak bir durum değildir. Çünkü solu savunanların yuvalandıkları yerler ittihatçı geleneği sürdüren kurumlardır.

Ve bu yerler “halka rağmen halk için” ilkesini esas alan, halkı hor gören ve halkın değerleriyle barışık olmayanların yerleriydi.

İşte sol adına ittihatçı zihniyet kendi menfur emellerini ve sinsi planlarını sergilemeye çalışmış ve insanımızı kalkındıracak bütün güzel teşebbüslere karşı cephe almışlardır.

            Karşı çıkmalarının arka planını sıradan bir sol zihniyetli sade vatandaş asla anlamadı. Bunu anlaması da mümkün değildi. Karşı çıkanlar kolejlerde okuyanlar ve her türlü sefih hayatı sürdürenlerdi. Bu insanlar kendi düzenlerinin devamını istiyorlardı. Başkalarının kendileri gibi kolejlerde okumasına ve zengin bir hayat sürmelerine tahammülleri yoktu. Kendi dar dünyalarının devamı ancak kapalı rejimle mümkün olurdu.

            Neyimize renkli televizyon ve çok kanal!!!

Neyimize telefon ve internet!!!

Neyimize köprü ve otoyol!!!

Bunlar fuzuli yatırımlardı onlara göre.

            Evet, fuzuli yatırımlardı, çünkü onların dar kalıplarını ve zihniyetlerini kıracaktı bu yenilikler ve yatırımlar. Bunun içindir ki, yeniliklere, yatırımlara ve hayatı kolaylaştıracak her şeye karşı çıkılmalıydı.

            Yatırımlar gerçekleşse halk daha iyisini isteyecekti.,daha çok hak ve hürriyet diyecekti. Jakoben ve oligarşik solumuzun buna tahammülü yoktu ve olamazdı. Ne de olsa bu memlekete  lazım olanı getirmek onların işiydi. Velev ki, bu Komünizm de olsa!!!

            Onlar sosyal hayatın tek düzenleyicisiydiler ve öyle kalmalıydılar. Bu yağma düzeninin foyalarını ortaya çıkarmaya yarayacak her yenilik ve gelişme engellenmeliydi.

            Hasılı kelam yıllardır halkımıza yabancı olanların, halkın manevi dinamiklerini dinamitleyenlerin adına, bir başka ifadeyle sol adına yapılan bu itiraf umulur ki,hayra ve güzelliklere bir başlangıç olur.

            Vesselam. 28.08.2001

 

 Not. 20 yıl geçti Sol denilen (CHP zihniyeti ve iltisaklılarında) zihniyette değişen bir şey var mı?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?