24 Nisan 2021 Cumartesi

Biden'e çağrıda bulunan Meral Akşener'e sorular

 

Biden'e çağrıda bulunan Meral Akşener'e sorular

 Veysi ERKEN

             Sayın Akşener.

            Merhum Muhsin başkan döneminde partide MKYK üyeliği ve YİK başkanlığı görevinde bulunmuş ve politika ile ilgisi olmayan bir vatandaş olarak 24 Nisan için Biden’e yapmış olduğunuz çağrı üzerine size sorularım olacak.

            Umarım ki cevaplarsınız ve zihnimde oluşan müphemiyeti ortadan kaldırırsınız.

           1- Biden Erdoğan'ı devirmek için muhalefetle işbirliğinden bahsederken diğer muhalefet başkanları gibi hiç tepki vermediniz. Verdiyseniz biz duymadık. Varsa tekrar paylaşır mısınız? Yoksa Biden sizinle de işbirliği yapıyor mu?

           2- Ermeni patriği Maşalyan bu konuların parlamentoların gündemine taşınmasını doğru bulmaz iken (a) ve Davutoğlu "Tarihi olayların ulusal ve uluslararası siyasete araç kılınmaması gerekir” (b) derken, konuşmanızda 

"her iki tarafın da kendileri açısından haklı sebepleri ve savları elbette olabilir" söyleminizle Biden'i veya Ermenileri de haklı mı görüyorsunuz?

3- " İşte o nedenle, hem bu sorumluluğun bilinci hem de ekonomi, uluslararası ilişkiler ve dış politika alanlarında ağır bir enkazı devralacak bir siyasi partinin lideri ve geleceğin iktidarı olarak bazı hususlardaki görüşlerimi dile getirmek istiyorum." derken seçime iki yıldan fazla bir zaman var iken ve seçmenin iradesi tecelli etmeden ağır bir krizi devralacağınızı neye dayanarak ileri sürüyorsunuz.

            Umarım ki bu sorulara makul ve mantıklı cevabınız vardır.

            Lütfen cevaplarınızla toplumu tenvir ediniz.

      https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/meral-aksenerden-abd-baskani-bidena-cagri-6392043/



(a)          Patrik Maşalyan, “10 yıllardır bu konunun, parlamentoların gündemine taşınmasının yarattığı gerginlikler, iki halkın yakınlaşmasına hizmet etmemektedir, tersine hasmane duyguları kışkırtarak barışmanın gecikmesine yol açmaktadır”

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/ermeni-patriginden-abdye-1915-uyarisi-acilarimizi-siyasete-alet-etmeyin-41795860?&utm_source=f5haber&utm_medium=f5haber&utm_campaign=f5haber

 (b)          Davutoğlu, "Tarihi olayların ulusal ve uluslararası siyasete araç kılınmaması gerekir. Gün geçmişe değil, geleceğe bakma ve toplumlar arası barış inşa etme günüdür. ABD yönetimine çağrımız bu acıları Türk-Amerikan ilişkilerinde yaşanmakta olan sıkıntılı konjonktürü fırsat bilip iç siyasette kullanarak daha da derinleştirmek değil, karşılıklı empatiye dayalı bir diyalog sürecine ve barış vizyonuna katkıda bulunmaktır" dedi.

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ahmet-davutoglundan-abd-yonetimine-24-nisan-cagrisi-6392680/

 Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?