26 Haziran 2022 Pazar

Midyat İl Olmalıdır

 Midyat İl Olmalıdır

Veysi ERKEN

Yeni “İL”ler ihdas edilecekse “Evet” Midyat “İL” olmalıdır.

Zira “İL” olmayı en çok hak eden yerin başında MİDYAT gelir.

Zira 1868 yılında Midyat merkezin “Liva” olarak ittihaz edilmesine dair karar vardır ve bu karar TBMM’nin arşivinde duruyor.

Bunu dile getirmemin sebebi şudur.

Dün AK Parti Genel Başkan yardımcısı Vedat Demiröz Ahlat’ta konuşma yaparken  "MHP lideri Devlet Bahçelinin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verecekleri kararla Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız" dedi. https://www.gazetevatan.com/gundem/il-sayisi-100e-mi-cikiyor-ak-partili-demiroz-son-noktayi-koydu-2046279

Ahlat’ın il olacak yerler arasına alınması doğru bir karar olur. Zira tarihimizde önemli bir yer tutuyor. Ayni şekilde MİDYAT’ta önemlidir ve ilk “İL” e çevrilecek yerlerin başında yer almalıdır.

Buradan bütün MİDYAT’lılara, Midyat’ta oturanlara ve Midyat’ı ve Midyatlıları sevenlere çağrıda bulunuyorum hemen faaliyete geçilmeli ve elbirliği ile bu konu gündeme taşınmalıdır.

Yeni bir idari düzenlemenin ve Midyat’ın il olması sağlanmalıdır.

Bilindiği üzere 1933 ve sonrasında düzenlemeler yapılmış ve bugün il sayısı 81’e ulaşmıştır.

Kanaatime göre il sayısı 100 hatta daha fazla olmalıdır. Başlıca sebebi hizmetlerin daha kolay icra edilmesidir.

Bu arada OSB başta olmak üzere bütün yatırımlar hızlandırılmalıdır ki, Midyatlı iş ve aş bulsun böylece refahına refah katsın.

Haydi, Midyatlılar İŞ başına…

Selam ve Sabırla…

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?