29 Nisan 2024 Pazartesi

Altay Kartalı Osman Batur

Altay Kartalı Osman Batur

Veysi ERKEN Dr.

“Kahramanlar vurulunca değil unutulunca ölür” diye bir söz vardır. İlay-ı Kelimetullah için Nizâm-ı Âlem” davasının davalıları kahramanlarını unutmaz, unutturmaz.

Bilirler ve inanırlar ki Allah yolunda “şehid” olanlar “ölü” değil, “hayy”dır.

Ayette “Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz. Bakara-154” buyrulur ve bizler inanıyoruz ki Allah’ın rızasını kazanmak için hayatlarını ortaya koyarak, mücadele ederek şehit düşünler “haydır/diridir.”

Altay Kartalı Osman Batur da bu kahramanlardan ve “hayy” olanlardan biridir. O “batur” sıfatını zalimlere, İslam düşmanlarına karşı mücadelesi neticesinde kazanmış biridir.

O “Bir gün biz kâfirleri yine çöllerin öbür tarafına atacağız. Sayıları Taklamakan Çölü’ndeki kum taneleri kadar olsa bile” diyen “Böke Batur”un mücadelesini sürdürmüştür. Osman Batur ve arkadaşları Allah için yola çıkmışlardır, “‘dua’yla çıkmışlardır yola. Çin zulmüne isyan bayrağı açtığı günlerde annesi şöyle dua etmiştir arkasından:“Ben oğlumu bu günler için doğurdum. Çinliler asırlardır koyun boğazlar gibi biz Türk’leri öldürüyorlar. Bizim canımız, bizden önce ölenlerin canından daha kıymetli değildir. Bizden sonrakilerin yaşaması için oğlum, ben diğer çocuklarım ölmeye hazırız.” https://www.gzt.com/cins/20-yuzyilin-kursadi-osman-batur-3389131

Türkistan coğrafyasında küffar Çinlilerle, Ruslarla savaş hiç bitmemiş ve biteceğine dair emare de yoktur.

Fuzuli’nin ifadesiyle

“Dost bivefa, Felek birahm, devran bisükun

Dert çok, hemdert yok, düşman kavi, tali’ zebun” “Dost vefasız, dünya acımasız, dönem huzursuz, dert çok, dert paylaşan yok, düşman güçlü, talih esir/ güçsüz” olsa da Osman Batur ve arkadaşları küffarla mücadelesini sürdürür.

Mücadele ve başarılarla geçen bir hayat 1951 yılının Şubat ayında esir düşmesi, işkenceye tabi tutulması ve 29 Nisan 1951 yılında idam edilmesi ile nihayete erer.

Tabii ki dünyevi hayat sona erse de gerçekte hayat ve dirilik devam ediyordur. Biz buna iman etmişiz.

Osman Batur bir kahraman olarak yerini almıştır ve başta kullandığım sözde olduğu gibi yaşıyor, unutulmuyor, unutturmayacağız inşallah.

Evet.

“Kahramanlar vurulunca değil unutulunca ölür” sözünü unutmadan Osman Baturun hayatını, mücadelesini ve şehadetini nesillerimize, gençlerimize ve torunlarımıza anlatmalıyız ki, kahraman milletimiz ölmesin, diri kalsın.

Bugün 29 Nisan 2024.

Osman  Batur'un şehadeti ve "HAYY"lığı üzerinden 73 sene geçti 

Osman Batur’un şehadetinin sene-i devriyesi.

Taklamakan çölünün kum taneleri gibi olan küffarın karşısında mücadelesi ve şehadeti ile dimdik duran Osman Batur’un unutulmadığının hikâyesi.

Mekânın cennettir biiznillah.

Bizler buna inanıyoruz.

Şehadetin kutlu, mekânın Hz. Muhammed Mustafa’nın ravzası olsun inşallah.

Dualarımız, Fatihalarımız, Yasinlerimiz Şehid Osman Batur ve bütün şehidlere olsun inşallah.

Hâsılı kelam kahramanlarını unutmayan, unutturmayan milletler yaşar. Yolların sonu yolları başlangıcıdır.

Bir kahraman şehid düşer, bin kahraman sahada zuhur eder.

Selam ve Sabırla… 29.04.2024

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?