23 Eylül 2012 Pazar

Başbakan ve Vekillerimiz Yanıltılıyor




Başbakan ve Vekillerimiz Yanıltılıyor

Veysi ERKEN
           
Başbakan yanıltılıyor başlıklı yazıma vekillerimiz ilgi gösterdi. Okuyup telefonla arayan vekillere teşekkür ediyorum.
            Şunu da ekleyeyim. Vekiller de yanıltılıyor.
            Sonra devam edeyim sevdiğim vekilimiz için.
            Sevdiğim vekil sitemde bulundu. Özellikle vekillerin emeklilik işlemleri ilgili ifademe takılmış.
Vekilimizin itiraz ettiği konuya biraz açıklık getirmek babında malum kanunun geçişi ile ilgili haberin bir bölümünü hatırlayalım:
           
“TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece yapılan operasyon, milyonlarca dar gelirliyi yakından ilgilendiren ilaçta 3 kutuya kadar 3, ilave her kutu için 1 TL katkı payı getiren yasada gerçekleştirildi. Gözlerin Fransa’nın sözde soykırım inkârını suç sayan yasayı parlamentosundan geçirmesine çevrildiği gün, gece yarısı gerçekleşen operasyona bütün partiler destek verdi. Oturumu, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, “Allah hiç birimizi mahçup etmesin” sözleriyle kapattı.

Meclis’te zam kulisi

Liderlerin, bütün partilerin uzlaşması koşuluyla destek verdiği düzenleme için TBMM Başkanı Cemil Çiçek de devreye girdi. Çiçek, partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya geldi ve destek aldı. BDP’li Sırrı Süreyya Önder, Sırrı Sakık, Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan, önergenin hazırlanması aşamasında iktidar kulisinde görüşmeler yaptı. Ardından da ortak önergelere Meclis Başkanlık Divanı üyelerinden AK Partili Fatih Şahin, CHP’li Ahmet Toptaş ve Tanju Özcan, MHP’li Ali Uzunırmak ve BDP’li Sırrı Sakık imza koydu. Önergeyle, emekli maaşlarına yeni hesaplama yöntemi belirlenerek, Cumhurbaşkanı aylık ödeneğine endekslendi. SSK ve Bağ-Kur kökenli olan ve emekliliğinde düşük maaş alma ihtimali olan 170 vekilin yüksek emekli maaşı garantilendi.

Cumhurbaşkanı endeksi

Buna göre, yaş ve prim gün sayısı koşullarını sağlamak ve iki yıl milletvekilliği yapmış olmak kaydıyla, Cumhurbaşkanına ödenmekte olan aylık ödeneğin yüzde 40’ı esas alınarak Cumhurbaşkanına bağlanacak yaşlılık aylığının yüzde 42’si oranında emekli maaşı bağlanacak. Bununla, 2012’de emekliliğe hak kazanan bir milletvekilinin emekli aylığının yaklaşık 5 bin 600 TL olması sağlandı.
Bu operasyondan 3 saat sonra, ikinci operasyonla da emekli maaşı hesaplama yönteminde yer alan yüzde 42’lik oranın, 31 Aralık 2020’ye kadar yüzde 60 olarak uygulanacağı hükmü getirildi. Bu, emekli maaşlarını katlayarak, yaklaşık 7 bin 750 TL’ye yükseltti. Her iki operasyon da jet hızıyla geçti.

Emekli olamayan vekiller için ayrı operasyon oldu

TBMM’de önceki gece verilen üçüncü önergeyle emeklilik hakkını elde edememiş eski vekillere, milletvekili emeklisi olma hakkı tanınırken bunun için ödemeleri gereken yüksek primlere destek sağlandı. Sayıları 120 olan eski vekillerin en üst basamaktan primlerinin tamamı dört yıl süreyle TBMM bütçesinden karşılanacak. Görevleri sırasında ölen bakan ve milletvekillerinin hak sahibi yakınlarına da 2 yıl milletvekilliği yapmış olma koşulu aranmaksızın ölüm ya da dul ve yetim aylığı bağlanması hükmü de getirildi. Bağlanan bu aylığın düşük olması halinde aradaki farkın Hazine’den tahsili öngörüldü. http://www.dha.com.tr/ilacla-uyuttular_249579.html
Sayın vekilimize şunu hatırlatayım. Önceki yazıda yanıltmanın çok geniş boyutta olduğunu dile getirdim.
Ve şunu bilelim ki, sadece Başbakan yanıltılmıyor.
Vekiller de yanıltılıyor.
Sitem eden vekilimizin bürokratlarca hangi konuda yanıltıldığını biliyor.
Yazımın ilgili kısmını tekrar edeyim. “Terör endüstrisinin yöneticileri Sayın Başbakanı yanıltıyor. Geniş kitleleri ilgilendiren konularda hep hata yaptırıyor.
Bedelli denildi, bedel fakirlerin çocuklarına denildi.
Eşit işe eşit ücret denildi, sadece bürokratlar düşünüldü. Bürokratlar birkaç görevle ihya edildi.  İş gören memur, işçi, esnaf perişan edildi.
Bir gecede vekillere kıyak geçildi. Çifte maaşlı yapıldı.
Yetmedi şike kanunu ile haksızlıklar kutsandı.
Bitti mi yanıltmalar?
Hayır.
Faizciler ve rantiyeciler faal.
Kışkırtmalar devam etmekte.
İstanbul’un şişman kedileri faal.
Halk perişan.
Hala gözleri ve hortumları fakirin cebinde.
Vergiyi tabana yayacaklarmış, bütçeyi denkleştireceklermiş.
Miş miş
Malatya kaysısı sanki.
Miş miş
Yaramadı Sayın başbakan.
Ustalık dönemi size ve millete yaramadı.
Sizi yanıltıyorlar.
Keşke çıraklık döneminin safiyeti devam etse idi”.
Sayın vekilimiz isterse yanıltmalarla ilgili yüzlerce misali teferruatıyla kendisine ileteyim.
Selam ve Sabırla…




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?