5 Aralık 2013 Perşembe

GBT marifetiyle Psikolojik İşkence



GBT marifetiyle Psikolojik İşkence

Veysi ERKEN



            Hukuk dilinde mobbing diye bir kavram vardır. İşyerlerinde bireylere karşı işlenen manevi baskı, işkence ve kötü muameleyi ifade eder.

            GBT marifetiyle bakaya kalmış gençleri aramak bir nevi mobbingtir.

            İster buna kötü muamele ve psikolojik işkence, ister mobbing deyin fark etmez. Gençlerimiz bunu hakketmiyor.

            Üstelik bu arama tarzının hukuki olmadığını, aramanın temel dayanağının kabahatler kanunu olduğu ifade edilmektedir. Böyle bir arama temel insan haklarına, seyahat özgürlüğüne ve öğrenim hürriyetine aykırıdır.

            Seyahat ve öğrenim hakkı kanunsuz bir şekilde sınırlandırılması demokratik ülkelerde görülmez.

            Bu konuda gerilimden beslenenlerin Başbakanı yanılttığı ifade edilmektedir.

            Özellikle iktidarın başarısız olması ve toplumda gerilimin varlığının devam etmesi için malum cemaate yakın bürokratların Başbakanı askerlik konusunda yanılttığı ve bedelli uygulamasının güdük olmasını sağladığı ileri sürülmektedir. Son olaylar bunu doğrular niteliktedir.

            Bilindiği üzere son çıkarılan bedelli kanununda yaş 30 ücret 30000 TL olarak kanunlaştırılmış ve bedelli güdük kalmıştır. Bu uygulama ile aynı zamanda ülke içinde yaşayanlarla dışında yaşayanlar arasında ciddi bir ayrımcılık yapılmıştır.

            Bütün bu uygulamalar yetmezmiş gibi bakaya kalmış, yaşı geçmiş, askerlik yapmaya elverişli olma çağını aşmış, evli barklı, iş sahibi olmuş gençler GBT marifetiyle aranır hale getirilmiş ve ülkedeki huzursuzluk artmıştır.

            Esasında hukuksuz arama niteliğinde olan bu takip tarzında da Başbakanı aynı malum cemaatin bürokratlarının yanılttığı ifade edilmektedir. Ben şahsen son gelişmelerden dolayı bunu doğru olduğunu düşünüyorum.

            Umarım ki, malum cemaat bu tutumundan vazgeçer.

            Biliyoruz ki, Başbakan yanlış uygulamalarda vazgeçecek erdemliğe sahiptir. Kendisini yanıltan bürokratların marifetiyle “bakaya kalmış 600 bin genci yakalayın” emrinden vazgeçecektir.

            Bedelli konusunda da bunun işaretini vermiş ve canlı yayında yaş ve bedelin düşürülebileceğini dillendirmiştir.

            Bu aşamada yapılması gereken ilk iş hukuksuz olan GBT ( geniş bilgi için Ali Topuz beyin yazısı okunmaya değer. Yazıyı okumak için GBT: Gel Bakalım Tosun! http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ali_topuz/gbt_gel_bakalim_tosun-1164381) uygulamasından vazgeçilmesi, gençlerin seyahat ve öğrenim özgürlüklerinin sağlanması ve askerlik konusunda düzenlemeler için hazırlık yapılmasıdır.


            Askerlik konusundaki hazırlıklar son askerlik şurasında belirtildiği gibi yeniden yapılanma tarzında olmalıdır. Yeniden yapılanma zorunlu askerlikten profesyonel askerliğe geçişi, birikmiş olanlar için yaş ve ücretin düşük tutulduğu bir bedelli düzenlemesi, iç ve dış güvenliğin tamamen birbirinden ayrıştırılması ve ordunun gücünü dış tehditlere karşı koyacak tarzda elektronik harp şeklinde olmalıdır.

            GBT ve Bedelli için hemen düzenleme yapılmalıdır.

            Toplumun bu yönde beklentileri fazladır. Başbakan bu konuda kendisini yanıltan malum cemaatin bürokratlarını bulup çıkarmalıdır. Artık toplum ve gençlik gerilimden kurtulmak istiyor.

            Artık toplum ve gençlik huzur istiyor.

            Toplum huzur istiyor da topluma hizmet için var olduklarını söyleyen partiler, STK’lar, Sendikalar, Dernekler, Vakıflar ve özellikle İnsan Hakları kuruluşları uyuyor. Hem de ne derin uyku.

            Başta AK parti olmak üzere MHP, CHP ve BDP’den seçilen bütün vekillerin uykudan uyanmalarını bekliyoruz.

Özellikle hukukçuların derneklerinden ve insan hakları kuruluşlarından adım bekliyoruz.

GBT hukuksuzluğunu durdurun.

Bedelli için kampanyalar başlatınız ki, gençler mobbingten, kötü muameleden ve psikolojik işkenceden kurtulsun.

            Hadi icraata, hemen şimdi.

            Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?