27 Aralık 2013 Cuma

Opera/syon



Opera/siyon

Veysi ERKEN

            Türkiye’nin Küresel güç antrenörü olmasını istemeyen merkezler opera/syonlarını hızlandırdılar, senaryolarını piyonları ve maşaları vasıtasıyla tekraren oyunlaştırmaya başladılar.
            Balyozcu, Ergenekoncu piyonlar ve maşalarla amaçlarını tam gerçekleştiremeyen tapınak, devreye boğazdaki aşireti ve holdinglerini sokarak gezi zekâlılara eylem yaptırdılar.
            Gezi zekâlı kalkışmayı tahlil ettiğimizde tapınağın beyaz, siyah, kırmızı, yeşil vs. kollarının topyekûn devreye sokulduğunu görürüz.
            Özellikle yeşil kola aklama faaliyetinde başrol oynatılmıştır denilebilir. Ancak Cenabı Allah’ın himmeti, milletin feraseti ve gençlerin gayreti ile hasar ve zarar asgari seviyede tutularak kısmi olarak atlatılmıştır.
            Tabii ki, merkez tapınak faaliyetinden vazgeçmiş değildir. Vazgeçecek de değildir.
            Vazgeçmediğini zaten son gelişmeler göstermiştir.
            Tapınak yıpranan ve deşifre olan aşireti ve holdinglerini geri planda tutarak yeşil kolunu öne çıkarmıştır. Özellikle yeşil kola sizi beslediğimiz ve büyüttüğümüz yeter artık vazifenizi yerine getirme durumundasınız denildiği ve emredildiği için yıkım hızlandırılmıştır. 28 Şubat operasyonu gibi vekiller peyderpey istifa ettirilirse hiç şaşmam.
Görünen manzara bu.
            Tabii ki, tapınak yıkım faaliyetlerini Deyvit veya Corclarla yapacak değildir. İsmi ismimize, görünümü görünümümüze benzeyenlerle yürütecektir faaliyetlerini. Nitekim böyle oluyor. Kimini parayla, kimini şöhretle, kimini şehvetle devreye sokuyor maalesef.
            Son opera/syon’a baktığımızda bunu görürüz.
            Cenabı Allah encamımızı hayreylesin.

CEMAAT KİM?

            Bir cemaatten bahsediliyor. Tabana bakıyorum saf ve masum. Tavana bakıyorum heyula.
            Gerçekten cemaat kim.
            Temsil makamında kim/kimler var.
            Faaliyet alanları nedir.
            Televizyon ve medyaları hangileridir.
            Faizin her türlü reklamını yapanlar ve pazarlayanlar mı yoksa magazin programları ayyuka olanlar mı?
            Her alanda tekelleşmek ve başkasına hayat hakkı tanımak istemeyenler mi?
            Mazlumun değil zalimin yanında yer alanlar mı?
            Top sakallılar mı bıyıksızlar mı?
            Sözcüleri kim?
            Namazda olanlar mı, el öpenler mi?
            Cemaat kim?
            Amaçları ve gayeleri nedir?
            Sahi bilen var mı?  
Varsa lütfen bize de bildirsin ki öğrenelim.

        Hükümetin Yapması Gerekenler

            Sayın Başbakan bu opera/syonu yeşil kolun faaliyetlerini boşa çıkartmak istiyorsa yapması gereken birkaç iş vardır diye düşünüyorum. Bunları madde madde sıralayacak olursak;
1-    Derhal bir Anayasa metnini gündeme getirmelidir. Kabul görür görmez ayrı bir konu. Böylece Anayasa yapmama komisyonunun oyunu deşifre edilmiş olur.
2-    Askerlik düzenlemesi hemen yapılması gerekir. Özellikle kendini yanıltan malum yapının bürokratları yüzünden gönlü kırılan 650 bin gencin ve ailesinin gönlü kazanılmış olur. GBT ile arama ortadan kaldırılmalı ve makul yaş ve bedelle BEDELLİ hemen devreye sokulmalıdır.
3-    Yükseköğretimin bütün alanlarında kontenjan yüzde yüz arttırılmalıdır ki, dershaneler kendiliğinden ortadan kalksın.
4-    Kontenjana paralel olarak hemen bir milyon kapasiteli prefabrik yurt yapımı başlatılmalıdır. Yeterince kamu arazisi mevcut olduğundan 81 il ve yüksek öğretim kurumu olan ilçelerde yurt inşaatı kısa sürede gerçekleştirilebilir.
5-    Mensubiyeti ne olursa olsun bürokrasiye çöreklenmiş yolsuzluk yapanlar temizlenmelidir.
6-    Ülkemizin gelişmesini istemeyen güçlerin piyonu olan ve yatırımları engellemeye çalışan şahıslar ve holdingler açıklanmalıdır.
Selam ve Sabırla.
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?