9 Aralık 2015 Çarşamba

Türkiye CHP’ye Muhtaç Değil



Türkiye CHP’ye Muhtaç Değil

Veysi ERKEN

            CHP ile ilgili yazı yazmak istemem. İrapta yeri olmadığı için. Kendi ifadeleriyle 65 yıldır iktidar olamadılar. Bu kafa ile de bin yıl geçse iktidar olamayacaklar. Bunu ben söylemiyorum. Kaynağı ile aktaracağım.
            CHP ile ilgili yazmamın sebebi Deniz Baykal’ın şu sözüdür. “Biz birbirimize mecburuz, Türkiye de bize muhtaç. Gelin gereğini hep beraber yapalım. Partimizde her bir birikime ve her yeteneğe sahip çıkalım. http://www.zaman.com.tr/politika_deniz-baykal-biz-birbirimize-mecburuz-turkiye-bize-muhtac_2331280.html
            Deniz Baykal şunu iyi biliyordur diye düşünüyorum. CHP’liler belki birbirlerine mecburdur. Buna bir itirazım yoktur. Ama bilmelidir ki, Türkiye CHP’ye muhtaç değildir.
            Bu millet CHP zihniyetinin ne olduğunu iyi bilir. Umarım ki, CHP’liler bunun farkına varır ve milletin kültürüyle buluşarak değişim yaşar.
            Böyle bir değişim olursa belki Türkiye CHP’yi iktidara taşır. Aksi takdirde Türkiye asla CHP’yi iktidara taşımaz.
            Bu gerçeği kendileri de biliyorlar.
            Bu gerçeği dile getirenlerden birisi Engin Altaydır.
            Engin Altay CHP’lidir.
            CHP’de konumu vardır ve vekildir.
            İşte Engin Altay’ın sözleri: “ CHP’nin yıllarca cumhuriyeti korumak peşine düştüğünü ve insanları ihmal ettiğini anlatarak, partisine yönelik özeleştirilerini sürdüren Altay, “Ben size söyleyeyim; Biz bu kafayla bu mantıkla bin yıl daha iktidar olamayız! Çok açık söylüyorum, her yerde söyledim. Sosyal demokrat bir partiyiz diyoruz, hem hak ve özgürlükleri en temel alan ideolojiyi parti programına alacağız ondan sonra diyeceğiz ki; sen başını kapa sen aç. Böyle sosyal demokratlık olur mu?” diye sordu. “CHP çok daha önce özeleştiriler yapsaydı şimdi burada iktidar partinin ilçe kongresini yapıyor olurduk” diyerek sözlerini sürdüren Altay, “Parlamentoya başörtüsü girdiği zaman da eleştiri aldık. Ne oldu? Laiklik elden mi gitti? Cumhuriyeti ve laikliği bu millet benimsemiştir, bunlara bir şey olmaz. Bizim bunları artık ileri taşımamız lazım” şeklinde konuştu. http://www.yeniasya.com.tr/politika/chp-li-engin-altay-chp-bu-kafayla-bin-yil-iktidar-olmaz_373192
            Başta Baykal ve Altay olmak üzere bütün CHP’lilere şunu söyleyebilirim. Esasında bütün partilere çağrım aynıdır.
            Kendinizi sorgulayınız.
            Bu milletin değerleriyle, yaşayışıyla, inancıyla ve kültürüyle ne kadar hemhâlsınız.
            Bu milletle ne kadar barışıksınız.
            Bu milletin değerlerini yaşamadığınız müddetçe millet sizi iktidara taşımayacak. Millet size muhtaç olmadığı gibi muhtaç da olmayacak.
Ve
65 yıldır iktidar yüzü görmediğiniz gibi Altay’ın ifadesiyle bin yıl daha geçse iktidar yüzü göremeyeceksiniz.
Bugünkü CHP’nin politikalarına baktığımızda “halka rağmen halk için” anlayışının devam ettiğini görüyoruz. CHP bu kafayı değiştirmesi ve milletin değerleriyle buluşması gerekir.
            Bu milletin değerleriyle buluşmanız temennisiyle.
            Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?