7 Şubat 2022 Pazartesi

Teklifler

 Teklifler

 Teklif- 9 "Milletvekili sayısı 150’ye düşürülmeli", milletvekili sadece yasama faaliyetleri ile ilgili olmalı, vekiller ve bürokraklar birden fazla maaş almamalı ve bürokratlara sadece bir görev verilmelidir.

 Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

 Aziz Dostlar.

Ara sıra yapılması gerekenler ile ilgili görüş ve tekliflerimi maddeler halinde  ifade edeceğim inşallah.Görüş ve tekliflerim ile ilgili her türlü  teklifinizi, eleştirinizi ve katkınızı yapabilirsiniz.Sıkıntı yok. Grupta cevap verilmeyecektir. Özelden izahat yapılabilir.Görüşlerim beni bağlar. İsteyenler faydalanabilir. Bu açıklamayı her teklifin girişinde bulacaksınız nasip olursa. 

Veysi ERKEN

*Teklif--1*  Sınavsız ve sınırsız üniversite uygulaması hemen başlatılmalıdır.

Türkiye'nin birikimi, kültürü, donanımı buna müsaittir. İsteyen herkes istediği kadar aynı zaman diliminde farklı bölümlere kaydını yaptırabilmelidir.

*Telif-- 2*- Bilindiği üzere Türkiye'ye muhalif olanlar her konuyu istismar etmeye çalışır. *"Barınamıyoruz"* kampanyası bunun tipik misalidir.

Bunu engellemek için kısa sürede  2022-2023 öğretim yılı için ihtiyaç olabilecek prefabrik yurt yapmaktır. Bakanlık, YÖK ve ilgili birimler hemen hazırlığını yapmalı ve destek kampanyaları başlatmalılar. Kırk beş günde iki büyük hastahane yapan bu ülke buna da muktedirdir. Şimdi harekete geçme zamanı.

*Teklif--3* " Tam açılma" Yasaksız bir Türkiye, özgür Türkiye. Bilindiği üzere salgın bahanesiyle ülkemizi felç etmek isteyenler pek çok yasağı ülkemize dayatmışlardı. Diyorum ki bu dayatmalar ortadan kaldırılmalıdır. PCR testi, aşı, ilaç dayatması tamamen bitirilmeli, isteyen Turkuvac vurdurmalı, dışarıdan ithal edilen sıvılar ithal edilmemelidir. Bu arada aşı ve tıbbi bitkilerin ilaç yapımında kullanılması sağlanmalıdır. Koruyucu özelliği olduğu ifade edilen bütün ürünler araştırma konusu haline getirilmeli ve doğru olanlar acilen kullandırılmalı. Zorbalığı tavsiye eden birlikler kapatılmalıdır. Yasaksız Türkiye sağlık alanındaki gelişmeyi hızlandırır

*Teklif--4* Yerli olarak PTT tarafından geliştirilen ve özellikle bütün ülkede başta toplu ulaşımda kullanılacak *Türkiye kartı* ve yerli kredi kartı *troy* hemen devreye alınmalı ve yaygınlaştırılarak *visa ve MasterCard* hakimiyeti sonlandırılmalı ve tek kart ile bütün şehirlerde toplu taşımada kullanılmalıdır.

*Teklif--5*  “Bütün odalar, birlikler, barolar, borsalar, sendikalar kapatılmalıdır.”  Gerçek anlamda ülkeye ve üyesine faydalı oluşumlar tesis edilmelidir

Teklif--6 Acil *"Pahalılık durdurulmalıdır"* pahalılığa sebep olan temel girdilere yapılan fahiş zamlar geri çekilmeli, aşırı kâr *narh* ile durdurulmalı, stokçu, karaborsacı, istifçilerin malları ve tesisleri müsadere edilmelidir.

Teklif--7 *Kanal İstanbul* kazısına hemen başlanmalıdır. Geç kalınmış. İletişim ve ulaşımı aksatmayacak yerlerden hemen başlanmalıdır. Resmi kurumların araç gereçleri kullanılmalı ve *Türkiye'ye muhalefet* sözde muhalefet susturulmalıdır. Malum bunlar her şeye karşı. Türkiye'nin büyümesi önünde engel ve takozdur.

Teklif—8 “ANAYASA METİNLERİ HAZIRLANMALIDIR” Kırk yıllık Anayasa metni sürekli tartışılmış, kısmi değişiklikler yapılmış ama hiç kimse memnun edilememiştir. Diyorum ki, her parti kendi Anayasa Metnini hazırlamalı ve birden çok metin halk oylamasına sunulmalıdır.  Metin hazırlamayan partiler deşifre edilmeli ve samimiyetsiz ilan edilmelidir. Rapor değil, metin istiyoruz. Partilerin uzlaşması değil, halkın uzlaşması önemlidir. Haydi parti yöneticileri metinlerinizi sunun.

 

 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?