25 Ekim 2009 Pazar

Ebrumuzu Bozmak İsteyenlere Fırsat Vermeyelim

Ebrumuzu Bozmak İsteyenlere Fırsat Vermeyelim

Veysi ERKEN

Türkiye dünya siyasetinin merkezi olabilir. Bunun mümkün olduğunu dost-düşman bilir. Bilinen bu gerçeğin tahakkukunu engellemek isteyen şer güçler piyonlarını harekete geçirmekten geri durmamaktadır.

Habur’daki manzara bu oyunun nasıl sahnelendiğini göstermektedir. İçteki huzurun Türkiye’yi büyüteceğini ve dünya siyasetinin merkezi haline getireceğinden rahatsız olan derin şer odak ülkeye girişi gösteriye dönüştürmüş ve duyguları tahrik etmiştir.

Derin şer gücün bir tek gayesi vardır bu senaryoda. O da ülkenin huzurunu kaçırmak, imkanlarını heba etmek.

Derin şer güçlerin mülevves medyadaki uzantıları görüntünün üzerine benzinle gitmektedir. Tabi ki, derin şer odakların köleleri oldukları için bunu yapmaktalar.

Her şeye rağmen bilinlelidir ki, Türki’ye bir ebrudur ve teknesi islamdır. Bu gerçek bilindikçe şer derin çetenin oyunu boşa çıkacaktır.

Aziz dostları takriben on yıl önce kaleme aldığım ve tazeliğini koruduğuna inandığın yazıyla baş başa bırakıyorum.

Türkiye Bir Ebrudur.

“Müminler ancak kardeştirler. O halde

kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’tan sakının

ki, merhamet olasınız.

Ey iman edenler, hiçbir topluluk bir başka

Toplulukla alay etmesin. Belki onlar kendilerinden

Daha hayırlıdır......”

Hucurat -10-11

Son yıllarda tekrar edilen bir kavram vardır.

“Mozaik”

Efendim Türkiye bir mozaikmiş. Bu tespit külliyen sakattır. Başta Türkiye olmak üzere İslam coğrafyası mozaik değil bir ebrudur. Bu coğrafya “İslam” teknesinde birbirine karışmış renklerden oluşmaktadır. Renkler birbirine karışmış ve insanlar Sıbgatullahla boyanmıştır. Sıbgatullah İslam teknesinin boyalarını oluşturur. Bu tekneye girenin rengi, ırkı ve cinsiyeti sorulmaz.

Türkiye’yi ve İslam coğrafyasını karıştırmak isteyenlerin tamamının bu ebruli renklere saldırdıkları görülür.

Evet.......

Şu gerçek bilinmelidir ki, Türkiye bir mozaik değil bir ebrudur. Türkiye’yi dolaşınız milyonlarca ailenin Türk-Kürt, Türk-Çerkez, Türk-Abaza, Türk-Arnavut, Kürt-Arap,Türk-Gürcü vs. evlenmesinden oluştuğunu görürsünüz.

Hedef alınan bu birliktir.

İnsanımız uyanık olmak mecburiyetindedir.

Aksi takdirde Türkçü, Kürtçü, Arnavutçu, Çerkezci, Abazacı kılıklı sabataycı takım amacına ulaşacak ve birliğimizin parçalanmasına vesile olacaktır.

Özellikle Türkiye’de yaşayan herkesin bilmesi ve kabullenmesi gereken husus birliğimizi sağlayan unsurun “İslam” olduğudur.

İster derinde olsun ister görünen olsun bu ülkeyi ve bu ülkenin insanını seven herkesin kabul etmesi gereken tek şey “İslam”ın hayatımızın ortak paydası olduğudur. Bunu kabullenemeyen ve aksi davranışta, yayında ve eylemde bulunanların bu ülkeyi ve bu ülkenin insanını sevmediklerine hükmedilir.

Ey yetkililer ve etkililer geliniz aklınızı başınıza devşiriniz ve gönlünüzle birleştiriniz. Böyle bir yöntem gerçekleri görmenizi sağlayacaktır. Aksi takdirde sun’i gündemlerle meşgul edilir ve ülkemize zarar vermenize sebebiyet verilmiş olur.

Artık derinlerde kotarılan ve tasvir edilen oyunlara alet olmayınız.

Ortak paydamız ve yaşayışımız farklı din mensuplarına kucağını açacak kadar geniştir. Medine sözleşmesinden başlayarak Osmanlı dönemindeki Millet sistemine kadar ki uygulamalar bunun göstergesidir.

Cehaletle hüküm vermek istemeyen bütün iyi niyetlileri Medine sözleşmesini ve Osmanlı Devletindeki Millet sistemini okumaya, anlamaya ve yorumlamaya davet ediyorum. Böyle bir inceleme ve araştırma zihinleri açacak ve Türkiye’nin bir mozaik olmadığını, aksine bir ebru olduğunu ortaya koyacaktır.

Tabi ki, çağrımız mozaik ve ebru arasındaki farkı anlayanadır. Anlamayana ve cehaletinde ısrar edene söyleyecek sözümüz yok. Bilinen husus şudur ki, anlamak istemeyenlere her türlü bilgi ve belgeyi sunsanız bile netice alamazsınız. Çünkü onlar ya kasıtlı ya da gafilce davranmaktadır.

Münafık tavırlının anlaması kolay değil, çünkü şeytanlarıyla baş başa kaldıklarında aynı noktaya ve yöne dönerler. Bunların gözleri ve kalpleri mühürlenmiştir.

İnsanımız İslam’la İslamlaştıkça çetenin oyunu bozulacak ve ebruli birliğimiz devam edecektir.

Böyle bir birlik bizi aleme nizamât verme noktasına ve zirvesine tekrar getirecektir.

Yeter ki senaryoyu boşa çıkaralım.

Selam ve dua ile.......................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?