17 Aralık 2010 Cuma

Siyasi Çeşitlemeler

Siyasi Çeşitlemeler

Veysi ERKEN

Kılıçdaroğlu’na dair

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçildiği günden beri soru sormaktan, sabah söylediğinden kuşluk vaktinde vazgeçmekten, kendine sorulan soruları duymazlıktan gelmekten ve ithamları es geçmekten başka yaptığı bir şey yok.

Her zamanki gibi yarın yapılacak kurultay öncesi yine soruları sormaya ve ithamları görmezden gelmeye devam ediyor.

Aylardır yapılanları, yazılanları ve söylenenleri bir kenara bırakacak olursak, özellikle Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerinin ifadelerini görmezlikten gelmek bir parti başkanı için yenilir yutulur şey değil. Çünkü bu iki gazete Kılıçdaroğluiçin iddialarını ispat edemezse kendisini “şerefsizlik ve namussuzlukla” suçladılar.

Umarım ki, Kılıçdaroğlu bunlara cevap verir.

Neyse bunların dışında Kılıçdaroğlu ile ilgili yeni şeyler okuduk. Teşkilatlarına seçmenleri ziyarette başörtülülerin de bulundurulmasını veya kendilerinin geçici süre ile örtünmelerini, meyhanelerden uzak durmalarını istemiş.

Bence bu ifadelerin samimiyet testi PM için göstereceği adaylardır. Bana kalırsa samimiyet testinden geçmesi için en az on örtülü bayanı ve on meyhaneye hiç uğramamış insanı aday göstermelidir. Böylece CHP biraz halkın değerlerine yaklaştırılmış olur.

Bekleyip göreceğiz.

Başarı İçin

“Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır” tespiti hoşuma gider. Doğru bir tespit. Başarılı olmak ve ülkede büyük birliği kurmak isteyenlerin ilk yapacakları şey geniş kitlelerde aynı duyguları oluşturarak heyecan dalgası yakalamalarıdır. Müntesiplerinde öyle bir heyecan dalgası olmalıdır k, “Brezilya’da kanat çırpan kelebek Kanada’da fırtınaya sebep olabilir” misali gönüllerde “başarı”ya odaklanmayı oluşturabilsin.

Bunun için önde gidenler ve temsil makamında olanlar güven, dürüstlük, doğruluk ve cesaret özellikleriyle kitlelerde aynı duyguları oluşturmaya çalışmalılar.

Zor mu?

Değil.

Yeter ki, “Ferhat misali dağları delmeye” ve gönülleri fethetmeye azmedilsin.

Ha gayret.

Bahçeli’ye Davet

Batman Belediye başkan vekili MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi doğuda yaşanılanları anlama babında şehirde bir hafta yaşamaya davet etmiş. Bence bu davet yerinde olmakla birlikte dar olmuş. Esasında bütün parti liderleri bu tür davetlere muhatap olmalı ve seksen bir vilayetimizde olanları anlamaya çalışmaları gerekir. Birlik ve kardeşlik parti başkanlarının bu tür davetlere icabet etmeleriyle daha fazla pekişir.

Bu davete icabet bir başlangıç olabilir.

Umarım gerçekleşir.

Hüseyin Gülerce’nin Görüşmesi

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce bazı avukatlarla görüşmüş. Kendisini pişman etmişler. Kanın durması, acıların dinmesi için yapılan her şey iyidir. Ülke insanı huzur istiyor. İlim adamları, politikacılar ve ilgili olabilecek herkes barışa ve huzura katkı sağlamaya çalışmalı.

Bunun ötesinde mağdurlar kendi haklarını aramalıdır. Haklardan vazgeçmek veya affetmek mağdurun veya mağdur yakınlarının işidir. Hz. Peygamberin amcasının katili olan Vahşi’yi affetmesi bunun bir örneğidir.

Hüseyin Gülerce ve barışa katkı sağlamak isteyenler linç edilmemelidir.

Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?