28 Mayıs 2014 Çarşamba

Kastamonu’ya Gelecek olan Sayın Başbakana açık Mektup



Kastamonu’ya Gelecek olan Sayın Başbakana açık Mektup

Veysi ERKEN

            Üç aylar bereket ve rahmet aylarıdır. Bu aylarda rahmet yağmurlarının artışına vesile olan geceler vardır.  Bir kısmını idrak ettik. Bin aydan hayırlı olan leyle-i kadri barındıran Ramazan ayını beklemekteyiz.
            Bu aylarda insanlar daha ümitvar olmak isterler.
            Bu ayların ikincisinde 5 Haziranda Başbakan Kastamonu’ya gelecekmiş.
            Başbakana sesimizi duyurmak istiyoruz.
            Mahalli basın ve yönetimler umarım sesimizin duyurulmasına vesile olurlar.
            Bazı konuları yüzlerce defa yazdım.
            Ankara bürokrasisi sağırdır. Yazılanı okumuyor, duymuyor ve ilgililere duyurmuyor, hatta duyulmasını engellemeye çalışıyor.
            Bari Kastamonu ve Kastamonu’daki yerel yönetimler sesimizi duysun, ilgi göstersin ve ilgililere iletsin istiyoruz.
Parti yöneticileri, STK yöneticileri, yerel basın sesimizi duyuyor musunuz?
            Bilinmelidir ki, taleplerimiz asla şahsî değildir.
            Taleplerimiz hem genel hem de yerel bazdadır.
            Genelden yerele doğru sıralayacak olursak şunları söyleyebiliriz.
            1. Gençlerin beklentisi. Gençlerin en önemli beklentisi zorunlu askerlikle ilgili yapılacak düzenlemeler ve bedelli konusudur. Bu konu bir iki gün içinde meclise getirilmelidir. Bu konu gençleri yormuştur. Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Kastamonulu gençler de bakaya durumundan yorulmuşlardır. Artık işlerini rahat yürütebilecek, aşlarını kazanabilecek ve eşlerini bulabilecek huzurlu bir ortam aramaktalar.
            Gençler yurt dışında ikamet edenlere tanınan hakların kendilerine tanınmasını beklemekteler. Düşük bedel ile askerlik konusunun çözümlenmesini istemekteler.
            2. Yüksek Lisan öğrencilerinin sevk tehiri konusunda yaşadıkları hukuksuzluğun bir an önce bitirilmesini talep etmektedir. Başbakan kanunların uygulanmasını ve mağduriyetin giderilmesini sağlamalıdır. Kanun ve yönetmelikleri uygulamayanlardan hesabını sormalıdır.
            Gençler haksızlığın kaldırılması müjdesini bekliyor Başbakandan.  Sayın başbakanın bu feryada sessiz kalmamalıdır. Kastamonu’da bunun müjdesini vermelidir.
            3. Anayasa tasarısı metni mutlaka açıklanmalıdır. Halk metni benimserse diğer partiler de görevden kaçınamayacak, mazeretleri kalmayacaktır. Halk mevcut oyalamalarda bütün partileri suçlamaktadır.
            4.Kastamonu ve Kastamonulu genç “Yeryüzü Üniversitesi” şiarını benimsemiş üniversitesinin yatırımlarının bir an önce yapılmasının müjdesini beklemektedir. 6 yeni fakülte teklifinin kararının alındığı haberini beklemektedir.
            Zira Kastamonu Üniversitesi “Yeryüzü Üniversitesi” olmayı hak ediyor. Sayın Seyit Aydın beyin rektörlüğü ile beraber başlayan Mevlana ve Erasmus programlarıyla yurt dışına Farabi programıyla da yurt içine açılıma, değişime ve gelişime hazır bir öğretim kurumu haline dönüşmüştür. 2014 yılında Üniversite tarafından Kırgızistan, KKTC ve Kastamonu’da gerçekleştirilen dört adet uluslar arası düzeyde sempozyum bunun göstergesidir.
            Kısaca Kastamonu Üniversitesi yereli evrensele taşıma hedefindedir.
            Onun içindir ki, Başbakandan yatırım ve yeni fakültelerin müjdesini bekliyor.
            5.Özellikle yurt yatırımlarının hızlandırılmasını bekliyor. Barınma sorun olmaktan çıkarılmalıdır. Prefabrike yurtlar hızlı bir şekilde devreye sokulmalı ve hiçbir öğrenci açıkta bırakılmamalıdır.
            6.Üniversite mensupları da müjde bekliyor.
            Üniversite öğretim elemanlarının gönül huzuru ile Kastamonu’ya gelmesi için iki yıl sürüncemede bırakılan ve anlaşılmaz bir kararla rafa kaldırılan TOKİ yatırımlarının müjdesini beklemektedir. Başbakan tahsis edilmek istenen arazinin neden başka kuruma devredildiğinin hesabını sormalı ve yatırımın bir an önce gerçekleşmesini sağlamalıdır.
            Kastamonulu sabırla beklemekte ve sormaktadır.
            Sabrın sonu selamet olmalıdır.
            7. “Yol medeniyettir” diyor Sayın Başbakan.
            Elhâk doğru.
            Kastamonulu karayolları ihale ve yapımlarındaki gecikmeleri merak ediyor, özellikle Ilgaz tüneli inşaatındaki gecikmenin sebebini ve İnebolu yolunun ihalesinin neden yapılmadığını soruyor. 2013 yılında yapılacağı ifade edilen İnebolu yolu ihalesinin bu ay içinde yapılmasını bekliyor.
Bilinen bir husus 2013 Karayolları yapım ve ihalelerinde kayıp yılı olmuş, bari 2014 yılı kayıp olmasın. ( yatırımları ve ihalelerin yapılmamasında kasıt olduğunu düşünüyorum.)
Evet, Kastamonulu Tünellerle birlikte denize açılan yolun şehri yeryüzüne açacağını biliyor.
            Velhasıl Kastamonulu ve bütün gençler müjdeler bekliyor Başbakandan.
Üç aylar ve Kastamonu bunun başlangıcı olur inşallah.
            Çok şey beklemiyoruz. Şahsi bir beklentimiz yok. Çetelerin düzeninin bitişi halka ve hakka hizmetten geçer.
            Sayın Başbakandan Kastamonu’da bunun mesajını, yerel basın ve yerel yönetimlerin de sesimizi Başbakana duyurmasını bekliyoruz.
            Heyyy yerel basın ve yerel yöneticilerimiz sesimizi duyuyuyor musunuz? Yoksa Ankara bürokrasisi gibi uyuyor musunuz?
            Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?