10 Ağustos 2014 Pazar

10 Ağustos 2014 Seçiminin Sonucu



10 Ağustos 2014 Seçiminin Sonucu

Veysi ERKEN

Seçim sonuçlandı.
Partiler sonuçları önlerine koymalı ve “takke düştü kel göründü” misali neticeleri tartışmalı.
Bu seçim partilerin seçimi zihniyetlerin seçimi oldu. AK parti kendi zihniyetine uygun bir adayı gösterdi. Bundan şüphe yok.
Diğer partilere bakıldığında tartışma farklı boyut kazanıyor. Benim tabirimle EK Partinin adayı (14 Partinin Genel Başkanı, okuyanus ötesi, kartel ve zimmet medyasının desteklediği) sürekli AK partinin zihniyetinden farkı olmadığını izah etmeye çalıştı. Bu durum tartışılmalı ve EK Partinin bileşenleri zihniyetlerini gözden geçirmeleri beklenir.
Ekmeleddin İhsanoğlunun ifadelerini baz alacak olursak EK Parti bileşenlerinin mevcut zihniyetleriinin ülkenin tasvip ettiği zihniyete uygun olmadığı ve bunu (mevcut zihniyetlerini) gözden geçirmeleri gerekir diye düşünüyorum.
Tabii ki HDP adayının söylemlerine baktığımızda da temsil ettiği zihniyetten çok farklı bir tavır sergilediğini görmekteyiz. Seçim sürecindeki söylemleri temsil iddiasında varsayıldığı zihniyetten çok farklılık göstermektedir. Selahattin Demirtaş mevcut söylemlerini tabanına kabul ettirebilirse ülke için bir kazanç olur. Ülkenin huzuruna katkı sağlamış olur.
Netice olarak gelecek seçime kadar EK Partililer değişimi yakalayamazlarsa hüsrandan kurtulamayacakları sonucunu çıkarabiliriz.
Umarım ki 10 Ağustos seçimleri şiddeti reddeden, “ülkemizin renklerini ve farklılıklarını bir kilimin deseni” olarak gören bir zeminin oluşmasına ve ülkenin huzur içinde kalkınmasına vesile olur.
Velhasıl 10 Ağustos seçimleri ülkemiz için taze bir başlangıç olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.
Selam ve Sabırla. 10.08.14 saat 20.10

           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?