30 Ağustos 2014 Cumartesi

Yeni Dönem ve Acil Beklentiler



Yeni Dönem ve Acil Beklentiler

Veysi ERKEN

            Yeni dönem ve yeni başlangıçlar beraberinde yeni beklentileri oluşturur. Peşinen şunu söyleyeyim ki, yanlış anlaşılmayayım. Eski dönemden hiçbir şahsî beklentim ve talebim olmadığı gibi yeni dönemden de şahsi hiçbir beklentim ve talebim yoktur ve inşallah olmayacaktır.
            Hepimiz biliyoruz ki, yeni dönem 10 Ağustos 2014 seçimleri ile başladı.
İlk olarak halk Başkanını seçti. Fiili olarak Başkanlık dönemine doğru yol alıyoruz. Umulur ki, iktidar partisi ile birlikte muhalefet de buna intibak eder ve kısır çekişmeler olmaz.
Muhalefet ve iktidar şunu kabullenmek durumundadır. Türkiye’nin çekişmelere değil yeni hizmetlere ve ufuklara ihtiyacı vardır.
İktidar ve muhalefet buna odaklanmalıdır.
            Yeni dönemde Cumhurun Başkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan seçim meydanlarında vaat ettiği gibi hükümete başkanlık etmesi gerekir ki, yönetimde istikrar olsun ve meydanlardaki sözlerini yerine getirebilsin.
            Kısaca yeni Başkana ve Başbakana başarılar diliyorum ve icraatlarını bekliyorum..
            Umarım ki, gerçekleştirecekleri icraatlarla hedefler kısa vadede tahakkuk eder ve toplum huzur bulur.
            Uzun vadeli hedefleri bilmem ama toplumun bazı konulardaki acil beklentilerini kısa vadede çözmeleri gerekir.
            Bu beklentileri maddeler halinde sıralayacak olursak;
            BEDELLİ konusu öncelikli beklentidir. Bu konuda hem Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de MSB İsmet Yılmazın açıklamaları ve taahhütleri vardır.800 Bin genç ve bunların aileleri sabırsızlıkla bu konunun çözülmesini bekliyorlar.
            Bir diğer beklenti TORBA kanunu ile vaat edilenlerdir. Umarım ki, BEDELLİ de TORBAya sokularak milyonların beklentileri karşılanmış olur.
            ANAYASA onulmaz bir yaraya dönüştü. Yeni hükümet ve cumhurun Başkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan hemen bir metin açıklamaları gerekir. Metin halkın görüşlerine açılmalı ve Eylül ayı içinde meclis gündemine getirilmelidir. Böyle bir çalışmaya destek olmayacak muhalefet kendini tasfiye etmiş olacak. Dolayısıyla bu konudaki öncü görev Başkan sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan ve yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'nundur.
            Yeni dönemden akademisyenlerin de beklentileri vardır. Özellikle akademisyen olan Başbakandan beklenti çok yüksektir. 2500-3000 aralığında maaşla akademik çalışmanın yapılamayacağını en iyi bileceklerden birisi başbakandır. Umarım ki bu konunun stratejik derinlik konusu olduğunu Başbakanda biliyordur.
            Yeni dönem yeni umut ve yeni beklentiler demektir dedik.
            Öğrencilerin de beklentileri vardır yeni yönetimden. Özellikle yüksek öğretim öğrencilerinin barınma sorunu acilen çözülmelidir. Prefabrik yurtlarla bu konu bir ayda çözülür. Bu konuyu daha önce dile getirmiş ve çözüm yolunu göstermiştim. Arzu ederlerse topyekûn Yüksek öğretim ile ilgili çözüm yollarımı kendilerine iletebilirim.
            Yükseköğretim denilince akla hemen tıp eğitimi gelir. Sağlık sorununun çözülmesine katkı sağlamak isteyenlerin ilk yapmaları gereken iş her üniversite bünyesinde bir tıp fakültesini açmaktır. Kısa sürede eğitimde kalite oluşur ve istihdam açığı ortadan kalkar. Tabi ki, tıpçılar buna şiddetle karşı çıkacaklardır. Buna hazırlıklı olunması gerekir. Zira bilinen husustur ki, meslek taassubu yüzünden bu tip karşı çıkmalar her zaman ve her meslek grubu için caridir.
            Bunlara ilaveten en önemli beklentimiz her alanda şeffaflık ve özgürlüktür. Bilinmelidir ki, derin veya sığ fark etmez bütün çetelerle mücadelenin zaferle sonuçlanması iş ve işlemlerin şeffaf yapılması ve özgürlük alanlarını daraltmamasına bağlıdır.
            Biz yeni dönemin yönetim aktörlerinde bu şeffaflığı ve özgürlüğü bekliyoruz.
            Cesur yüreklere, ahlaki duruşlara, düzgün kamet ve istikametlere ihtiyacımız vardır.
            Beklentilerimiz çoktur.
            Beklentilerimizin karşılanması için 24 saat çalışacak ve koşturacak samimi, dürüst, şeffaf ve özgürlükten yana insanlara ihtiyaç vardır.
            Umarım ki, yeni dönemde bunları görürüz.
            Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?