26 Nisan 2015 Pazar

Üniversite ve Hariçten Gazel Okuyanlar



 Üniversite ve Hariçten Gazel Okuyanlar

Veysi ERKEN

            Hatta hoşuma giden bir ifade vardır. “Sorun yoksa sorun sizsiniz.”
            Bu bağlamda düşünüldüğünde Kastamonu Üniversitesinin ve Kastamonu’nun da sorunları vardır ve bitmeyecek.
            Zaman zaman bunları dile getiriyorum.
 Mensubu olduğum Kastamonu Üniversitesinin sorunlarını ve gelişim çizgisini yazıyorum.
            Üzülerek belirtmeliyim ki, sorunların yazılmasından ve çözüme kavuşturulmasından hoşlanmayanlar, hariçten gazel okuyucular var. Bazıları hariçten gazel okumayı pek sever.
            Üniversite yönetiminin çabasını görmek istemeyenler hariçten gazel okumakla meşguller.
            Bilinmelidir ki, ne olursa olsun yeni gelişmelere ve değişmelere göre kurum, kuruluş ve yapılarda sorunlar ortaya çıkacak ve farklılık görülecek.
            Bunlar dile getirilmelidir ki, üniversite gelişsin.
İstiyorum ki, “Kastamonu Üniversitesi Yeryüzü Üniversitesi” olsun. Büyüsün başta Kastamonu olmak üzere her yere hizmet götürsün.
Üniversite ile ilgili hariçten gazel okuyanlara diyorum ki, Kastamonu’nun birikmiş sorunları vardır. Bu sorunlarla ilgilenin. Kastamonu üniversitesinin gelişimine katkı sağlayın.
            Duyduğuma göre Başbakan Ahmet hoca 1 Mayıs’ta Kastamonu’ya gelecek.
            Umarım ki, gazel okuyucular projelendirilmiş/ projelendirilmemiş veya yatırım programına alınmış/alınmamış “sorun”ların çözümü ile ilgilenirler. Sorunları Başbakana iletirler, çözüme katkı sağlarlar.
            Bilebilecekleri üzere, Kastamonu’nun başlıca sorunlarından birisi üniversite ile ilgilidir.
            Üniversite yönetimi Kastamonu’nun gelişmesine büyük katkısı olacak “Yeryüzü Üniversitesi” idealini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Defalarca yazdığım bir konu.
            Maalesef Kastamonulu zenginler ve gazel okuyucular üniversiteye katkı sağlamamaktadır.
            Umarım ki, Sayın Başbakan 10 Fakülteye ilave olarak teklifi yapılan fakültelerin onaylandığı, bunların fiziki yatırımları için ödeneklerin programlandığı, öğrencilerin barınabileceği kapasitede yurtların açılacağı, yurt yerlerinin temin edildiği, üniversite personeline TOKİ marifetiyle konut yapılacağının müjdesi ile gelir.
            Bir diğer sorun İnebolu- İskenderun aksındaki yatırımlardır. Metal yorgunluğu yaşayan Karayolları yüzünden Kastamonu-İnebolu arasında yapılacak tüneller bir türlü yatırım programına alınmamakta, Ilgaz tüneli inşaatı gecikmektedir.
            Bilindiği üzere Ilgaz tüneli Kasım 2014’te bitirilmesi planlanmış olmakla birlikte, bu hızla 2015 yılında da biteceği şüphelidir.
            Temennimiz İnebolu- İskenderun aksı ile ilgili aksaklıkların giderildiği, Ilgaz tünelinin seçimden önce açılacağı, Küre tünellerinin yapım ihalelerinin yapılacağı tarihin belli olduğu müjdesi dillendirilir.
            Kastamonu’nun önemli bir sorunu da Tıp Fakültesidir. Mezun veren bir Fakültenin Kastamonu’da olmaması anlaşılır gibi değildir. Hacettepe Üniversitesi bu işe çözüm bulamıyorsa devreden çıkarılmalı ve fakülte Kastamonu’ya taşınmalıdır. Umarım ki, Tıp fakültesi 2015-2016 öğretim yılında Kastamonu’ya taşınacağına dair bir müjde gündeme gelir.
            Hariçten gazel okuyanlara diyorum ki, Kastamonu ile ilgili yazılacak çok şey var.
            Umarım ki, üniversite ile ilgili hariçten gazel okuyanlar Kastamonu’ya sahip çıkar sorunların çözümüne katkı sağlar. Kastamonu üniversitesinin “Yeryüzü Üniversitesi” olma yönündeki gelişimine destek çıkar.
            Davet bunun içindir. Hariçten gazel okuyanlara duyurulur.
            Selam ve Sabırla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?