26 Kasım 2019 Salı

İttihatçılardan CHP ve Şeriklerine Miras Kalan Zihniyet


İttihatçılardan CHP ve Şeriklerine Miras Kalan Zihniyet

Veysi ERKEN

            Günümüzü anlamak için geçmişi bilmek gerekir.
            Tarih ibret almak ve geçmişin hatalarını tekrar etmemek için okunur veya okunmalıdır. Aksi takdirde geçmişi okumanın bir faydası olmaz.
            Meseleye bu şekilde baktığımızda günümüzün politik ayak oyunlarını daha iyi okuyabiliriz.
            Son dönemlerin olay ve olgularına baktığımızda birbirleriyle uyuşmayacaklarını düşündüğümüz bireylerin, grupların birbiriyle nasıl iç içe geçirildiklerini hayretle müşahede ediyoruz.
            Özellikle ittifak adı adlında bileşen haline getirilmişleri incelediğimizde bunu rahatlıkla görebiliyoruz.
            Kim derdi ki, saadetçiler, Mhp’den koparılmışlar, hdp’liler, kendini sosyalist hatta komünist olarak görenler bir araya gelecek ve üretilen ortak düşmanı yıkmak için bir araya gelecekler. Hatta ödünç milletvekili alacaklar, darbecilerden şikâyetlerini geri çekecekler ve kazanmak için değil, CHP zihniyetine kazandırmak için birlikte hareket edecekler.
            Bunların hepsi oldu ve olmaya devam ediyor.
            Bütün bu olup biteni tarih okumalarıyla öğrenebilir ve ona göre tedbirimizi alabiliriz.
            Bilinmesi gereken bir husus bütün bu olup bitenlerde İslami olmayan bir düşüncenin var olduğudur.
            Ve maalesef bu zihniyete bilerek veya bilmeden teşne olanlar vardır.
            Teşne olanların bir kısmı iyi niyetli olsalar bile maalesef kötülüye hizmet eder hale gelebiliyorlar.
            Bu siyonizm'in politikasıdır. Zira: “Siyonizm’in amaçlarına ulaşabilmesi için Osmanlı'nın dağılmasını beklemeliyiz. Bu sureci hızlandıracak girişimlere ağırlık vermeliyiz.” (The Complete Diaries Theodor Herzl, Cilt I, s.374) diyen siyasi Siyonizm’in öncülerinden olan ve şu anda İsrail Parlamentosunda heykeli bulunan THEODOR HERZL, Osmanlıdaki Yahudi dönme(z)lerini organize etmişlerdi.
        Üçü de Sabataist Yahudi dönmesi olan Enver, Talat ve Cemal Paşaların “hürriyet, eşitlik, kardeşlik” gibi yaldızlı yalanlarla sivil ve asker yandaşlarını ayaklandırıp Sultan Abdülhamit’i devirdikleri ve ardından uyduruk bahanelerle ve Siyonist merkezlerin talimatıyla Osmanlıyı 1. Dünya Savaşına sokup yedi cephede boğuşturup yıktıktan sonra yurt dışına kaçırıverdikleri inkâr edilmez tarihi gerçeklerdi. 
            Bu anlamda siyonizme hizmet etmiş olan İttihatçı zihniyeti iyi anlamak ve ondan kurtulmak gerek. Bu zihniyet ve yapı anlaşılmadıkça fetö türü ihanet örgütlenmelerini de çözmek mümkün olmaz.
            Bakınız o dönemi yaşayan Yahya Kemal bu yapıyı nasıl anlatıyor. "İttihat ve Terakkî kadar bin türlü zihniyeti, bin türlü yaratılışı, bin türlü emeli bir araya toplamış ve dağılmamış, bilâkis, zaman geçtikçe daha ziyade top­lanmış ve kuvvetlenmiş siyasî bir cemiyeti Avrupa'­nın ve Asya'nın tarihinde göstermek imkânsızdır. İttihatçı ittifakının içinde en dinsiz masonlar yanında en şedîd İslâm İttihatçıları; en geniş insaniyetçi ve medeniyetçiler yanında en dar kafalı milliyetçiler bu­lunduğu gibi, en seciyeli tanınmış adamlarla seciye­sizlikleri herkesçe malûm adamlar, maddî menfaatlerden uzak, temiz vatanperverlerle vurguncular ve harb zenginleri yan yana ve biribirini çok sever olarak görülüyordu. Böyleyken İttihat ve Terakkî dağılmadı. Bu terkibi Talat vücuda getirmiştir." Yahya Kemal, Çocukluğum, Gençliğim, Siyasî ve Edebî Hatıralarım, 3. bs., 1986, s. 171-176. 
            Maalesef bu yapı ve zihniyet CHP ve türevlerinde devam ediyor.
            Bunu içindir ki, komplo, kumpas, şantaj, yalan, hile ve hurda eksik olmaz.
            Fetö bu işin içinde deniliyor. Fetö hangi işin içinde değil ki, fetö denilen habis ve şeytani anlayış bireylerin ve örgütlerin sağından, solundan, önünden, arkasından girerek onları ifsad ediyor. Tabii ki, kişiler veya örgütler onun müntesibi değilse.
            Hâsılı kelam, bugünü anlamak için dünü okumak gerekir. Dünü okuduğumuzda CHP’nin bu ülkeye yapabileceği bir iyilik vardır, o da kendini feshetmesidir.
            Tabii ki, CHP ve ona iltisak edenlerin tamamı kendini feshetmesi gerekir. Umarım ki, bir kere de olsa bu milletin hayrına iş yaparlar…
            Selam ve Sabırla…
           
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?