25 Aralık 2019 Çarşamba

Satılmış Medya


     Satılmış Medya

Veysi ERKEN

            Satılmış medya tabiri dillerde pelesenk olmuş demeyin. Kartel medyası gerçekten satılmıştır. Hem de Siyonistlere. Üzülerek belirtmeliyim ki, kartel medyasının okuyucusu ve seyircisi durumunda olanların ekseriyeti bunu bilmiyor.
         Hıyanet kelimesini sevmediğimden gaflet uykusundalar diyorum. Beyinlerini her gün kartel medyasının pislikleriyle dolduruyorlar. Böylece akıl, duygu ve nefis sağlıklarını kaybediyorlar. Bilinen bir husustur. Beslenme alışkanlıklarımız bizim hem fizikî yönümüzü hem de kimyamızı etkiliyor.
        Yediklerimizin helal veya haram oluşu da aynı şekilde bizleri etkiliyor. Beden etkilenir de beyin etkilenmez mi? Elbette ki beyin de etkilenir, hem de bedenden fazla. Siyonistler bu durumu bildiklerinden olsa gerek medyayı satın alarak tetikçi ve kalemşorlarını devreye sokuyorlar.
        Yıllar öncesine gitmeye gerek yok. Son bir ayın medyasına bakalım. Kartel medyasındaki Siyonist kalemşorların kusmukları ve haber diye yutturdukları kirlerin veriliş tarzı fikir vermeye yeter. Müslüman’a ve İslamî değerlere saldırmanın, aşağılamanın ve yak etme çabalarının bir tek izahı var.
       Efendilerinin sesi olmak. Efendiler saldır Co dedi mi? Saldırır kudurmuş kalemşorlar?
        Evet… Kartel medyası resmen satılmıştır.
        Satın alanlar medyanın gücü ve etkisinin farkındadır. Medyanın bu gücü: Dünya tarihinde hiçbir iktidar sahibi, bugün Amerikan kitle iletişim araçlarını yönlendiren bir avuç kişinin sahip olduğu imkânlara sahip olmamıştır. Üstelik bu iktidar, hiçte öyle soyut bir ‘iktidar’ değil; bu iktidar, elle tutulur, gözle görülür bir biçimde evlere giriyor, çoluk çocuk dinlemeden milyonlarca insanın zihnini denetim altında tutuyor.
        Kitle iletişim araçlarıyla, önce bir dünya imajı çiziliyor, ardından da, çizilen bu imaj hakkında ne düşünülmesi gerektiği kitlelere dayatılıyor. Bir başka deyişle, üzerinde düşünülecek dünya da, bu dünya hakkında düşünülebilecek şeyler ve düşünme biçimleri de, bu bir avuç insan tarafından tayin ediliyor. Kendi yakın çevremiz ve yüz yüze iletişimde bulunduğumuz insanlar hakkında sahip olduğumuz bilgiler dışında, dünya hakkında bütün bildiklerimiz veya bildiğimizi sandıklarımız bize günlük gazeteler, haftalık dergiler, radyolar ve televizyonlar gibi kitle iletişim araçlarından aktarılıyor, benimsetiliyor.

Hangi haberlerin bize ulaştırılması gerektiğine, hangi sırayla ulaştırılacağına ve dünya imajımızın hangi kelimelerle çizileceğine hep bizim dışımızda yüzlerini bile görmediğimiz bu insanlar karar veriyorlar. Bununla da yetinmiyorlar, bize ulaştırdıkları bu haberleri, ayrıca tahlil de ediyorlar: Böylece neyi nasıl düşüneceğimizi de bu insanlardan öğreniyoruz. Nabi Avcı, Kitle Kültürü Enformatik Cehalet, Rehber Yayınları, Ankara 1990. 170-171.”
Tasvir edilmektedir.

        Evlerimize giren ve zihnimizi şekillendiren iktidarın farkında mıyız? Katilleri ve canavarları masum, masum ve mazlumları terörist gösteren senaryoların farkında mıyız? Dünya hakkında bize bilgi, haber, olay veya eğlence diye sunulanı süzgeçten geçirebiliyor muyuz?
        Neyi nasıl düşüneceğimize biz mi karar veriyoruz? Bu soruların cevapları kartel medyasının okuyucuları ve seyircileri için kesinlikle hayırdır? Onlar süngere dönüşmüş beyinleriyle kalemşorların pisiliklerini emmeye devam ediyorlar. Böylece ne sağlam vücutları ne de sağlam beyinleri kalıyor. Umarım ki, kartel medyasının derekesine düşmüş insanlarımız kurtulur ve toplumun necatına katkısı olur.

       Tabi ki, kurtulmak istiyorlarsa. Bilinen bir husustur. Gönüllü köleler zincirlerinden kurtulmak istemez. Yine de; akıllarını kullanarak kartel medyasından uzaklaşmaları ve paralarıyla beyinlerini pisletmemek temizliğin başlangıcıdır. Satılmış medyanın alıcısı olmayanlara görev düşmüyor mu? Elbette ki, onlara da vazife düşüyor.

       Satılmış medyanın tüketicisi ve okuyucusunu uyarmak ve hakikati tebliğ etmek. İnşallah başarılı olunur. Benim yaptığım da budur.
       Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?