16 Ağustos 2021 Pazartesi

Türkiye “Selam” için Türkistan’da ( Afganistan) olmalıdır

 Türkiye “Selam” için Türkistan’da ( Afganistan) olmalıdır

Veysi ERKEN

“Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız. Âl-i İmrân- 103”

Ayetine sarılanların sayesinde Türkistan İslam ile ilk şereflenen coğrafyalardan biridir. Bilhassa Talas savaşından sonra İslam hızlı bir şekilde intişar etti.

Atalarımız ile birlikte her kavim ve kabileden insan fevc fevc İslam’la şereflendiler.

Sonra Kur’an'dan ve sünnetten uzaklaştılar kavim ve kabileler, birbirlerini yok etmeye çalıştılar ve böylece  hem hâkimiyetlerini hem de medeniyetlerini kaybettiler.

İlim irfan mekânları olan Buhara, Semerkand, Kaşgar, Kandahar, Belh, Tirmiz ve bütün şehirler ve yerler harab ve turab edildi iç kavgalar ile.

Tabii ki, yüzyıllar boyunca zulümler ve katliam da devam etti ve ediyor.

Kâh Çin işgali, kâh Rus bu durumdan faydalandı. İslam ile İhya olan gönüller, kalpler ve bedenler imha edildi, coğrafya talan edildi ve ediliyor.

İşgal ve imha hareketleri hiç bitmedi. Rus ve Çinlilerin yanına İngilizler, Amerikalılar, Fransızlar, Almanlar ve şürekâları, iltisaklıları ve piyonları olan bütün yamyamlar katıldı.

Her şeye rağmet Müslümanlar hep var oldu coğrafyada bütün zulümlere ve katliamlara rağmen. Ama Müslümanlar da düşmanın itlerinin fitneleriyle birbirine hep silah çektiler, birbirini imhaya devam ettiler.

Katliamlar dün olduğu gibi hala devam ediyor Urumçi’de, Kaşgar’da Kabil’de, Mezar-ı şerifte, Kandahar’da, Keşmir’de.

Her yer İslam coğrafyası ve her yerde katliam, kan ve zulüm.

Uzak zamanlara gitmeye gerek yok. 1800’lerden beri kan, şiddet ve zulüm devam ediyor. Doğu Türkistan’da zulüm ve katliam devam ediyor.

Ruslar Afganistan denilen Türkistan coğrafyasını işgal etti. Ruslar büyük zayiatla çekildiler Afganistan denilen Türkistan topraklarından. Arkalarında bitlerini, itlerini ve işbirlikçilerini bırakarak.

Amerikan canileri katliamı ellerine aldı Rusların yerine. Hem de bütünleşik haçlı ordusuyla. Her imkânı ile katliam yaptı.

Rabbulalemin'in inayeti ve keremiyle onlar da kaçmaya başladılar. Bütün haçlı uşaklarıyla.

Bu coğrafyanın sükûn, huzur ve selama ihtiyacı var. Türkiye’ye ihtiyacı var.

Dolayısıyla İslam ve Mazlum coğrafyaların “kalbi” ve “beyni” olan Türkiye’nin Türkistan coğrafyasına el atma zamanı gelmiş, hatta geçmiştir.

Türkiye orada olmalıdır ki, Türkistan coğrafyasına “barış” sağlansın ve “selam” olsun.

Türkiye kanı durdurmaya çalışmalı ve kardeş kavgalarını sonlandırmaya gayret etmelidir. Orada “üs”leri olmalıdır.

Kabil’de, Belh’te, Kandahar’da, Mümkünse Kaşgar’da ve her yerde.

Evet.

Türkistan coğrafyasında barışın tesisi için Afganistan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Türkmenistan, Hindistan, Pakistan, Özbekistan, İran gibi devletler Türkiye’nin öncülüğünde bir araya getirilmelidir.

Acilen ve hemen şimdi.

Bu coğrafyanın her yerinde Türkiye’nin üsleri olmalı ve birlik bayrağı dalgalandırılmalıdır.

İnanıyoruz ki, “fitne katilden daha şiddetli” ve yıkıcıdır. Rabbulalemin böyle buyuruyor ve fitneden uzak durarak “Allahın ipine sarılın ayrılığa düşmeyin” diyor.

Artık Amerika’nın, İngiliz’in, Siyonist haçlının terk etmek mecburiyetinde kaldığı, bırakıldığı yerlere bir başka sömürgeci güç girmemeli, girememelidir. Türkiye’nin öncülüğünde orada birlik, beraberlik ve kardeşlik hâkim kılınmalıdır ki, dünyaya nizamat verebilelim.

İnanıyorum ki, şimdi barışın tesisi ve kardeşliğin ihyası için inisiyatif (öncelik ve öncülük) alma zamanıdır.

Biliyorum bu kadar bölünmüşlük içinde  tevhid ve birlik kolay değildir.

Biliyorum Siyonist haçlı zihniyeti hem dışarıdan hem de içeriden bütün piyonları, maşaları, uşakları vasıtasıyla saldırıyor, ülkemizi ve bütün mazlum coğrafyaları kuşatmaya çalışıyor.

Ama biz biiznillah zoru başarmalıyız. Niyetimiz hayır olursa akıbet de hayır olur Rabbulalemin'in lütfü keremiyle.

Türkiye biiznillah bu kuşatmayı bertaraf edecek ve hem içeride hem de dışarıda haşhaşi fetö türü uşakların efendilerini bitirecektir.

Bunun için Türkistan coğrafyasında güçlü ve birlik olmak mecburiyetindeyiz.

İlayı Kelimetullah için Nizamı Âlem davası bunu zorunlu kılmaktadır.

Türkistan ülkeleri ve başta Afganistan olmak üzere ülkedeki bütün unsurlarla hemen görüşülmeli, barış sağlanmalı ve ülkeler arasında birlik tesis edilmelidir.

Bu “beyin” ve “kalb/gönül” ülkemizde mevcuttur. Beyin ve kalbimizi kullanarak “birlik”i sağlamalıyız, öncülük etmeliyiz.

Başaracağız inşallah.

Paçamızdan tutup bizi aşağıya çekmeye çalışan fetöcü, haçlı tapınakçısı, haşhaşi uşaklar tasmalarını tutanlarla birlikte çökecekler inşallah.

Gayret bizden Tevfik Allah’tan...

Selam ve Sabırla…16.08.2021

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?