25 Haziran 2014 Çarşamba

Sayın Başbakana Çağrı: Meclis Çalışmaya Devam Etmeli



Sayın Başbakana Çağrı: Meclis Çalışmaya Devam Etmeli

Veysi ERKEN

Yapılacak çok iş var. Bürokratik ve yargı vesayetini kırabilmek için değişmesi gereken epey mevzuat var. Onun için meclis tatile çıkmamalı. Bu ülkenin insanını seven ve menfaatini düşünen vekiller ayıklanması gereken mevzuatı torbalamalı ve ortadan kaldırmalıdır.
Esasında bütün vekillere sesleniyorum, parti ayırımı yapmıyorum. Beni dinlerler mi zannetmiyorum. Buna rağmen tatile çıkmayınız diyorum. Parti başkanları sesimizi duyuyor musunuz? Bütün vekiller duymazlıktan gelse bile sayın başbakan partili vekillerine söz geçirebilir diye düşünüyorum.
Bilindiği üzere 30 Mart seçimlerinden önce fazlasıyla dillendirildi. Özellikle üç konuda acil düzenlemenin yapılacağı vaat edildi.
            Seçimler bitti.
            Malum çeteler amaçlarına ulaşamadı. Bilinmelidir ki, Ergenekon, balyoz ve malum yapı ahtapotun farklı kollarıdır ve huzursuzluğun devamından yanadırlar. Kartel ve zimmet medyası düzenlemelerin yapılmasını istememektedir. Özellikle üç konu vatandaşı rahatlatır. 750 bin genci ilgilendiren BEDELLİ konusu, memuru ilgilendiren özlük hakları ve esnafı ilgilendiren mali düzenlemeler. Bunlar görüşülmekte olan torbaya acilen doldurulmalı ve kanunlaştırılmadan tatile çıkılmamalıdır.
            Evet demeyen her vekil vebal altındadır.
            Biliniz ki, kartel ve zimmet medyalarının efendilerinin İşleri güçleri yapılmak istenenleri engellemek ve toplumdaki huzursuzluğu arttırmaktır.
            Sayın başbakana çağrımız malum yapılarca sürekli ertelenmesi sağlanan konuları gündeme taşınması ve kanunlaşmasını sağlaması ile ilgilidir.
            Ey vekiller ister torba ister çuval kanun tasarısı şeklinde gelsin fark etmez özellikle toplumu rahatlatacak konuları bir hafta içinde hallediniz, hallettiriniz ve Cumhurbaşkanlığı seçimine huzurla gidiniz.

Direnen Anneler

            Diyarbakır’da direnen anneler feryatlarını Ankara’ya taşıdı. Anneler feryat ediyor. Seslerini duyurmaya çalışıyor. Ama duyan yok.
Böyükkkk denilen medya gerçekler karşısında sağır ve dilsizdir. Özellikle “kartel” ve “zimmet” medyası lâllaştı. Huzur başta kartel ve zimmet medyaları olmak üzere bazılarına batıyor. İlla ki, huzursuzluk olsun istiyor malum çeteler.
İktidar partisinin politikalarını tenkit edenlerin de gıkı çıkmıyor. Anladık iktidar partisi yanlış yapıyor, ya siz muhalefet partileri, CHP, MHP, BBP, SP ve mangalda kül bırakmayan vatanseverler ne yapıyorsunuz?
            Bu feryat karşısında lâl kesilmenizin, sağırlaşmanızın ve hissiyatınızın yok olmasının bir izahı var mı? Siz de mi çözümden yana değilsiniz. Dağa kaçırılan sabilerin analarının feryadı sizi hiç mi ilgilendirmiyor?
            Sessizliğinizin sebebi nedir? Bize izah edebilecek pozisyonda mısınız?
            Hani siz vatanseverdiniz?
            Hani siz birlikten, beraberlikten yana idiniz?
            Hani siz kayıp kuzuların bulunmasını istiyordunuz?
            Hani analar ağlamazsın diyordunuz?
            Ne oldu da lâl kesildiniz.
            Biliniz ki, millet artık palavralarınıza kanmıyor.
            Çözümden yana bir tavrınızın olmadığını biliyor. Kayıp çocuklar sizi ilgilendirmiyor.
            Her şeye rağmen eğer hala sizlerde hissiyat, vatan sevgisi, insan sevgisi gibi niteliklerin kırıntısı varsa kulaklarınızdaki tıkaçları, gözlerinizi örten perdeleri ortadan kaldırınız ve annelerin feryatlarını duyunuz diyorum.
            Duyunuz ki, kayıp olan, kaçırılan veya kendisinden haber alınamayan sabiler bulunsun, anneler sevinsin ve ülkenin huzuruna katkınız olsun.

Cumhurbaşkanlığı Adaylığı

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili son yazım çok ses getirdi. Derler ya kırk yıllık dostlar aradı. Kimi destek verdi. Kimi sitem etti.
Ben yine aynı kanattayım. Bütün dostlara, gönüldaşlara ve aklıselim sahibi olan bütün vatandaşlara sesleniyorum. Oyuna gelmeyin, tuzakları bozunuz.
Hatırlatma babından malumdur ki, 1999 seçimlerinden sonra Sayın Devlet Bahçeli seçimlerin üzerinden 24 saat geçmeden Doğruyol ve Refah partileri dinlensin diyerek sıkıntıların başlamasına yol açmıştı. Esasında bu ifadenin kendisine dayatıldığını o gün de ifade etmiştim.  Üç buçuk yıllık iktidar ortaklığının oluşturduğu felaketin izleri silinmiş değil. Toplumun hafızasına kazınmış vaziyettedir.
Bugün de aynı oyun oynanmakta ve malum tapınağın medyaları vasıtasıyla cumhurbaşkanlığı ismi dayatılmaktadır.
Bu oyun görülmeli ve tuzağa düşülmemelidir. CHP ve MHP kanalıyla dayatılan oyun bozulmalıdır.
Partiler varlık nedenleri icabı aday göstermeleri gerekir. CHP ve MHP’ye de çağrım budur.
Aday göstermemek vebaldir. Kartel ve zimmet gruplarının oyuncağı olmaktır.
Bu böyle biline.
Biz şimdiden dostlarımızı, gönüldaşlarımızı ve bütün aklıselim sahibi insanımızı uyaralım dedik.
CHP ve MHP uyarıya cevap vermese bile uyarı ses getirmiştir.
Adaylar kesinleştikten sonra da adaylarla ilgili görüşlerimizi ifade edeceğiz inşallah.

            Selam ve Sabırla.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?