16 Şubat 2015 Pazartesi

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milletvekilleri ve Tüm İlgililere Açık Çağrı- 1



Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milletvekilleri ve Tüm İlgililere Açık Çağrı- 1

Veysi ERKEN

            Ülkemizi ilgilendiren konularda ilgililere toplu olarak bir çağrıda bulunmak istiyorum. Umarım ki, bu çağrı yerini bulur ve gereği yapılır.

            Kanal İstanbul

            “Kanal İstanbul” hayalinin dillendirilmesinin üzerinden dört yıldan fazla zaman geçti. Büyük projelerden biri olarak takdim edildi. Hakikaten büyük ve güzel bir hayal. Projesinin bitmesi gerekirdi şimdiye kadar. Belki de bitmiştir. 2011’den beri ülkemizde gerçekleştirilmek istenen bütün büyük projelerin dış güçler tarafından yerli piyonları vasıtasıyla engellenmek istendiğini artık bilmeyen kalmadı.
            Özellikle bürokraside çöreklenmiş/çöreklendirilmiş piyonların faaliyeti ve engelleri ortadadır.
            Tünel inşaatları, çift yollar ve Kanal İstanbul gibi projelerdeki gecikmeler ortadadır.
            Kanal İstanbul Cumhurbaşkanının Başbakanlığı döneminde dillendirilmiştir. Umarım ki, Cumhurbaşkanı başta bu konuya/Kanal İstanbul olmak üzere başlatılmış projelere el atar ve KANAL İSTANBUL”un temeli 2015 Haziran seçimlerinden önce atılır.
            Cumhurbaşkanına buradan açık çağrıda bulunuyorum. KANAL İSTANBUL’un temelini en geç Mart 2015’te atınız ve bir hayal daha gerçeğe dönüşsün.

200 bin 338 yetmez, BEDELLİden Diğer 500 Bin de Faydalanmalı

            13 Şubat 2015 saat 17.30 itibarıyla 200 bin 338 kişinin BEDELLİ için müracaat ettiğini ilgili bakan açıkladı. 700 binden fazla kişinin faydalanabileceği uygulamadan 200 bin kişinin yararlanması güzel olmakla beraber yaş ve ücretin yüksek oluşu mağduriyetin devamını beraberinde getirmiştir.
Umarım ki, seçimlerden önce makul bir yaş ve ücretle BEDELLİ tekrar gündeme getirilir ve bu konu temelli olarak Türkiye’nin gündeminden kalkar.
            Bu arada Askerlik konusu temelli bir şekilde profesyonel asker mantığıyla çözülür ve ülkemiz güçlü, dinamik ve teknolojik yapıya kavuşur.
            Bu konu ile ilgili başta Başbakan Sayın Ahmet hoca olmak üzere bütün vekillere çağrıda bulunuyorum.
            Hemen harekete geçiniz ve BEDELLİyi çıkarınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?