25 Kasım 2015 Çarşamba

2016’ya Girerken Kastamonu Üniversitesi




         2016’ya Girerken Kastamonu Üniversitesi

            Veydi ERKEN

            Aidiyet duygusu gelişmiş olan fertler mensubu olduğu grubu/grupları daha iyiye götürme çabasında olur.
Bunun en güzel misallerinden birisi şüphesiz ki, Ahilik teşkilatıdır. Mensupları şeffaf bir tarzda Ahilik anlayışının tarihe damgasını vurması için çaba harcamışlardır. Bu konuyu merak edenler “Bir Sivil Örgütlenme Modeli: Ahilik” isimli kitabımı inceleyebilirler.
Ahilik anlayışının neşvu nema bulduğu ilkelerden hareketle mensubu olduğum grupların gelişmesine ve iyiliğine katkı sağlamaya çalışırım.
Mensubu olduğum yerlerden birisi Kastamonu Üniversitesidir. Buradaki gelişmeleri takip etmek ve duyurmak gerekir diye düşünüyorum.
Tanınmışlık bir üniversite için önemlidir.
Bu bağlamda Kastamonu Üniversitesini tanıtmak, gelişimine katkı sağlamak gerekir.
Benim benimsediğim anlayış  “Kastamonu Üniversitesi Yeryüzü Üniversitesi” felsefesi ve “Kastamonu Üniversitesi Türkiye’de, Türkiye Kastamonu Üniversitesinde” doğrultusundadır.
Üniversite Rektör Sayın Seyit Aydın yönetiminde bu anlayışla gelişmesine devam ediyor. Yeni açılan Fakülteler, yeni katılan öğrenciler ve yeni yapılarla gücüne güç katıyor.
Özellikle öğrencilerin en önemli sorunu olan barınma için faaliyete geçirilmiş olan YURT bunun delilidir. İlave olarak Rektörlük Binasının bitirilmesi idarî işlemlerin daha kolay ifasını sağlayacak niteliktedir.
Üniversite külliyesi çarşısı, yurdu ve bitirilmiş binaları ile gelişmeye adım atmıştır.
Bugün 11 Fakültesi 26 bini aşkın öğrencisi ile Kastamonu Üniversitesi değişim programlarıyla yeryüzü üniversitesi olma yolundadır.
            Atılan adımları büyütmek gerekir.
Bu çabaya herkesin katkı sağlaması gerekir.
Ancak gördüğüm manzara farklıdır. Maalesef şehrin katkısı yok hükmündedir. Verilen sözler yerine getirilmemiştir. Eğitim Fakültesinin eksikliklerinin giderilmesi için verilmiş sözler yerine getirilmiş değildir.
En önemlisi Külliyede yapılması için söz verilmiş CAMİ, İlahiyat ve İktisat Fakültelerinin binalarının esamisi yok.
TOKİ marifetiyle üniversite personeli için yaptırılması düşünülen konutların adı unutulmuş. Tahsis edilmesi düşünülen arsa başka kuruma devredilmiş.
            Kısaca, Kastamonuluların zenginleri ve STK’ları üniversitelerine katkı sağlayacaklarına boş konuşmakla vakit geçirdiklerini müşahede ediyorum.
            Biraz inceleseler iyi olur diye düşünüyorum.
            Kastamonu Üniversitesi 2011 sonrası büyük bir gelişim gösterdi. 3 olan Fakülte sayısı 11’e 65 olan öğretim üyesi sayısı 270’e, öğrenci sayısı 6000’den 26 bin’e, akademik personel sayısı 700’e ulaşmıştır.
            Bunun yanında fizikî yapıda da iyileşmeler olmuş iki yeni binası, çarşı, YURT ve Rektörlük binası faaliyete geçmiştir.
            Külliyeyi gezenler bu değişimi fark eder.
            Gelişim yeterli görülmeyebilir. Daha mükemmel olabilir. Bunun çabası zaten var. Yeni Fakülteler, Teknokent, Öğrenciler ve akademik personel yolda.
            Kastamonulu olmayan birisi olarak beklediğim insaf ve destektir.
2016’ya üniversite şehrin katkılarıyla girmelidir.
            Artık lafazanlıkla vakit geçirilmemeli ve üniversite desteklenmelidir ki, gelişim hızlansın.
            Daha önce de ifade etmiştim.
            Bilindiği üzere “marifet iltifata tabidir.” Kastamonulular ne kadar iltifat ederlerse üniversite o kadar gelişir ve şehri geliştirir.
            Selam ve Sabırla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?