4 Kasım 2015 Çarşamba

Anayasa



Anayasa

Veysi ERKEN       

            Her seçin öncesinde olduğu gibi bütün partiler “yeni Anayasa” vaadinde bulundular. Vaatlerin boşa çıkmaması gerekir. Ben yine umutsuzum. Bunun nedeni partilerin yönetimindekilerin samimi olmayışıdır.
            Bilinen bir gerçek şudur. Samimi olarak yeni Anayasa isteyenler  bir “ANAYASA METNİ” taslağı hazırlar ve bütün partilere ve topluma sunar. Bir aylık tartışmadan sonra taslak metine dönüştürülür ve meclisten/referandumdan geçirilir.
            Bizde böyle olmuyor. Komisyon kurulur ve millet bir dahaki seçime kadar oyalanır.
            Bu gerçeği bilmeme rağmen 2002 yılında taslak olarak yayınladığım  “ANAYASA METNİMİ” tekrar milletimin görüşüne sunuyorum.
            Umarım ki, partiler faydalanır ve bir ay içinde ülkemizi hak, özgürlük, refah ve huzur alanlarında lider konuma   getirecek ANAYASA yürürlüğe girer.
            İşte 2002’nin metni:                            

                                                     ANAYASA (Teklif)

               Gerekçe

            Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aramızda daha mükemmel bir birlik ve adalet
kurmak, yurt içinde düzeni, yurt dışında ortak savunmayı sağlamak, genel refahı yükseltmek, hürriyetin nimetlerini kendimiz ve bizden sonra gelecek nesiller için sağlamak  üzere bu Anayasayı Türkiye Cumhuriyeti için düzenledik ve kabul ettik.
 

              Madde-I

             Yasama yetkileri TBMM’de toplanır. Meclis bir dinin gereklerinin yerine getirilmesini yasaklayan, konuşma ve basın özgürlüğünü kısıtlayan, insanların barışçıl bir şekilde toplanma hakkını ve memnun olunmayan bir durumun giderilmesi için hükümete dilekçe verme hakkını engelleyen bir yasa yapamaz.
             TBMM dört yılda bir seçilen üç yüz üyeden oluşur. TBMM üyeleri İl Genel Meclis üyelerinin seçilebilmesinde  aranan nitelikler bulunmalıdır.
             Yirmi beş yaşını tamamlamış her T.C vatandaşı İl Genel Meclisleri ve TBMM üyeliğine seçilebilir. Milletvekilliği illerin kayıtlı nüfus oranına göre düzenlenir. Boşalan üyelik için o seçim çevresinde kalan süre için bir ay içinde seçim yapılır.
             Nüfus sayımları elektonik ortamda yapılır ve güncellenir. Nüfus sayım esasları kanunla belirlenir.  Nüfus yoğunluğuna göre ülke yüz elli seçim bölgesine ayrılır ve her seçim çevresinin  iki temsilcisi olur.
            Meclis kendi başkanını ve diğer üyelerini seçer. Görevle ilgili konularda üyelerini ve üst derecedeki memurları suçlama  hakkı meclisindir. Meclis üyeleri ve üst derecedeki memurlar meclisin kararıyla Anayasa mahkemesi tarafından yargılanır. Kararlar üçte iki çoğunlukla alınır. Suçlanan üye ve memurların suçlu bulunmaları halinde verilecek ceza görevden çıkarma, fahri veya ücretli memurluk görevinden yoksun bırakılmaktan öteye gidemez. Bununla birlikte yasaya göre hüküm ve cezaya çarptırılır.
           Meclisler her yıl Ekim ayında düzenli olarak toplanır. Meclisler kendi çalışma usullerini belirlemekte serbesttirler. Her meclisin çoğunluğu müzakere için gerekli yeter sayıdır. Üyelerin devamını sağlamak için meclisler gerekli düzenlemeleri yapar. Meclisler kendi tüzüklerini belirler ve üyelerini üçte iki çoğunlukla üyelikten çıkarabilir.
          Meclis üyeleri ödenek alırlar. Bu ödenekler genel ve yerel bütçelerden karşılanır.  Miktarı seçim döneminde belirlenir ve yeni döneme kadar arttırılmaz.
         Vatana hıyanet, cinayet ve asayişi bozucu suç işlemedikçe masundurlar, tevkif edilemezler. Meclis üyeleri başka bir görev alamazlar. Meclisteki konuşmalarından ve düşüncelerinden dolayı hiçbir yerde sorguya çekilemezler.
        Gelir getirici kanunlar TBMM kabul edildikten sonra Başkanın onayıyla yürürlüğe girer. Başkanın onaylamaması durumunda kanun üçte iki çoğunluk kabulü ile yürürlüğe girer.
            Meclis ülkenin genelini ilgilendiren vergi, resim ve harçlarla ilgili düzenlemeleri yapar.
             TBMM’nin öteki görevleri şunlardır.
         Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına krediler almak,
         Para basmak ve değerini belirlemek,
        Tabiiyet düzenlemelerini belirlemek,
         İflas kanunlarını düzenlemek,
         Türkiye Cumhuriyeti devletinin paralarını, bonolarını ve diğer ürünlerini taklit edenlere uygulanacak cezaları belirlemek,
         İletişimi düzenlemek,
        Savaşa karar vermek ve halk oyuna sunmak,
        Savunma için orduda gereken düzenlemeleri yapmak ve tahsisatını belirlemek,
        Dış işleri ve dış ticaretle ilgili her türlü düzenlemeyi  yapmak. Yerel meclislerin yetkisi yoktur.
        Türkiye Cumhuriyeti Devletinde  hiç kimseye asalet unvanı bağışlanamaz. Meclis üyeleri, ücretli ve fahri görevliler hediye, tahsisat ve unvan alamaz.

        

           Madde –II

          Yürütme Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanında bulunur. Başkan ve yardımcısı dört yıl için doğrudan halk tarafından seçilir. Başkan seçilebilmek için geçerli oyların en az yüzde ellisini almak şarttır. Adaylardan hiçbiri yüzde elliği aşamamışsa ikinci oylamaya en çok oy alan iki kişi arasında en geç on beş gün içinde gerçekleştirilir.
          Başkanın istifası, görevden azledilmesi veya ölümü halinde kalan süreyi Başkan yardımcısı tamamlar. TBMM başkanı Başkan yardımcılığına getirilir. Bir kişi en fazla iki dönem başkanlık yapabilir.
          Bakanlar kurulu başkan tarafından yasama meclisi üyelerinin dışından seçilen ve meclis tarafından onaylananlardan oluşur. Yasama meclisi üyeleri arasından Bakanlar Kurulu üyeliğine seçilen meclis üyeliğinden istifa etmiş sayılır.
          Seçim Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve temsilciliklerinin bulunduğu yerlerde aynı günde yapılır. Otuz yaşanı tamamlamış ve Anayasa ile belirlenmiş engeli olmayan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı aday olabilir.
          Başkan ve Bakanlar Kurulu üyeleri seçildikleri tarihten itibaren kendilerine bir ödenek ayrılır. Bu ödenek miktarı dönem sonuna kadar arttırılamaz. Başkan, yardımcısı ve Bakanlar Kuruluna ayrılacak ödeneğin miktarını TBMM belirler.
          Başkan ve Bakanlar kurulu yemin ederek göreve başlar.
          Başkan ordunun tabii başkanıdır.
          Başkan vatana hıyanet ve kişilere yönelik suçlar haricindeki cezalarda af ve ceza indirimi yetkisine sahiptir.
          Başkan üst derecedeki memurların atamalarında yetkilidir. Üst derecedeki memurlar başkanın seçilmesiyle birlikte görevlerinden ayrılmış sayılırlar. Başkan dilediği memurla çalışmaya yetkilidir.

          Madde-III

         Adaletin sağlanması yargı yoluyladır. Yargı Anayasa mahkemesinden ve illerde TBMM tarafından kurulacak mahkemelerden oluşan bağımsız bir güçtür. Yargılama yetkisi yargıyı ilgilendiren bütün anlaşmazlıkları kapsar.
         Yargılama suçun işlendiği yerde ve açık bir şekilde gerçekleştirilir.
         Vatana hıyanet, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı savaşa girmek, ya da düşmana yardım etmekle olur. Hıyanet sabit olmadıkça kimse hıyanet suçuyla mahkum edilemez.        Hıyanet suçu ile mahkum edilenin cezası ömür boyu devam eder. Hıyanet suçunun cezasını kararlaştırmaya TBMM yetkilidir.
          Her birey halkın sahip olduğu bütün ayrıcalık ve dokunulmazlıklara sahiptir. Savunma hakkı vazgeçilmezdir. Delilleri toplamak ve suçu ispat yargıçların görevidir. Her türlü yargılama açık gerçekleştirilir.

          Madde- IV
          Her türlü idari eylem ve hizmet birimi denetime tabidir. Bireyin hakkını arama ve bilgilenme hakkını kullanması denetimle sağlanır. Denetim yargı organları, sivil toplum kuruluşları, mesleki teşekküller ve bireyler marifetiyle gerçekleştirilir. 

         Madde-V

        Anayasada TBMM üyelerinin dörtte üç çoğunluğunun teklifi ve referanduma katılanların yüzde yetmişinin olumlu oylarıyla  değişiklik yapılabilir.  Meclis genel yasalarla ve yargılama usullerinin doğruluk derecelerinin ispatı ve etki derecelerini tayin etmeye yetkilidir. Meclis Türkiye Cumhuriyeti Devletine ait arazi ve emlaki tasarruf etmek ve bu emlak ve araziyi ilgilendiren  bütün yasaları yapmaya yetkilidir.
 Türkiye cumhuriyeti Devleti toprak bütünlüğünü bütün saldırganlıklara karşı koruyacak ve dış güvenlikten sorumlu ordusu vasıtasıyla tedbir alacaktır.

         Madde- VI
           İş bu  Anayasa ile buna dayanarak  yapılacak kanunlar, yapılmış ve Anayasal yetkiler çerçevesinde yapılacak antlaşmalar ülkenin temel hükümlerini teşkil eder. Meclis üyeliği ve memurluklar için dinî inançlarla ilgili nitelikler aranmayacak ve dini inançların yerine getirilmesine engel olunmayacaktır.
         Genel ve yerel meclis üyeleriyle, yürütme, yargı ve denetim birimlerinin bütün üyeleri yemin ederek Anayasaya bağlı kalacaklardır.

 

          Madde VII

          Bireyin bilgi edinme, beceri geliştirme ve değiştirme hakkı hiçbir gerekçe ile engellenemez ve kısıtlanamaz. Yürütme organı bireyin bilgi edinme ve beceri geliştirme hakkını kullanabilmesine zemin hazırlamayla yükümlüdür.

    

         Madde-VIII

         Bu anayasa halkın en az yüzde yetmiş beşinin  oylarıyla onaylanma tarihinden itibaren yürürlüğe girer 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?