17 Eylül 2021 Cuma

Çözüm Teklifleri- 2015

 Çözüm Teklifleri- 2015

Veysi ERKEN

       Not: 60 yıl önce merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını şehit eden zihniyeti ve kişileri lanetle, kendilerini rahmetle yad ediyorum.

Medya genel anlamda satılmış, özellikle “sosyal medya” devreye girdikçe mertliğin daha fazla devreden çıktığını görüyoruz. Bunu şunun için yazıyorum.

Genel olarak iktidarı tenkit edenlerler yahu edin de teklifiniz de olsun dediğimizde hemen biden’in ve fetönün ağzıyla, yöntemleriyle yaftalamaya çalışıyorlar.

Ben Allah’ın rızasını kazanma sevdasındayım ve tenkit ederken çözüm teklifleri de oluyor. Bu tekliflerin bir kısmı isabetsiz de olabilir ama hiç teklifsiz yazım yok. Kasıtlı davranan gezi zekalılar ile tasmaları dışarıda birilerinin elinde olanlar belki anlar diye 2015 yılında yaptığım teklifleri bir kere daha olduğu gibi tekrar ediyorum.

Gerçekleşen veya gerçekleşmeyenler öğrenilir herhalde.

“Bu zaviyeden bakıldığında üç aylık “acil eylem Planı”nda şu unsurlara ağırlık verilmelidir diye düşünüyorum.

1.    Kısa ve özlü bir anayasa metni hazırlanmalı ve diğer partilere sunulmalıdır. Komisyon aldatmacası olmamalıdır. Diğer partiler de kendi metinlerini hazırlayabilmelidir. Metinler bir ay süre ile tartışılmalı ve meclisten geçirilerek halkın oyuna sunulmalıdır. Metin hazırlamayan partiler anayasa değişikliği konusunda samimi değildir demektir.

2.    AÇIK ÜNİVERSİTE projesi hemen harekete geçirilmelidir. Mevcut kapasite esas alınarak “yüzyüze” ve “uzaktan” öğretim teknikleri entegre edilerek proje hayata geçirilmelidir. Bu proje ile “Bilgi Edinme ve Beceri Geliştirme”nin önündeki engeller ortadan kaldırılmış olur. Bireyin özgürlüğü ve mutluluğuna katkı sağlanmış olur.

3.    Kanuni düzenlemeyi gerektirmeyen vaatler hemen yürürlüğe konulmalıdır.

4.    Kanuni düzenlemeyi gerektiren hususlar bir torba içinde meclisin toplandığı hafta içinde kanunlaştırılmalı ve yürürlüğe konulmalıdır.

5.    Kamu yönetimi reformu yapılmalı ve bürokrasinin takoz olma özelliği sonlandırılmalıdır. Özellikle bütün kurum ve kuruluşlardaki Daire Başkanları, Genel Müdürler, Müsteşarlar ve Kurum amirleri seçilmişlerle gelip gitmelidir. 

6.    Süresi geçmiş projeler tespit edilmeli ve sonuçlandırılmalıdır. Ilgaz tüneli, Kanal İstanbul, Yerli Otomobil vs.

7.    Elektrikli otomobil prototipini gerçekleştirmiş olanlar desteklenmeli ve 2016 yılında yollarımızda otomobiller yer alması sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, gecikmiş her gün zarardır. Örnek olsun diye Sayın Gürsel Güzel tarafından geliştirilmiş olan elektrikli otomobilin linkini vermiştim.

8.    Yerli otomobil, yerli uçak, yerli yazılım vs. gibi projelerle dünyada tekelleşmiş yapıların tekeli kırılmalıdır.

9.    Bürokratik engelleyiciler ve engeller temizlenmeli, Karayolları, Havayolları, Hava limanları, Deniz yolları, Eğitim ve Sağlık yatırımları, Kanal İstanbul hızlandırılmalıdır.

10. Personel politikası yeniden düzenlenmeli, ücret dengesizliği giderilmeli ve ücret makası azaltılmalıdır.

11. Bir bürokratın birden fazla maaş, prim ve üyelik ücreti alması engellenmelidir. Kişiye birden fazla görev verilmemelidir.

12. Yüksek kurullar ya lağvedilmeli veya işlevlerine uygun hale getirilmelidir.

13. Bedelli askerlik konusu düzenlenmeli, gündemden çıkarılmalı ve Profesyonel askerlik tamamen devreye sokulmalıdır. Askeri teknoloji yatırımları hızlandırılmalıdır.

Bu düzenlemeler en geç üç ay içinde hayata geçirilmelidir ki, seçilenlerin samimiyeti ortaya çıksın. Bilinmelidir ki, toplum seçimden seçime yapılan vaatlerden bıkmıştır.  28.11.2015”

Gezi zekalılar ve ihanet şebekesi elemanlarını hala mağdur gösterme çabasındaki art niyetliler anlarlar mı? Zannetmiyorum.

Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?