26 Mayıs 2022 Perşembe

Dönmelerin Genel Karakteri

  Dönmelerin Genel Karakteri

Veysi ERKEN

Ülkemizde olup bitenleri doğru anlamak için tahlil kabiliyetine sahip olunması gerekir. Sathi yorumlar insanımıza ve ülkemize bir şey kazandıramamaktadır. Yorumlar bir şey kazandırmadığı gibi insanımıza ve ülkemize zaman kaybettirmektedir.

Olup bitenlere bu mantıkla yaklaştığımızda ticari, sınaî, iktisadî, siyasi ve yönetme alanındaki iş ve işlemlerin oluş tarzı anlaşılır.

Olup bitenlerin anlaşılması “yönetme gücü”nü eline geçirmiş bir avuç tapınakçının melanetlerinin deşifresi demektir.  Olup bitenler doğru anlaşılmaz ve tefekkür edilmezse yapılan yorumlar  “havanda su dövmek”ten öteye gitmez.

Olup bitenlerin anlaşılması tapınakçıların ve yerli görünümlü piyonlarının karakterlerinin doğru okunmasına bağlıdır. Çünkü karakterleri gereği Tapınakçıları oluşturan “dönme” ve “boğazdaki aşiret”in mensupları inançlarını nüfusun yüzde doksan dokuzunu teşkil eden çoğunluğa yutturmakta pek mahirdirler.

Tapınakçılar kirli oyunlarını yüzyıllardır aynı pervasızlıkla sürdürülmektedir Münafık bir başka deyişle çok yüzlü oluşlarından dolayı her kalıba girmekte ve sıkıştıklarında biz de Müslümanlardanız derler.

Haşhaşilerle birlikte tapınakçılar bu oyunu asırlardır devam ettirilmektedirler. Aynı senaryo sahnelenmektedir asırlardır.

Haşhaşi- tapınakçı ortaklığı üzülerek belirtmek gerekir ki, hemen hemen her alanda milyonlarca insanımızı kendilerine benzetmişlerdir.

Yönetme gücünü eline geçirmiş bir “dönme”nin bizim açımızdan tahribatı, kendisinin değerleri yönünden ülkedeki ve içtimaî gruplardaki başarıları ortadadır.

Bugün söyledikleriyle yaşayışı çelişen, bir nevi “dönme”leşen Ömer Hayyam’ın tabiriyle “bir elinde kader öbüründe Kur’an” olan binler, yüz binler ve milyonlar mevcuttur. Kim ne derse desin bu dönmelerin başarısıdır. Acı da olsa gerçek ortadadır.

Tapınakçılar karakterleri ve değer yargıları gereği çocuklarını ileri sürerek açılmayı-saçılmayı sağlamışlardır vatanımızda. Ülkemizde ilk açılıp saçılanları inceleyin tamamının tapınakçılardan/ dönmelerden olduğunu görürsünüz. Tabi ki, sahneye ilk çıkan Müslüman(!) Türk(!) yutturmacası ile.

Dün edep dışı kabul edilen binlerce tavır, tutum ve davranış bugün gençliğimizin ayrılmaz niteliği haline gelmiştir. “Edep ya hu” dedirtilecek kadar edep dışı, hayâ dışı ve ahlak dışı tavırlar meydanda.

Maalesef tapınakçıların başarısı sadece giyim kuşam veya sokaklardaki fuhşu teşvik eden tavırlardan ibaret değildir. Hemen hemen her alanda insanımızı kendilerine benzetmişlerdir desek mübalağa sayılmaz.

 Alın size bir misal daha.

 Bugün ülkemizde sınaî veya ticari faaliyetlerle uğraşan binlerce “mütedeyyin”  hatta dinî hayatı tekellerine almaya çalışan binlerce kişinin şartlar bunu gerektiriyor diyerek tapınakçıların esas ve usullerinin uygulayıcısı olduğunu ibretle izliyoruz.  Bu da onların başarısının bir diğer delili.

Sadece maddi alanlarla sınırlı olmayan bu “benzeşim”, maalesef yönetme gücünü eline geçirmiş bir avuç tapınakçının maşası olunması noktasını beraberinde getirmiştir.

Bugün, geçmişin yiğitleri olan binlerce insan “koltuk sevdası” uğruna tapınakçıların kazanına düşmüş ve kurbağa gibi haşlanarak değerlerinden olmuştur.

“Başka bir kavme benzeme” doruğa tırmanmış ve neredeyse “dönüşüm(!)” tamamlanmıştır. Dönüşüm durdurulamazsa korkarım ki, sonumuz milletler ve devletler mezarlığı olan tarihte yer alma biçiminde tecelli edecektir.

Netice olarak dönmelere benzeşim ve dönüşüm durdurulamaz mı?

Elbette ki, sorunun cevabı evettir.

Evet, binlerce kere evet.

Evet, cevabının gerçekleşmesi bilumum tapınakçının, dönmenin ve dahi aşiret mensubunun karakterinin ve melanetlerinin bilinmesine ve onların düşünüşte, tavırda, davranışta, alış verişte, gazete okumada, televizyon seyretmede ve dahi her alanda ve mekânda terk edilmesine bağlıdır.

Haydi, karakter tahliline ve onları terk etmeye...

Var mısınız?

Yoksa (D)uyuyor musunuz?

Selam ve Sabırla... 27.05.2001

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?