27 Mayıs 2022 Cuma

İnsan Şeytanı

  İnsan Şeytanı 

Veysi ERKEN

“Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” diye meşhur bir ibare vardır. Gerçekten insanımızın hafızası çabucak unutur hale getirilmiştir. Bilhassa Pensilvanya şeytanının tilmizi olanların “algı operasyonları” ile unutturma ve hafızayı sıfırlama çabaları neticesinde kayıplar epey artmıştır.

Dün savunduğu “İslami değerleri” bugün inkar eden ve kendini Müslüman, ülkücü, milliyetçi, milli görüşçü diye yutturma çabasında olan epey şeytanlaşmış tiplerle karşılaşıyoruz.

Yirmi sene önce netameli yıllarda şeytanlaşan kendini “sosyolojik Müslüman” olarak tanımlayan tiplerin benzeri ademler çoğalmıştır. Yıllar önce bu tipleri yazmış idim. Günümüzde şeytanlaşmışlardaki artış dışında değişen bir şey yok. Okuyalım bari.

“Kur’an-ı kerimde insan ve insan olmayan şeytanlardan bahsedilir. Ayette “Her peygambere insan ve cin şeytanlarını Biz böylece düşman ettik ki, bunlar, aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler ilham ederler. Eğer Rabbin dileseydi onlar bunu yapamazdı; onun için sen onları uydurduklarıyla baş başa bırak. En'âm Sûresi, 6:112” insan ve cin şeytanlarından bahsedilir. Ve şeytanın görevi anlatılır.

Şeytanın temel fonksiyonu ve görevi insanı vazedilen ilahi ilkelerden uzaklaştırmaktır. Araf Suresi, 202. ayette: (Şeytan'ın) Kardeşleri ise, onları sapıklığa sürüklerler, sonra peşlerini bırakmazlar.” İnsan tipindeki şeytanlara vurgu yapılır.

 İnancımıza göre insanın şeytanla (insan ve cin şeytanları) mücadelesi yaratılıştan beri süregelmektedir.

Şeytan, insanı ilahi ilkelerden uzaklaştırmak için her türlü hile ve desiseyi rahatlıkla kullanabilecek yaratılışta olup kendisine mühlet verilmiştir. Kendisine verilen süre içinde insanı baştan çıkarmak ve onu ilkeleri yaşamaz hale getirmek için sarf ettiği çabada kullandığı yöntemler çoktur. “Bakara Suresi, 14. ayet: İman edenlerle karşılaştıkları zaman: "İman ettik" derler. Şeytanlarıyla başbaşa kaldıklarında ise, derler ki: "Şüphesiz, sizinle beraberiz. Biz (onlarla) yalnızca alay ediyoruz." diyerek yöntemlerini ortaya koyarlar.

Bu yöntemlerden en önemlisi “batıl”ı süsleyerek gerçekleri tersyüz etmektir. Araf Suresi, 20. ayet: Şeytan, kendilerinden 'örtülüp gizlenen çirkin yerlerini' açığa çıkarmak için onlara vesvese verdi. “İnsan şeytanları” da iblis gibi hakikatlari çarpıtmakta pek mahirdirler.

Ülkemizin insanını hem bedenen hem de ruhen iğva etmek ve onu ilahi ilkelerden uzaklaştırmak için “insan şeytanları” tarafından sarf edilen çabaların arttığını görmekteyiz.

Donsuz uyarıcı lakaplı şeytan yetmezmiş gibi eski müftü kılıklı bir beyaz şeytan devreye girdi.

Dünyadaki efendilerine yaranmak için yapmadıkları tahrifat kalmadı desek abartmış olmayız. Beyaz şeytanı kanalizasyonda şov yaparken gerçekleri ne kadar maharetle çarpıtmaya çalıştığına istemeyerekten olsa da şahit olduk.

Neymiş efendim Kur’anda örtünmeyi emreden ayetler yokmuş. Bunu söylerken efendilerine ne kadar yaranmaya çalıştığını her akıl sahibi fark etmiştir. Belki efendileri dünyalığına dünyalık katar.

Kim bilir....

Örtünün ilahi ilke olmadığını ispat etmek için köle müslüman kadınların giyinme tarzlarını bile resmettirmişti müsvettelerinde. Bu resimler en büyük delildi onun için. Kendin pişir kendin ye misali, kendin çizdir kendin inan ve inandır.

Esasında orada oturanlardan birisinin beyaz şeytana şunu sormasını çok bekledim. Acaba sen ananın, karının veya kızının gösterdiğin kıyafet çizimleriyle köle olduklarını mı ima ediyorsun? Yoksa bayanlara çizimindeki kıyafetleri giydirerek cariyeleştirmek mi istiyorsun?

Evet.

“Beyaz” sıfatlı insan şeytanına sorulması gereken sorulardan bir kaçı bu şekilde olabilirdi bence.

Esasına bakarsanız insan şeytanlarının yeryüzündeki efendilerinin istediği ve yapmaya çalıştığı şey bayanları köleleştirmektir. Hürriyetin sembolü olan örtüye duyulan kin, nefret ve düşmanlığın arka planında bu düşüncenin olduğundan hiçbir akıl sahibinin şüphesi yoktur. Zira bütün ilahi kaynaklı dinler iffete önem vermiş ve insana örtünmeyi emretmiştir.

Heva ve heveslerini ilah edinenler dünyadaki saltanatlarını devam ettirmek ve insandaki iffet, namus kavramını ortadan kaldırmak ve behimî hayatlarını devam ettirmek için insan şeytanlarını kullanmaktan geri durmazlar.

“Donsuz” uyarıcı gibi “beyaz” sıfatlı şeytanın şov dünyasına sokulması saltanatın devamı içindir.

İnsanın bu tür şeytanların şerrinden korunması ilahi ilkeleri bilmesinden ve onları hayatına tatbik etmesinden geçer.

Haydi, insanlar İslam’la İslamlaşmaya ve ilahi ilkelerle arınmaya.

Selam ve Sabırla......... 09.12.2000.

Not. Yazıda çok az değişiklik yapılmıştır.

 

 

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?