20 Temmuz 2022 Çarşamba

İNSANLIK 10 KISIMMIŞ

 İNSANLIK 10 KISIMMIŞ

Veysi ERKEN 

İnsan değişik boyutlarıyla ve yönleriyle ayrıştırılabilir. Şöyle bir ayırım yapılıyor. Doğruluk payı yüksektir. Benimle paylaşıldı. Bu ayırımı bilgi babında paylaşıyorum. İnşallah “Hâl” ve “Bal” ehli olanlardan oluruz.

“1 - YAL EHLİ: Yeme İçme ve Harâm Normal, Menfaat Tam Tekmil, yalaka, asalak, satın alınmaya müsait hain

2 - KÂL EHLİ: Sadece Lafını Eder, vır vır Konuşur, geveze Ama Yapmaz, icraatı yoktur, elini taşın altına sokmaz kaçar

3 - MAL EHLİ: Biriktirmekten Zevk Alan, rüşvetçi, harîs, yaşama o gözle bakan,ahiret kaygısı olmayan,hesab-kitap o da neymiş? Fakir-fukara görmek istemeyen eline para değdiğinde şarzı dolan, yahudî tabiatlı muhris, Dünyâda Çoğunlukla Kendisi O Maldan İstifâde Edemeyecek.

4 - ŞAL EHLİ: Değer ve Kıymetinin Giydiklerinden, bindiklerinden, oturduklarından, maaşlarından-üst sınıf rütbe sevdasından alan marka- gösteriş düşkünü budalalar, Elbise Giydirilmiş Kütükler.

5 - LÂL EHLİ: Ağzı Var Dili Yok Sınıfındandır, Bunca Zulme Rağmen, Bunların Sesleri Çıkmaz, bön bön bakarlar, yahu ağzından bir laf çıksın!, Çıkmaaaaaaaz! Bir teklif söyle, söylemeeeeeeez! Bir acâib tip işteeeeeeee!

6 - DÂLL EHLİ: Haktan Sapmış, Dalâlet Ehli. Bâtıla Uymuş. Kalabalıklara Uymuş ve Uyumuş Halk Kesimi. İki taraflı okumayan muannid sapkın, at gözlüğü takmış baş belası, hakkı anlat anlatabilirsen!!!

7- HÂL EHLİ: Ahlâklı, Az Yer, Az Konuşur, Söylediğini Yapar, Dertlidir, Adamdır.firaset sahibi,anlayışlı, yerine göre davranan,gerektiğinde doğruları söylemekten çekinmeyen şahsiyet

8 - FÂL EHLİ: Kumarbâz, işi gücü hayal, hayâl peşinde koşan, hayâl aleminde yaşayan, gerçeklerden kaçan, aklının-mantığının herşeye erdiğine inanan, kendini akıllı zanneden zavallı

9 - BAL EHLİ: İşini iyi, güzel yapan, kimsenin kalbini kırmayan, nazik, kibar davranan, kendini sevdiren

10 - ZAL EHLİ: Palavracı, yalancı, habbeyi kubbe yapan, ırkçı, kendi milletinin davasını güden, şövenist ideal peşinde koşturan, seni kendinden görmeyen”

Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?