5 Nisan 2020 Pazar

1-Bütün vatanseverlere Çağrı





                1-Bütün vatanseverlere Çağrı

Veysi ERKEN

            Değerli dostlar!
            Tarihi olay ve olgulardan ders çıkarabilirsek geleceğimizi doğru inşa edebiliriz. Bu anlamda tarih bizim için “hamak” değil, bir “yay” olmalıdır.
            Bunu niye yazıyorum.
            İçinde bulunduğumuz şartları zorlaştırmak için habis ur faaliyetlerini arttırdı. Özellikle İslami ve insani değerlerimizi tahrip etmede bu ülkenin yerli dinamiklerini yanlış yöne iletme çabalarının hızlandırıldığını görüyoruz.
            Bu oyunu bozmak her yerli ve milli olanın görevidir.
            Tabii ki, oyunlar bitmeyecek. Kabil ruhlu ve şeytan nefisliler her daim tuzak kurmaya çalışacak. Tıpkı dün olduğu gibi.
            Geçmişte bu tuzakları fark ettiğimde kandırılmaya çalışılarlar uyarmaya çalıştım. Bugün de aynı şeyleri yapmaya çalışıyorum.
            “Çağrımız İslam’da dirilişedir” diyebilen her meşrepteki insan bu çağrının muhatabıdır.
            Yıllar önce kandırılmak istenen bir yapının şahsında vatanseverleri uyanık olmaya çalışmıştım. O günün yöneticileri şahittir.
            Uyarım oyunu bozmuş idi. Esasında oyun fark edildiği dakikada telefonla görüşülmüş ve ilgili olabilecek herkese ve her kesime ulaşılmaya çalışılmıştı.
            Neticede uyarı etkili olmuş ve o ittifak üç gün içinde deşifre olduğu için bozulmuştu.
            O dönemde yazdığım ve herkese ulaştırmaya çalıştığım iki yazıyı günün önemine binaen tekrar paylaşıyorum. Dostları intibaha davet etmiş oluyorum

                            Bütün vatanseverlere ve Kamu-Sen’cilere Çağrı

“Bugün gazetelere yansıyan bir haber bütün vatanseverleri, özellikle Kamu-Sen üyelerini ayağa kaldırması gerekir.
             Hiçbir vatansever tertiplerin, komploların ve çeteleşmenin içinde yer almamalıdır. Eğer yöneticilerinize söz geçiremiyorsanız, üyesi olduğunuz derneklerden ve sendikalardan istifa ediniz.
            Lütfen şu haberi okuyun ve bu faaliyete katılanları tek başlarına bırakınız. Artık bunların foyaları meydana çıkmıştır. Paranızla destek olmayın. Haberin metni:
            “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk Kamu-Sen) liderliğinde oluşturulan platform, Ulusal Birlik Hareketi (UBH) adını taşıyor. Hareketin genel başkanlığını Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur üstlendi. Hedef ise "Cumhurbaşkanlığı makamının Cumhuriyet'in değerlerini içine sindirememiş bir kişi tarafından işgal edilmesini önlemek". Bu amaca ulaşmak için seçimlerin yapılacağı nisan ayına kadar miting ve gösteriler başta olmak üzere bir dizi eylem gerçekleştirilecek.
Ulusal Birlik Hareketi, dün sağın değişik renklerini içinde barındıran Kamu-Sen'in genel merkezinde kamuoyuna duyuruldu. Platform hakkında bilgi veren Şener Eruygur, amaçlarını şöyle izah etti: "Cumhuriyet'in temel değerlerinin korunması açısından cumhurbaşkanlığı makamının yaşamsal bir önemi vardır. Bu yüce makamın, Cumhuriyet'in değerlerini içine sindirememiş bir kişi tarafından işgali kabul edilemez. Bunu önlemek için platform olarak gösteriler, mitingler düzenleyeceğiz, başka demokratik yolları deneyeceğiz. Biz 4 ve 11 Kasım'da olduğu gibi laiklik gösterileri ve mitingler yaparak, cumhurbaşkanlığı konusunda yanlış adımlar atmak isteyenler olursa onları bu yanlış yollarından çevirmek üzere hareketler içinde bulunacağız." Eruygur, yeni cumhurbaşkanının ulusal mutabakatla belirlenmesi gerektiğini ifade ederken, bu önemli makamın "laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti kurallarına saygılı, Anayasanın değiştirilemez maddelerine ve devrim yasalarına yürekten inanmış bir kişilik yapısı ile doldurulması" gerektiğini söyledi.
Şener Eruygur, Ulusal Birlik Hareketi'nin, "28 Şubat döneminde Refahyol hükümetine karşı güçbirliği yapan Türk-İş, DİSK, TOBB, TİSK ve TESK'in oluşturduğu "5'li sivil inisiyatifi andırdığı" hatırlatmasına şu karşılığı verdi: "Bu hareket herhangi bir hareketle kıyaslanmamalı. Bugün Türkiye'nin kendine özgü koşulları var. O zaman başka koşullar vardı. Bir hareketin benzeri veya devamı değiliz. Böyle bir benzetmeyi biz aklımızdan geçirmedik, sizin de geçirmemenizi dilerim."
Ulusal Birlik Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri arasında şu isimler dikkat çekti: Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, TESK Genel Başkanı Derviş Günday, Toplumsal Düşünce Derneği Başkanı Fethi Bolayır, Hacıbektaş Yüksek Öğretim Derneği Başkanı Naki Salmanpakoğlu, Diyalog Grubu'nu temsilen eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Bulgaristan Türkleri Derneği Başkanı İbrahim Efendioğlu, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Rıza Küçükoğlu, 27 Mayıs Milli Devrim Derneği Başkanı Hüseyin Avni Güler. Zaman, 12.12.2006.
            Siz hâla değerlerini yok etmeye çalışanlara destek olacak mısınız?
            Selam ve Sabırla……………….




          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?