22 Nisan 2020 Çarşamba

Bütün öğrenciler bir üst sınıfa geçmiş kabul edilsin

Bütün öğrenciler bir üst sınıfa geçmiş kabul edilsin

Veysi Erken

Kıymetli dostlar ve bu yazıyı okuyanlar size sesleniyorum ve diyorum ki, bu dönem için bütün öğrenciler bir üst sınıfa geçmiş, mezun olacak olanlar da şartsız mezun kabul edilsin. Bu fikrimi benimseyen ilgili ve yetkili olanlara gücü nispetinde ulaşsın.
  Sınıf geçme konusunu tekrar izah edeceğim, ama öncelikle dünkü yazımla ilgili kısa bir izahta bulunayım.
  Kabul edilmeyen bir istifanın ardından başlığı ile yayınlanan yazı ile ilgili bazı okurlar gezi zekası dediğim bir tarzla güya yorum yapmaya çalıştılar.
   Olsun. Şu bilinmelidir ki,ben beşerî kutsamam. Zira rabbualemin rahmet peygamberi Hz Muhammed Mustafa'nın şahsında bunu bize telkin ediyor.
“Ben ancak sizin gibi bir beşerim, insanım. Ne var ki, ilâhınızın, bana bir tek ilâh olduğu vahyolunuyor. Kim diriltilerek Rabbinin huzurunda hesaba çekilmeyi, mükâfat ve cezayı umuyorsa, hâlis niyet ve amaçlarla, İslâm esaslarını, İslâmî düzeni hayata geçirsin, iş barışı içinde bilinçli, planlı, mükemmel, meşrû, faydalı, verimli çalışarak nimetin-ürünün bollaşmasını sağlasın, yerinde, haklı çıkışlar yaparak, düzelmeye, iyiliğe, iyileştirmeye ön ayak olsun, cârî-kalıcı hayırlar-sâlih ameller işlesin. İlâhlığında, otoritesinde, mülkünde, tasarruflarında Rabbine kulluk ve ibadette riya yaparak, ilâhlığında hiç kimseyi ortak etmesin.” de. Ahmet Tekin meali, Fussilat-6 
   Süleyman Soylu bir beşerdir ve hata yapar.
    Hakikatte yönetimde olan herkes hata, yanlış hatta kasıtlı bir şekilde icraatta bulunabilir.
  Bizler beşeriz şaşarız 
   Dünkü yazımla kast ettiğim gayet açık idi.
   İçimizde kargaşa ve kaos olsun diye zil takıp oynayan pensilvanya şeytanlarına fırsat verilmemeli. Bu habis ur ve iki ayaklı şeytanlar her melaneti yaparlar.
   Tuzaklarına düşmeyelim. Yazım bu minvalde idi.
   Genel icraatları ve icraatların dayandırıldığı mevzuat söz konusu olsaydı yazım farklı olurdu. Misal. Göç idaresinin icraatlarının bazıları bir fecaattir.
   Neyse. Asıl konumuza gelelim.  Virüs yaygın bir hal alınca okullar- üniversiteler dahil- edildi .
   İlk açıklamada bir hafta aradan sonra iki haftalık uzaktan eğitim yoluyla yapılacak telafi eğitiminden sonra normal eğitime dönülecek.
   Keşke dönülebilinseydi.
    Uzaktan eğitimi yıllardır savunan ve " sınırsız ve sınavsız okul" diyen biri olarak hazırlık yapilamadan başlatılan bu tarz öğrenci, öğretmen ve velilerin maneviyatını olumsuz etkilemiştir.
   Etkilenen kişi sayısı otuz milyondan fazladır. Bilindiği üzere sadece yirmi milyondan fazla öğrenci vardır.
  Maalesef iki ayaklı pensilvanya virüs ve şeytanları bu konuda da tahribat yapıyorlar.
   Bilindiği üzere belirsizlik stres ve gerginlik oluşturur.
    Bu gerginliği ortadan kaldırmak ve şeytanlara fırsat vermemek için bütün öğrenciler bir üst sınıfa, mezun olacak son sınıf öğrencileri mezun edilsin.
    Malumdur ki, okulların bu dönem için ne zaman açılacağı belli değil. Açılacağı da şüpheli. Bu sebeple öğrenci, öğretmen ve veliler her gün ve saat açıklama bekliyor. Tekraren ifade ediyorum. Bu durum öğrenciyi, öğretmeni ve veliyi germeye devam ediyor.
    Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuya el atacağını ve toplumu rahatlatacak bir kararı alacağını umud ediyorum.
    Zira,Rabbualemin, "vela teknatu ... ." diyor.
 Biz umudumuzu kesmiyoruz. Kesenlerden olmayacağız. Doğruluğuna inandığımız şekilde yol gösterici olmaya devam edeceğiz inşallah .
     Selam ve sabırla.. .c

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?