2 Kasım 2021 Salı

Cumhuriyetin kurucu değeri ve son mesaj

  Cumhuriyetin kurucu değeri ve son mesaj

 Veysi ERKEN

Sürekli cumhuriyetin kurucu değerlerinden bahseden gazeteci, yazar, politikacı, sanatçı vs. taifenin ekseriyetinin sahtekar ve şer olduklarını ifade ettimtim.

Sahtekar taife pek alıngandır.

Sahtekarlıklarının teşhir edilmesinden hoşlanmaz. Münafık karakterli olduklarından açıklıktan hoşlanmazlar.

 Evet Cumhuriyetin kurucu değeri İslamdır. Bu hakikat son mesajda da dile getiriliyor. İşte son mesaj. Bir vasiyet hükmünde vefattan onbeş gün öncesine ait.

"Bütün Dünyanın Müslümanları, Allah'ın son Peygamberi Hz. Muhammed'in (S.A.V) gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli.
Tüm Müslümanlar Hz. Muhammed'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli. islamiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli; zira, ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilir.”

Kaynak: Prof. Dr. Hanif Fauk; Urduca yayınlarda ATATÜRK; A.Ü. Dil ve Tarih-Coğrafya Fak. Yayınları; Ankara 1979; S:102

Daha nasıl ifade edilebilir.

Bunun için önce ifade ettiğimi tekrarlayayım.

Sürekli cumhuriyetten ve kurucu değerlerine bağlı kalmaktan bahsedenlerin ekseriyeti sahtekârdır. Samimiyetsizdir.

Doğru bildikleri halde mefhumları (kavramları) ve mevzuları saptırmakla meşguller.

Ekseriyeti efendilerinin sesi oldukları için sefih hayatlarını, ahlaksızlıklarını cumhuriyetin kurucu değeri diye dayatırlar.

Böylelikle insanımızı hayat iksiri olan “İslam”dan, bir başka deyişle Kur’an-ı Kerimden ve Hz. Peygamber’in s.a.v. izinden uzaklaştırırlar.

Maalesef uzaklaştırmada küçümsenmeyecek bir mesafe de kat ettiler.

Bugün kendini Müslüman olarak ifade eden milyonlarca adem “İslam” dışı bir hayata sahip olduğu gibi, İslamî ilke, kural ve hayattan bahsedildiğinde adeta kaçar vaziyet alıyor.

Lafı uzatmaya gerek yok.

Cumhuriyetten ve cumhuriyetin kurucu değerlerinden bahseden herkese çağrıda bulunuyorum. Geliniz samimiyetinizi gösteriniz ve cumhuriyetin kurucu değerini savununuz.

Bakınız cumhuriyet rejiminin ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihli belge ortada. Bu belgeye sahip çıkınız ve uygulanmasını savununuz. Açıkça  Türkiye Devleti’nin dini, din-i İslâm’dır. Resmî lisanı Türkçe’dir” ilkesini her dakika terennüm ediniz.

Yapar mısınız?

Zannetmiyorum.

Bilesiniz ki, ahlaksızlığınızı her dem dile getireceğiz.

Kaçış yok.

İşte belge inceleyiniz, tefekkür ediniz ve meşhur ifade ilet titreyip gerçeğe dönünüz.

364 numaralı “Teşkilât-ı Esasiye Kanunu’nun bazı mevaddının tâdiline” yani “Anayasa’nın bazı maddelerinin değiştirilmesine” dair kanun şöyle idi:

“Birinci Madde: Hâkimiyet, bilâ kayd ü şart milletindir. İdare usulü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müsteniddir (dayanır). Türkiye Devleti’nin şekl-i hükümeti Cumhuriyet’tir.

 

İkinci Madde: Türkiye Devleti’nin dini, din-i İslâm’dır. Resmî lisanı Türkçe’dir.”

https://www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/1691337-94-yildonumunde-ilk-defa-yayinlaniyor-iste-cumhuriyetin-kurulus-belgeleri

Sahtekâr olmayan herkese sesleniyorum.

Geliniz cumhuriyetin kurucu değeri olan İslam dininin hakikatlerini kabul ediniz ve son mesaja tabi olunuz.

Selam ve Sabırla.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?