19 Ağustos 2022 Cuma

Memnuniyetsizliği Arttırmak İçin Sağlık Sistemi Felç Ediliyor

 Memnuniyetsizliği Arttırmak İçin Sağlık Sistemi Felç Ediliyor

Veysi Erken

Ülkemizde istikrar, huzur ve kalkınmayı sabote etme, durdurma, ortadan kaldırma ve kargaşa oluşturmak için Bidengillerin emriyle her alanda 1 ayaklı altıgen veya çoklugen masaların oluşturulduğundan hiç şüphem yoktur.

Bilhassa insanın günlük hayatını etkileyen alanlarda kurdurulan masaların faaliyetleri vatandaşı canından bezdirmiş ve memnuniyetsizliğini arttırmıştır.

Sağlık, gıda, konut, kira vs. alanlarda memnuniyetsizliği arttırmak için yapılmadık kötülük ve verilmedik zarar kalmamıştır diye biliriz.

Sağlık alanında bunca yatırım, atama ve yatak kapasitesi yapılmasına, ayrıcalık ve maaş artışına rağmen sistem felç edilmeye devam ediliyor.

Kamu alanındaki sağlık kuruluşlarında hizmet yürütülmüyor.

Bütün bu iş ve işlemlerin kasıtlı, art niyetli ve iktidar cephesine karşı memnuniyetsizliği arttırmak için yapıldığı kanaati yaygınlaşmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı ve Sağlık bakanı acilen tedbir aldırmak ve art niyetli eylemler için suça uygun cezai müeyyideleri uygulatmak durumundadırlar.

Aksi takdirde memnuniyetsizlik artacak ve 2023 seçimini olumsuz etkileyecektir.

Kime sorarsak soralım hastanelerden randevu alamadığı, 182 merkezi randevu sisteminin işlemediği, hastanelerde boş oturan personelin hastaları muayene etmediği veya geciktirdiği, kronik hastalığı olanların reçetelerinin imzalanmadığı, misafir konumunda olanlara hizmet sunulmadığını ifade ediyor.

Tipik bir misaller verilebilir.

Halen Tıp profesörü olan bir arkadaşım Diş hekimliği fakültesinden hanımının diş tedavisi için randevu almak istiyor. Üniversitenin rektörü, diş hekimliği fakültesinin dekanını devreye sokuyor buna rağmen hocalardan randevu alamıyor.

Neymiş hocalar tedavi yapmıyorlarmış.

Yine tatil beldesine giden bir arkadaş hastanede hastadan fazla doktor olduğu halde tedavi edilmiyor, bugün git 15 gün sonra gel deniliyor.

En kötüsü kronik kalp hastası olduğu halde git ilacını bağlı olduğun aile hekimliğinde yazdır deniliyor.

Kısaca sağlık yönetimi felç vaziyettedir.

Salgın döneminde bile bu kadar felç olduğunu düşünmüyorum.

Sayın Başkan ve ilgili bakanlıklar acilen tedbir almalı ve görevini kötüye kullanan personelin sistemden uzaklaştırılması gerekmektedir.

Sayın Başkan.

Sistemin felç edildiğini tespit etmek zor değildir.

Açık denetim ve tespit yöntemleri ve mekanizmaları vardır.

Esasında her alanda tedbirler alınmalıdır diyoruz.

Ama özellikle Sağlık yönetimi ile ilgili acilen hem de çok acilen tedbirler alınmalıdır. Sağlık sisteminden faydalanmak mecburiyetinde olanları mahrum etmek isteyenlerin acilen sistemden uzaklaştırılması ve hastaların tedavi olma haklarının kullandırılması elzemdir.

Vakit kaybına tahammül kalmamıştır.

Her alanda kurulan ihanet masalarının dağıtılması gerekir.

Sağlık sistemi sağlıksızdır ve hastaları, hasta yakınlarını ve etkilenen herkesi olumsuz etkilemektedir, memnuniyetsizliklerini arttırmaktadır ve sömürmektedir.

Bu kötü yönetimi ve gidişatı durdurmak ve ıslah etme vakti geçmiştir.

Kangrene tam dönüşmeden gereken yapılmalıdır ki hayat felç ve yok olmasın.

Tabii ki köklü çözüm için alınması gereken başka tedbirler vardır.

Tıp öğretimi ve eğitimi özgürleştirilmesi ve sınırsız hale getirilmesi, takoz olan meslek kuruluşlarının tasfiyesi ilk alınması gereken tedbirler akla gelenlerdir.

Bunları ayrı bir yazı konusu yapmak gerekir.

Günümüz için acil olan iş ve işlemleri sağlık hizmetlerine kolay, kesintisiz ve erişilebilir olmasıdır.

Vatandaş ertelemesiz ve günlük olarak muayene /tedavi olabilme hakkına ve imkânına kavuşturulabilmelidir.

Bu sağlanmadığı takdirde Bidengillerin 1 Ayaklı altıgen veya çoklugen masaları sağlığımızın daha fazla bozulmasına vesile olacak algı operasyonlarına devam edeceklerdir.

Ali Saydam beyin  “insanlar geçmişi satar geleceği satın alırlar” ifadesinden hareketle diyebilirim ki 1 ayaklı altıgen masalar algı operasyonları ile geleceğimizi çalacaklar.

Hasılı kelâm Sağlık alanında sunulacak güzel uygulamaları insanımız almalı ve 1 ayaklı altıgen veya çoklugen masaların geleceğimizi çalmalarına müsaade edilmemelidir.

Yarın değil, bugün tedbir alınmalı ve sabote edenler cezalandırılmalıdır.

Selam ve Sabırla…19.08.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?