10 Ağustos 2022 Çarşamba

Midyat Organize Bölgesi, Hasankeyf Tüneli ve Diğer Yatırımlar

 Midyat Organize Bölgesi, Hasankeyf Tüneli ve Diğer Yatırımlar

Veysi ERKEN

Midyat için en önemli yatırımlardan biri OSB olacağından şüphemiz yoktur.

Aldığım bilgilere göre Organize Sanayi Bölgesi Projesi Sanayi Bakanlığında bekliyor.

Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan bürokrasiden yakınıyor haklı olarak. Bu dönemde de bürokrasinin yatırımları ve kalkınmayı engelleme çabası içinde olduğu bir gerçektir.

Tabii ki konu Midyat olunca neredeyse bütün yatırım çabalarının engellenlenmeye çalışıldığını söylemek mubalağa değildir.

Mesela Mardin- Midyat, Midyat Batman ve Cizre yolları yıllardır sürüncemede. Nusaybin yolundan bahsetmiyorum bile.

Yıllardır Hasankeyf tünellerinin açılacağı söyleniyor. Son açıklamanın üzerinden kaç ay geçti. Bakınız son açıklamalardan birinde Karayolları 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır “….Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolunda Hasankeyf Viyadükünden sonraki tünelin imalatlarını bitirdik, aydınlatma işini bitirdik. İnşallah en kısa sürede açacağız” dedi.

https://www.batmansonsoz.net/haber/hasankeyf-tuneli-hazir-50127.html

Sonuç nedir?

Sonuç ortada. Tüneller bir türlü hizmete alınmıyor.

Aynı şekilde diğer yatırım teşebbüsleri de sürüncemede.

Özellikle Sanayi Bakanı Mustafa Varank Beyden istirhamımız Organize Sanayi Bölgesinin yatırım planını en kısa zamanda onaylaması ve OSB’nin faaliyete geçirilmesidir.

Bakan beyin gayreti, çalışkanlığı ve vatanseverliği ortadadır. Bürokrasinin kendisine bilgi vermesi halinde bu işin kısa zamanda sonuçlanacağından hiç şüphem yoktur.

Temennimiz Midyat ile ilgili bütün yatırımların bir an önce sonuçlanması ve ilçemizin üniversitesine, yollarına, OSB’sine, Kültür Merkezine, Millet Bahçesine ve diğer hizmet alanlarına kavuşmasıdır.

Çağrım Midyat’taki bütün STK’lar ve Midyat’ı seven yatırımcılaradır. Yatırımlarınızı sadece kendiniz için değil, bölgeyi düşünerek yapınız. Biliniz ki, çabalar el birliği ile olursa hızlanır, güçlenir ve gerçekleşir.

2023 yılı öncesi Midyat sesini her yere duyurabilmelidir diyorum.

Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?