25 Ağustos 2022 Perşembe

Oligarşik Yapılar/ Bürokrasi Karga Gibidir

 Oligarşik Yapılar/ Bürokrasi Karga Gibidir

Veysi ERKEN

İçim daralıyor.

Hukuksuzluğa, adaletsizliğe, namussuzluğa ve dahi şerefsizliğe dur diyecek yok mu?

Bölücülüğe ve ayrımcılığa dur diyecek yok mu?

Yok galiba.

Seçilmişlerin direnci kırık. Oligarşiye tam teslim olmak üzereler.

Nizamı âlem ülküsünün müntesiplerinin nesli tükenmiş, nizamı âlem diyenlerin hali perişan.

Artık onlar “derin güç”lerin maşası ve dertleri kızıl bayrakçılarla kol kola girmek.

İşte bu ortamda tapınak şövalyelerin uzantısı oligarşik bürokrasi geçmişte olduğu gibi her türlü herzeyi yapmaya ve yemeğe amade.

Tıpkı karganın yaptığı gibi.

Dostlarım kusura bakmayın. Hoş olmasa da malumuz olanı ilam etmekte beis yok diye “karga ve eşek” fıkrasını anlatacağım. Bu fıkrayı sizlerle paylaşmasam sıkıntım artacak. Mazur görünüz.

Fıkra bu ya.  

“Karga ile eşek” bir gün uçağa binmişler. Karga yolculuk boyunca pislik yapmaya karar vermiş. Eşekle yan yana oturan karga ikide bir düğmeye basarak hostesi çağırmaya başlamış. Hostes karganın ne istediğini sorunca, karga cevaben her defasında hiç, i.......lik olsun diye düğmeye basıyorum dermiş.

Oyun eşeğin hoşuna gitmiş ve o da düğmeye başmış. Hostes eşeğe ne istediğini sorunca o da karga gibi hiç, i......lik olsun diye cevap vermiş.

Pislikten sıkılan yolcu ve mürettebat pislik yapan ikiliği uyarmış ve tekrarı halinde uçaktan atılacaklarına dair uyarılmış. Buna rağmen ikili düğmeye basmaya devam etmiş. Bunun üzerine ikilinin uçaktan atılmalarına karar verilmiş.

Tam bu esnada karga eşeğe dönerek sen uçmayı biliyor musun diye sormuş?

Eşek hayır değince, karga mademki uçmayı bilmiyorsun neden i.......lik ediyorsun diye cevap vermiş.

Evet.

Aziz gönüldaşlar.

Bugün ülkemizde atılacak her güzel adıma karşı çıkan, imam-hatipler bahane edilerek meslek liseleriyle ilgili düzenlemelere karşı çıkarak yıllardır sürdürülmekte olan zulmü kaldıracak düzenlemeleri engelleyen, statükoyu hararetle savunan, mevki, makam, servet, şehvet ve pisliklerini ilahlaştıran oligarşik bürokrasinin tamamı uçaktaki kargalar mesabesindedir. Gerçekte İslam düşmanı olan oligarşik bürokrasi uçmayı bilmektedir. Hem de çok çok iyi bilmektedir. Bütün çöplüklerdeki pislikleri taşıyarak toplumu mülevvesleştirecek kadar uçmayı becermektedir.

Uçağımıza binmiş tapınakçı şövalyelerin maşaları pisliklerini bilerek yapmakta ve uçaktaki bizleri rahatsız etmektedirler. Yükseköğretimle ilgili sergiledikleri tavır bilinçli ve kargacadır. Tehditleri ve engellemeleri ihanetlerindendir.

Engellemeleri bilinçsizce değil, bilakis merkez tapınağın direktif ve talimatları doğrultusundadır.

Artık bu oyuna son verilmelidir.

Hakları gasp edilmiş ve adaletsizliğe duçar olmuş herkesin kargalara karşı tavır takınması gerekir. Adaletsizlik karşısında susanların haklarına kavuşmaları beklenemez. Unutmayınız ki, hepimiz aynı uçaktayız ve topyekûn kargaların oyunlarından rahatsızlık duymaktayız.

Oligarşik bürokrasinin yıllardır sürdürmekte olduğu “düğme”ye basma oyununa son verme zamanı gelmiştir demiyorum, zamanı çoktan geçmiştir.

Bürokratik oligarşinin kolları ve piyonları her tarafı sarmış.

“Kara partisi” olarak isimlendirebileceğimiz bir avuç bürokratik oligarşi kargalığını her yerde ve her durumda sürdürme azminde.

Bürokratik oligarşinin ilahları olan mevki, makam, şöhret, şehvet ve servete ufacık bir dokunma kargalığın hızlanmasına vesiledir.

Medyadaki viyaklamalar ve tehditler bunun bariz göstergesidir.

İktidar sahiplerine tavsiyemiz, muktedir olunuz, geri adım atmayınız ve zulmü bitirmeye başlayınız. Kısaca uzlaşmayı kargalarla değil, uçaktaki halkla gerçekleştiriniz.

Selam ve Sabırla... 31.10.2003

 

Not: Bu yazı 20 sene önce yazılmış idi. Bazı kelimelerin yerine sabatayist, pakraduni, istavri, haşhaşi, fetöcü ve iltisaklı kavramlarını yerleştirsek aynı sonucu elde ederiz. Örtüye, ahlaka, İslami yaşayışa saldıran aynı ekip ve karga gibidirler.

             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?