2 Aralık 2022 Cuma

 Etki Ajanları

 Etki Ajanları

Veysi ERKEN

Diyebilir ki, Medine döneminde nasıl ki, münafıklar “etki ajan”ları idiyse, haçlı seferlerinin ilkinden beri içimizde “etki ajanları” söz konusu olmuştur.  Etki ajanı: fikri, kariyeri, pozisyonu ve kişiliği itibarıyla kişi ve toplumları etkileme, mevcut görüşlerinin güçlendirilmesi veya değiştirilmesini sağlayabilecek, tehkik-tahkiki yapılarak psikolojik harekâtta kendisinden yararlanmak amacıyla seçilen, angaje edilen, sevk ve idaresi servisçe yürütülen ajanlardır. https://eksisozluk.com/etki-ajani--1575224 

Tanımdan anlaşılacağı üzere “Etki ajanları” içinde yer aldıkları kurum, kuruluş, devlet vs. için değil onları yetiştiren, yerleştiren ve besleyen “sahipleri” için çalışır.

Dün tapınakçı haşhaşi anlayışı nasıl ki “etki ajan”lığı görevini ifa etmişse günümüzde Siyonizm dininin mensupları olan “Fetöist”ler de aynı tarz faaliyeti ve ihaneti paralel yapılar oluşturarak yürütmüş ve yürütmeye devam etmektedir. Mustafa Güldağı “etki ajanlarını şu şekilde ifade eder.ETKİ AJANLARI FLOOD 1) Etki ajanları istihbarat servislerine ve uluslararası şirketlere çalışır. Etki ajanları;

Politikacı

İş adamı

Hoca

Sanatçı

Asker

Bürokrat

Siyasetçi

Akademisyen

Medya

Gazeteci

Yazar

Hukukçu gibi her alandan olurlar.

Hizmet ettiği güç adına yönlendirme yapar.

………………….

20) Bazen dini, seküler veya laik bir kurum ve yapının en başındaki etki ajanıdır. Bağlı olanlar bunu bilmez, liderleri ne derse ona uyarlar. İşte bu faciadır. Dolaylı yoldan binlerce, milyonlarca kişi farkına varmadan etki ajanına çevrilmiş olur. Ürpertici bir gerçek. https://twitter.com/mustafa_guldag/status/1311276624650940422

Etki ajanlarını anlama babında yukarıdaki twiter dizisini okumakta ve tahlil etmekte fayda vardır.

Bilinmelidir ki, “etki ajanları” kemirgenler sınıfındandır. İçine yerleştirildiği grubu, kurumu ve kavramlarını kemirmeye ve yok etmeye çalışır.

Bilhassa dini hayatın, kurumların ve yapıların başında yer alanların marifetiyle oluşturulan tahribat yıkımlara sebebiyet verir.

En tipik misali topal molla, kesnizani, fetö tipi oluşumlar ve fetöistlerdir.

İslami cemaat adı altında tahrif ve tahrip etmedikleri İslamî bir kavram kalmadı denilebilir.

Buna rağmen ayakta duruyorsak Allahın taahhüdü iledir. “Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik ve muhakkak ki onu, tahrif ile tebdîlden (değişikliğe uğramaktan) biz koruyacağız. Hicr-9”

https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=15&ayet=9

Rabbulalemin bizlere Hz. Muhammed Mustafa’nın sav risaletiyle Kur’an-ı kerimi tebliğ etmiş ve vazettiği ilkelerle İslam’ı bize din olarak buyurmuştur. “Ölmüş hayvan-leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, sert bir cisimle vurulup öldürülmüş, yuvarlanarak ölmüş, boynuzlanıp ölmüş hayvanlar ile yırtıcı hayvanların parçaladığı hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- putperest sunaklarında boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet aramanız, geleceğiniz ile ilgili kehanette bulunmanız size haram kılındı. Bütün bunlar fâsıklıktır, hak bir düzenin dışına çıkmadır ve günahkâr, isyankâr davranışlardır.
Kulluk sözleşmesindeki ortak taahhütlerini, Allah'a iman, kulluk ve sorumluluk bilincini şuur altına iterek örtbas edip inkârda ısrar edenler, kâfirler, bugün dininizi, şeriatınızı, medeniyetinizi yok etmekten ümit kesmişlerdir. Artık saygı duyarak onlardan korkmayın, saygı duyarak benden korkun.
Bugün dininizi, şeriatınızı kemâle erdirdim, olgunlaştırdım. Üzerinizdeki nimetimi, dinimi tamamladım. Liyâkatinizden dolayı, hayatınızla iç içe, din olarak, şeriat olarak, medeniyet olarak size İslâm'ı layık gördüm. Kim açlıktan bunalır, bilerek günah işleme niyeti olmadan bunlardan yemek zorunda kalırsa ona günah yoktur. Allah çok bağışlayıcı, engin merhamet sahibidir. https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=5&ayet=3

Hâsılı kelam.

İçimizde bolca “etki ajanları” olduğu gerçeğini unutmadan ve göz ardı etmeden hayatımızı İslamî çerçeve içinde kurgulamak mecburiyetindeyiz ki, hem fert, hem toplum hem de ümmet olarak huzur ve sükûn bulalım.

Bunun yollarından biri tahkiki iman sahibi olmak ve hiçbir yöneticiyi, âlim, zahid vs denilenleri kutsamamak ve bizden olmayanları, çıkanları bizden saymamaktır. “Allah:
“Ey Nuh, oğlun ailenden, iman edenlerden, kurtarılacaklardan değildi. İtirazın yerinde olmadığı gibi, doğru bir davranış da değil. O, sâlih amel işleyen biri de değil. O halde, hakkında bilgin olmayan bir konuda benden bir şey isteme. Ben sana, bilgiden muhakemeden uzak, tutarsız davranan cahillerden olmamanı tavsiye ediyorum, seni uyarıyorum. dedi. Hud-46”

 https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=11&ayet=46” ayeti bizim için de geçerlidir.

 Her beşer ve beşeri faaliyet sorgulanmalıdır ki, etki ajanlarının etkileri kırılsın, azalsın ve yok olsun.

Huzurda olmak için Allah’ın huzurunda kalalım inşallah.

Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?