15 Aralık 2022 Perşembe

İslam’ı yok etmeye çalışan Gayrı Müslimler ve Fetva Konusu

İslam’ı yok etmeye çalışan Gayrı Müslimler ve Fetva Konusu

Veysi ERKEN

Siyonist haçlı zihniyetinin elemanları olan Sabetayist, haşhaşi, fetöist çete herhangi bir vakıayı bahane ederek sürekli İslam’ı yok etmeye, Müslüman’ı örselemeye ve İslami hayat ile kavramları yok etmeye çalışmıştır ve şerlerine devam ediyor.

Bu arada münafık, fasık, facır da onların emirlerine amade bir şekilde davranıyorlar.

Bilhassa “fetva” kavramı üzerinden hareketle İslam’a ve Müslüman’a saldırının arttırıldığı bir dönemdeyiz.

Efendim şu yaşta evlilik olur mu?

Ya ayıp gibi ifadelerle İslam’a en şerefsiz saldırılarda bulunuluyor ve Müslüman görünümlüler hemen onları tasdik ediyor.

Niyetleri halis olsaydı öncelikle fetva kavramının ne olduğunu öğrenir ve Kur’an ile sünnet esas alınarak fetva tenkit edilerek doğru hükme varılırdı. Fetva sözlükte “bir olayın hükmünü açıklayan veya hükmünü koyan, güçlükleri çözen kuvvetli cevap” anlamındadır. Fıkıh terimi olarak “fakih bir kişinin sorulan fıkhî bir meseleye yazılı veya sözlü olarak verdiği cevap, ortaya koyduğu hüküm” demektir. Örfte ise sorulan dinî sorulara müftüler tarafından yazı ile verilen cevaptır. Fıkhî bir meselenin hükmünü fetvaya yetkili kişilerden sormaya istiftâ (suâl), fetvayı isteyene müsteftî (sâil), böyle bir meseleyi açıklamaya veya meselenin hükmünü sözlü veya yazılı olarak cevaplandırmaya iftâ, verdiği fetva ile hükmü açıklayana da müftî (mucîb) denir. Kendisine dayanılarak fetva verilen şer‘î hükme veya bir hadise hakkında ortaya konulan çeşitli görüşlerden fetva için tercih edilene müftâ-bih, müftünün fetva verirken ve müsteftînin fetva isterken bilmeleri ve riayet etmeleri gereken usul ve kaidelere âdâbü’l-müftî (âdâbü’l-fetvâ, resmü’l-müftî) adı verilir. Bir mesele hakkındaki muhtelif fıkhî görüşlerden hangisinin fetvaya daha elverişli olduğunu gösteren tabirlere alâmâtü’l-iftâ (alâmâtü’l-fetvâ) denir. Meselâ, “Bununla fetva verilir, fetva bunun üzerinedir, bugün amel bunun üzerinedir, sahih olan budur” tabirleri gibi.

Kur’ân-ı Kerîm’de fetva kelimesi ve türevleri dokuz âyette geçmekte olup hepsinde sözlük anlamına paralel olarak, hakkında bilgi edinilmek istenen bir konuda görüş sorma veya görüş bildirme (en-Nisâ 4/127, 176; el-Kehf 18/22; en-Neml 27/32), soru sorma (es-Sâffât 37/11, 149), rüyayı yorumlama (Yûsuf 12/41, 43, 46) vb. anlamlara gelir. Ayrıca on beş âyette yer alan “yes’elûneke” (senden soruyorlar) ifadesi de (bk. M. F. Abdülbâkī, el-Muʿcem, “sʾel” md.) genellikle, “Senden konuyla ilgili dinî hükmün ne olduğunu soruyorlar” anlamını taşımaktadır. https://islamansiklopedisi.org.tr/fetva

Tanımdan ve açıklamadan anlaşılacağı üzere “fetva” bir çözüm arayışıdır.

İyi niyet olsaydı varılan sonuç Kur’an ahkâmı ışığında incelenir ve tenkit edilirdi.

Ama münafık ve fasık çete böyle yapma cihetine gitmiyor.

Münafık oldukları için İslam’a saldırıyor, Müslüman’a hakaret ediyor. Hatta kendilerini bu ülkenin sahibi olarak gördüklerinden hakaret etmeyi kendilerinin bir hakkı olarak görüyor.

Umarım ki, Müslümanlar uyanır ve bu edepsiz, ahlaksız, fasık, facır ve münafık çeteye gereken dersi verir.

Selam ve Sabırla…15.12.2022

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?