15 Ocak 2023 Pazar

Evet Tek Gündem: Dini inanç ve aile ilgili Değişiklikler

 Tek Gündem: Dini inanç ve aile

Veysi ERKEN

Evet.

Türkiye’nin tek gündemi Dini inanç ve aile ile ilgili yapılmak istenen değişikliklerdir. Anayasa değişikliği meclise sunuldu.

Vakit geçirilmeden komisyonlarda ve genel kurulda görüşülmelidir.

Tasarıyı hazırlayanlar bunu hemen sağlamalıdır ki, aileye karşı olanlarla olmayanlar belli olsun.

Şahsen ben Meral, Kemal ve ekipleri karşı çıkmayacaklarını düşünüyorum. Hatta konuyu sahiplenmeleri gerekir.

Kendini Müslüman olarak ifade eden her fert ilgilileri ve yetkilileri uyarmakla mükelleftir. Bilindiği üzere “emr-i bilmaruf” ilahi emirdir.

Konumumuz ne olursa olsun yasamanın içinde yer alanları uyarmak, intibaha davet etmek vazifemizdir.

Umarım ki, sosyal medyada yer alan veya başka mecralarda imkân bulan her Müslüman vazifesini yapar ve Anayasa’nın 24. Ve 41. Maddelerinde yapılması beklenilen değişikliğe katkı sağlar.

Hadi CHP’liler, Meral’in partilileri, HDP’liler ne duruyorsunuz. Harekete geçiniz ve bunu kanunlaştırınız.

AK Parti ve MHP hazır.

Destek sizden.

Bizler vazifemizi yapıyoruz.

Gereğini sizler yapacaksınız.

“Bilindiği üzere Anayasanın 24. Ve 41. Maddelerinde değişiklik teklifi meclise sunuldu ve muhtemelen gelecek hafta görüşülmeye başlanacak.

Bu iki değişiklik teklifi bütün partilerin desteği ile kanunlaşmalıdır.

Konu parti konusu değil özgürlük ve aileden yana olup olmama konusudur.

Hiçbir vekil bunu bir parti konusu olarak görmemelidir.

Zira teklif açıktır. Metin açık ve anlaşılır. Meclis sitesinde yer alıyor. İşte o metin “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Anayasa'nın 24. maddesine, başörtüsüne anayasal güvence getiren hükümler ekleniyor. Buna göre, temel hak ve hürriyetlerin kullanılması ile kamu veya özel kesim tarafından sunulan mal ve hizmetlerden yararlanılması, hiçbir kadının başının örtülü veya açık olması şartına bağlanamayacak.

Hiçbir kadın; dini inancı sebebiyle başını örtmesi ve tercih ettiği kıyafetinden dolayı eğitim ve öğrenim, çalışma, seçme, seçilme, siyasi faaliyette bulunma, kamu hizmetlerine girme ile diğer herhangi bir temel hak ve hürriyeti kullanmaktan ya da kamu veya özel kesim tarafından sunulan mal ve hizmetlerden yararlanmaktan hiçbir surette yoksun bırakılamayacak, bu nedenle kınanamayacak, suçlanamayacak ve herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulamayacak.

Alınan veya verilen bir hizmetin gereği olan kıyafet söz konusu olduğunda devlet, ancak dini inancı sebebiyle kadının başını örtmesini ve tercih ettiği kıyafetini, hiçbir surette engellememek şartıyla gerekli tedbirleri alabilecek.

Anayasa'nın 41'inci maddesinin, "Ailenin korunması ve çocuk hakları" şeklindeki birinci kenar başlığı, "Ailenin korunması, evlilik birliği ve çocuk hakları" olarak değiştiriliyor.

Ailenin toplumun temeli olduğunu düzenleyen maddeye, evlilik birliği şartı da ekleniyor.

Değişiklik teklifinin gerekçesinde, "Yalnızca kadın ve erkek olmak üzere iki farklı cinsiyetten bireylerin birbiriyle evlenerek evlilik birliğini oluşturabileceği açıkça düzenlenmekle, bunun dışındaki hiçbir birlikteliğin evlilik birliği olarak kabul edilmeyeceği ve evlilik birliğinin eşler arasında yani kadın ve erkek arasında eşitliğe dayandığı kabul edilmiş olmaktadır. Böylece aile ve evlilik kurumunun her türlü tehlike, tehdit ve saldırılar ile sapkın akımların dayatmalarına karşı korunması amaçlanmaktadır." denildi. https://www.tbmm.gov.tr/Haber/Detay?Id=a5bff081-7940-488c-9085-0184f76228ab

Evet.

Dini inanca karşı ve aileye karşı olmayanlar hemen harekete geçiniz. Bu konu partiler konusu değildir. Türkiye’nin rahatlatılması ve özgürlüklere sahip çıkma konusudur. Aile ve inanç özgürlüğünden yana olan herkesin vekillere, partilerin yönetimlerine ulaşması ve destelerini sağlaması için çaba göstermesi gerekir.

Hemen şimdi her Müslüman harekete geçmeli ve konunun çözümüne katkı sağlamalıdır.

Son söz inanç ve aile konusundaki düzenlemeleri reddedenler ve desteklemeyenler din düşmanlarının safında yer almış olacaklardır.

Tarihe böyle not düşülecektir.

Selam ve Sabırla… 15.01.2023

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?