16 Ocak 2023 Pazartesi

 Yuvarlak Masanın Adayı Rifkin mi?

 Yuvarlak Masanın Adayı Rifkin mi?

Veysi ERKEN

Daha önce aldığım haberlere göre 1 artı altılı masa adayını Haziran ayında açıklayacağı yönünde idi. Bunu yazmıştım.  Akabinde Deniz Baykal’ın aday gösterilmesini tavsiye etmiştim.

Bu tavsiyeme yuvarlak cevap arıyorlarmış.

Zira Deniz Baykal çok cevval, hareketli ve tecrübeli imiş. Ayak uyduramayacaklarmış. Ne de olsa her biri imza ve yetki sahibi olacakmış. Aksi takdirde kriz çıkacakmış

İbre Rifkin’e dönmüş. Jeremy Rifkin

Jeremy Rifkin kim diye merak ettim. Meğerse Amerikalı imiş. https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/jeremy-rifkin-kimdir-nereli-2008624. Bence yakışır. Nede olsa CHP ve Meralin partisi dışarıda arayışlara girmişti. Hatta aylar önce CHP’liler itiraf etmişlerdi. Adayımızı biz belirlemeyeceğiz diye.

Bilindiği üzere CHP’li Lütfü Savaş adayımızı iç ve dış güç odakları belirleyecek demişti. Anlaşılan masayı kurduranlar aday üzerinde ittifak kuramamışlar ve Haziran’ı beklemeden Jeremy Rifkin’i aday göstereceklermiş.

Aday iç ve dış odaklar tarafından belirleneceğine göre nitelikleri de bellidir. Soros’nun ifadesiyle Türkiye’yi durduracak, Biden’in emri gereğince Türkiye muhalifi olacak, Waşington Post’un ifadesiyle batılı adamların uykularını kaçırmayacak bir aday arandığına göre Jeremy Rifkin tam bu niteliklere sahip. Yakışır yuvarlak masa etrafında toplananlara.

Esasında 1 artı masadakilerin hepsi bu bağlamda aday olabilir ama herhalde dışarıdakilerin mutabakatı yok.

Yedi aday ile çıkılması uygun bulunmuyor anlaşılan.

Koordinatör mü dersiniz, koç mu dersiniz bilmem ama bir elemana ihtiyaç var ve bu da Baykal yerine rifkin olabilir.

Kılıçdaroğluna itiraz edenler her halde Rifkin’e itiraz etmezler. Kanaatime göre masadakilerin hiç biri rifkin’in adaylığına itiraz etmez, edemez.

Dış odakların desteğini alabilecek biri. Hepsinin büyüğü sayılır.

Zaten yaşça da hepsinden büyüktür,  1945 doğumlu olduğuna göre epey tecrübesi vardır. Zaten başka yerlerde de danışmanlık yapmış

Yuvarlak masanın etrafında toplaştırılanlara diyorum. Geliniz adayınızı açıklayınız ve adayımız Rifkin’dir değiniz. Bence size yakışır.

Kısaca etrafında toplandığınız yuvarlak yemek masasının en iyi adayı olur Deniz Baykal olmazsa Rifkin olur.

Geç kalmayınız.

Selam ve Sabırla…16.01.2023

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?