30 Haziran 2021 Çarşamba

Kanal İstanbul Hayırlara vesile olsun inşallah

 Kanal İstanbul Hayırlara vesile olsun inşallah

Veysi ERKEN

Kanal İstanbul projesiyle ilgili belki bu son yazım olacak. En az bir yıl boyunca bu konu ile ilgili yazmayı düşünmüyorum.

Temennim ve arzum 26.06.2021 tarihinde atılan temelle yetinilmemesi ve birkaç yönüyle hızlı bir şekilde imalatına başlanmasıdır. Umarım ki, Temmuz ayında yapılacak imalatlardan birkaçının temeli atılır.

Bunu niye söylüyorum. Gayet açık. Yabancı haydutlar ve yerli görünümlü piyonları yapılan ve yapılmak istenen her şeye karşı ve engellemeler had safhada. ILISU barajının yapımını inceleyiniz veya gezi zekâlıların taleplerine bakınız yeter.

Sadece bu haberi okumak bile yapımın bir an önce gerçekleştirilmesine yal açması gerektiğine inanıyorum.

“Alman Deutsche Welle platformu, Türkiye karşıtlığıyla ve Türkiye aleyhtarı manüpülatif haberleri ile tanınıyor. Özellikle Türkiye'nin önemli projelerinin karşısında devamlı olarak Türkiye'nin karşısında yer alan haberlere imza atan DW, bu sefer de Kanal İstanbul'u hedef aldı. ………..DW'nin uyguladığı Türkiye karşıtlığı bir ilk olmadı. Daha önce de pek çok kez Türkiye'nin yapmaya hazırlandığı projelere karşı olumsuz yönde ses çıkartan Alman medya kuruluşu, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'a, İstanbul Havalimanı'na ve ülkede yapılan pek çok mega projeye karşı yönde oldukları görüşünü; gerek Türkçe gerek yabancı dillerdeki yayınlarında açıklamışlardı. https://bultenistanbul.com.tr/alman-dw-039-den-kanal-istanbul-karalamasi/150245/

Haydi, bütün haydut güçler ve içteki piyonlarına rağmen akılcı finansman modeliyle yatırımı arttırmaya ve yapım süresini kısaltmaya.

Selam ve Sabırla…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?