15 Haziran 2021 Salı

Meral Akşener HDP'den vazgeçer/vazgeçebilir mi?

Meral Akşener HDP'den vazgeçer/vazgeçebilir mi?

Veysi ERKEN

Meral Akşener HDP’den vazgeçer mi? /vazgeçebilir mi? İkisinin cevabı da hayır.

Konuyu gündem de tutma ve “Türkiye’ye muhalefet”i güçlendirme için her gün yazılsa bile Meral Akşener ve iltisaklı olduğu parti HDP’den vazgeçemez.

Kendi ifadeleriyle hareket edemeyenler bir yerden vazgeçemezler.

Sadece bir misal olsu diye yazıyorum, aynı zamanda tarihe not düşüyorum.

HDP’li vekillerden biri Meral’in partisinin vekillerine dönerek, sayemizde bu koltuklarda oturuyorsunuz” dediğinde Meral ve partisi ses çıkardı mı?

Yetmezmiş gibi bir başka HDP’li, Yavuz it havladı derken Hitap edilen Yavuz veya başkanı Meral ses çıkardı mı?

Çıkarmadılar, çıkaramazlar. Çünkü ifadeleriyle hareket edemiyorlar, etmeleri de mümkün değildir.  Onları oraya mevzilendiren iradenin isteği, talebi ve emri dışına çıkamazlar.

Onun için Meral’in içinde bulunduğu yapı ne derse o olur. Meral kendisine tutuşturulanı tekrar eder. İçinde bulunduğu yapı için nasıl konuşması gerektiği kendisine dikte ettirilir. Bakınız Akşener, Millet İttifakı'na ilişkin de "Ben onlar adına konuşmaktan çekiniyorum, nezaketen. Nazik ve zarif olmaya gayret etmeliyiz o saklı kalmak kaydı ile hem Gelecek Partisi'nin hem DEVA'nın Hem Saadet Partisi'nin hem CHP'nin birlikte bir sistemde yer alması gerektiğine inanıyorum. HDP ayrı girmeli, benim kendi fikrim. Biz parlamenter sisteme geçinceye kadar farklılıklarımızı muhafaza edip müştereklerimizi öne çıkarıp hareket etmemiz gerekir" diyor. https://t24.com.tr/haber/aksener-den-cumhurbaskanligi-adayligi-aciklamasi-kurtulusu-zora-sokacak-toz-zerresi-kadar-bir-davranis-icine-girmeyecegim,951343

Nezaketen nazik ve zarif olarak konuşan Meral neden bunu diyor? Gayet açık anlayan veya anlamak isteyenler için. Meral’in ifadesiyle PKK’nın yanında konumlanmış HDP’yi aklamak ve paklamak için.

Kısaca, yol gösteriyor emir gereğince. Demek istiyor ki, ayrıymış gibi davranalım ve seçmeni kandıralım.

Tekrar ediyorum. Bu ülkenin bütün sevdalılarına, kendini ülkenin hayırlı bir evladı olarak telakki eden herkese sesleniyorum.

Uyanınız.

Bunların hepsi Biden kafalıların dostu ve emrinde olan bir yapının parçasıdır. Birbirine geçirilmiş ve çözülmesi mümkün olmayan aparatlardır.

Onun için bizi uyutmaya çalıştılar ve çalışıyorlar. HDP bizden ayrı diyorlar numarası ile biz ayrılamayız şarkısını terennüm ediyorlar ve Meral’ın diliyle birbirlerine yol göstererek sarılıyorlar.

Daha önce şöyle yazmıştım.

BİZ AYRILAMAYIZ

Sözleri Ayşe Birgül Yılmaz’a ait şarkıda

“Ayrıldık işte demiştim ama

 Aşk lügatı yine tersten okundu

Ve anladım ki Biz ayrılamayız

Ayrı bedende can gibiyiz

Cana can veren kan gibiyiz

Yanıp ta bitmez köz gibiyiz

Biz ayrılamayız, biz ayrılamayız”

Evet.

Bu sözleri tekrar edip duruyorlar kimi doğrudan kimi dolaylı. Tespitime göre Kılıçdaroğlu ve Buldan doğrudan Meral ve Temel dolaylı bir şekilde aynı sözleri terennüm ediyorlar.

Bence de ayrılamazlar.

Çünkü kendi iradeleriyle oralara gelmediler.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına nasıl getirildiğini, Meral’in parti kuruluşunda nasıl vekil ödünç aldığını, meclis sıralarında kimlerin ittifakı ile oturduklarını, Karamollaoğlu’nun partisindekilerin hangi kontenjandan seçildiğini, Buldan’ların rolünü bilmeyen yoktur.

Şimdi de bunlara Davutoğlu ve Babacan eklemlendirildi.

Hepsi aynı şarkıyı terennüm ediyorlar.

Biz ayrılamayız.

Bize bir vücut belirlenmiş onun uzuvları, parçaları gibiyiz.

Bizi anlayın.

Hele gaflet uykusundakiler. Sizlere sesleniyoruz.

Uyanın ve bizim ayrılmaz bir vücudun parçaları olduğumuzu görün.

Bize biçilen rol, CHP zihniyetinin emrinde iş yapmaktır. Tabii ki, CHP’nin kime hizmet ettiği bellidir.

İntibah vakti geldi mi?

Elbette.

Tabii ki, intibah edecek kimse varsa?

Selam ve Sabırla… 15.06.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?