20 Haziran 2021 Pazar

Kanal İstanbul Projesi Birkaç Yönüyle Hemen Başlatılmalıdır

 Kanal İstanbul Projesi Birkaç Yönüyle Hemen Başlatılmalıdır

Veysi ERKEN

Kısmet ve nasip olursa Kanal İstanbul projesine ilk kazma vurulacak.İnşaat süresi ile ilgili ifade edilen zaman dilimi yedi yıl.

Kanaatime göre bu uzun bir zaman. On yıldır gündemde olan bir projenin bütün hazırlık safahatının tamamlanmış olması gerekir.

Bu bağlamda finans işi ve yöntemi kısa sürede çözülerek sadece bir köprünün değil, bütün alanlarda faaliyet başlatılmalı ve imalat kısa sürede bitirilmelidir. Bunu söylememin en önemli sebebi muhalefet zannedilen “Türkiye’ye muhalefet” olanlara gereken cevabın verilmesidir.

Bilindiği üzere ittihatçılardan tevarüs etmiş olan CHP zihniyeti merhum Necip Fazıl’ın ifadesiyle yıkım ekibidir ve ülkenin hayrına tefekkürü ve eylemi yoktur. Özetle CHP ve şürekâsı ülkemizde olan ve olabilecek her hayırlı işe ve hizmete muhaliftir. Dostları hep dışarıdan olduğu için Türkiye’ye iltisaklılarıyla birlikte muhaliftir.

Çok uzağa gitmeye gerek yok. Elli yıl önce bu zihniyet Boğaz köprüsünün yapımına karşı çıkıyordu ve "Boğaz Köprüsü, Türkiye ve İstanbul'un başına gelen en büyük felakettir" diyebiliyordu

https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/01/16/52-yil-once-bogaz-koprusune-karsi-cikan-zihniyet-bugun-de-kanal-istanbulun-yapilmasina-karsi

Bugün de aynı zihniyet “Kanal İstanbul” ve diğer büyük projelere karşı çıkıyor. Merhum Özal bu yıkıcı zihniyeti çözmüş ve kendine bir ölçü geliştirmiş idi. Merhum Özal bunu şu şekilde formüle etmiş ve ölçü olarak ittihaz etmiş idi. “Ben bir icraat yapacağım zaman sol kafaların yazdıklarına bakarım. Eğer hiç sesleri çıkmıyorsa o projeyi yapmam, rafa kaldırırım. Yarısının sesi çıkmıyor, yarısının sesi çıkıyorsa o projeyi yeniler, öyle yaparım. Eğer bütün solcular projeyi engellemek için yaygara yapıyorsa hiç kimseyi dinlemem, o projeyi aynen yapar ve bitiririm. Çünkü o proje memleket için hayırlara vesiledir."

Ne kadar doğru bir tespit, zira ittihatçı zihniyetin içinde neş-u nema bulan CHP, iltisaklıları ve Şürekâsı, merhum Özal’ın ifadesiyle sol her güzel ve olumlu olan şeye karşıdır. Zira efendileri de her şeye karşı. CHP yerli olmayan dostlarının arzuları gereği her şeye karşıdır.

68 yılında Boğaz köprüsüne karşı çıkan zihniyet bilhassa son on yıldır da bütün büyük projelere karşı çıkmış ve çıkmaya devam ediyor.

Buna rağmen büyük mesafeler kat edilmiş Boğaz köprüsü bitirildiği gibi pek çok proje bitirilmiş ve kısmet olursa 26.06. 2021 tarihinde Kanal İstanbul projesine başlanacak.

Hâsılı kelam.

Kanal İstanbul projesi kısa sürede bitirilecek şekilde düşünülmeli, planlanmalı ve finans boyutu çözülerek gerçekleştirilmelidir.

İstanbul halkı ve bütün Türkiye, projenin bütün boyutlarında yükselen inşaatı ve yapılan kazıları gördükçe heyecanı ve kendine olan güveni artacaktır.

Mümkün ise 26 Haziran’da sadece köprünün değil bir başka bölümün de inşaatına veya kazısına başlanmalıdır.

Bu benim temennimdir.

Selam ve Sabırla… 20.06.2021

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?