10 Haziran 2021 Perşembe

Yatırımlar Devam Ediyor ve Kanal İstanbul’a Başlanıyor

 Yıkıcı CHP zihniyetine Rağmen Diğer Yatırımlar Devam Ediyor ve Kanal İstanbul’a Başlanıyor

Veysi Erken

İttihatçılar nasıl kısa sürede Osmanlı Devletinin dağılmasına yol açmışsa (Fethi Okyar, Üç devirde bir adam okunmalı )miratsısı olan CHP zihniyeti de aynı yolu izlediğini görüyoruz.

CHP ve şürekâsı ülkemizde olan ve olabilecek her hayırlı işe ve hizmete muhaliftir. Dostları hep dışarıdan olduğu için Türkiye’ye muhaliftir.

Dün bu zihniyet Boğaz köprüsünün yapımına karşı çıkıyordu ve "Boğaz Köprüsü, Türkiye ve İstanbul'un başına gelen en büyük felakettir" diyebiliyordu https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/01/16/52-yil-once-bogaz-koprusune-karsi-cikan-zihniyet-bugun-de-kanal-istanbulun-yapilmasina-karsi

Bugün de aynı zihniyet “Kanal İstanbul” ve diğer büyük projelere karşı çıkıyor. Merhum Özal bu yıkıcı zihniyeti çözmüş ve kendine bir ölçü geliştirmiş idi.

Merhum Özal bunu şu şekilde formüle etmiş ve ölçü olarak ittihaz etmiş idi. “Ben bir icraat yapacağım zaman sol kafaların yazdıklarına bakarım. Eğer hiç sesleri çıkmıyorsa o projeyi yapmam, rafa kaldırırım. Yarısının sesi çıkmıyor, yarısının sesi çıkıyorsa o projeyi yeniler, öyle yaparım. Eğer bütün solcular projeyi engellemek için yaygara yapıyorsa hiç kimseyi dinlemem, o projeyi aynen yapar ve bitiririm. Çünkü o proje memleket için hayırlara vesiledir."

Ne kadar doğru bir tespit, zira ittihatçı zihniyetin içinde neş-u nema bulan CHP ve Şürekâsı, merhum Özal’ın ifadesiyle sol her güzel ve olumlu olan şeye karşıdır. Zira efendileri de her şeye karşı. CHP yerli olmayan dostlarının arzuları gereği her şeye karşıdır.

68 yılında Boğaz köprüsüne karşı çıkan zihniyet bilhassa son on yıldır da bütün büyük projelere karşı çıkmış ve çıkmaya devam ediyor.

Buna rağmen büyük mesafeler kat edilmiş Boğaz köprüsü bitirildiği gibi pek çok proje bitirilmiş ve kısmet olursa 26.06. 2021 tarihinde Kanal İstanbul projesine başlanacak.

Sadece Kanal İstanbul mu?

Elbette ki, hayır.

Başta yerli otomobil projesi olan TOGG ve devam eden diğer yatırımlar da bitirilecek inşallah.

Biliyoruz ki, CHP ve iltisaklıları haline getirilmiş olanlar Türkiye’nin muhalifleridir ve karşı çıkmadıkları bir şey yok.

Hani "çarşı her şeye karşı" diye pelesenk olmuş bir ifade var ya?

İste CHP ve bugün ona iltisaklı olanlar da her hayırlı işe, faaliyete, gelişmeye karşı. Buradan hareketle diyorum ki, Kanal İstanbul projesi kısa zamanda bitirilmelidir.

26 Haziran 2021 tarihi inşallah önemli bir başlangıç olacaktır. Umulur ki, planlandığı sürede değil daha kısa sürede gerçekleştirilir ve hizmete açılır.

Tabii ki, sadece Kanal İstanbu’un değil, TOGG ve Çanakkale köprüsü ve diğer büyük yatırımlar da faaliyete geçmesini bekliyoruz.

Yukarıda ifade edildiği üzere CHP ve şürekâsı bir şeye karşı çıkıyorsa o iş ülkenin hayrınadır. 

Merhum Özal’ın ölçüsü hep göz önünde bulundurulmalı ve CHP ile iltisaklıların  karşı çıktığı bütün projelere başlanmalıdır.

Hepimiz biliyoruz ki,  CHP ve iltisaklıları ne zaman hileli yollarla iktidar olduysa ülkede yokluk ve kıtlık hüküm sürdü.

Dün olduğu gibi bugün de özellikle Ankara ve İstanbul'da yaşayanlar belediyelerin başarısızlığı sebebiyle bunu müşahede ediyor.

Unutulmamalıdır ki,  CHP ve iltisaklandırılanlar sadece mazeret üretir.   CHP ve şürekâsının engellemeleri asla bitmeyecek.  Onların vazifeleri takoz olmaktır.

Umarım ki, yazdıklarımız dikkate alınır ve CHP zihniyeti ile hareket eden bürokrasi engeli ortadan kaldırılarak yatırımlar hızlandırılır.

26 Haziran2021 gününü sabırla bekliyorum.

O gün Türkiye için hayırlı başlangıçlardan biri olacak inşallah.

Selam ve sabırla... 10.06.2021

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?