24 Kasım 2022 Perşembe

 Bir Saplı Çok Ağızlı Maşa

 Bir Saplı Çok Ağızlı Maşa

Veysi ERKEN

“Maşa” bilindiği üzere bir şeyi tutmaya yarayan bir alet edevattır. Bilhassa kızgın parçaları ve ateşi tutmada çokça kullanılır.

Özellikle “kor ateş” parçaları “maşa” ile tutulur ve yakılmak istenen soba veya bölgeler için onunla taşınır.

Ülkemizde “maşa”lık görevini ifa eden yapılar vardır.

Siyonizim dinin müntesiplerinin oluşturdukları yapılar birer maşa hükmündedir.

Tabii ki, bunların isimleri farklı farklıdır.

Parti, cemaat, grup, tarikat, dernek, vakıf, vs. gibi isimlerle ortaya çıkarılabilir. Hiç fark etmez.

Bu farklı zannedilen yapılar bazen “tek saplı çok ağızlı maşa” biçiminde kullanılır. Böyle bir maşa ile tapınakçı Siyonist zihniyet “ateş”ini değişik ülkeleri yakmak, yıkmak, dağıtmak ve sömürmede kullanır.

Dün olduğu gibi bugün de böyle “maşa”lar vardır. “Maşa”lar sadece birer araçtır. Onu tutan ellerin niyetleri ve tutuş gerekçeleri esastır.

Dün ülkemizi dağırmak ve yakarak yıkmak için “ittihatçı” yapı “maşa”  olarak  kullanılmış idi.

İttihatçı ateşinin hükümferma olduğu yapılanmayı Merhum Yahya Kemal şu şekilde tanımlıyor. "İttihat ve Terakkî kadar bin türlü zihniyeti, bin türlü yaratılışı, bin türlü emeli bir araya toplamış ve dağılmamış, bilâkis, zaman geçtikçe daha ziyade top­lanmış ve kuvvetlenmiş siyasî bir cemiyeti Avrupa'­nın ve Asya'nın tarihinde göstermek imkânsızdır. İttihatçı ittifakının içinde en dinsiz masonlar yanında en şedîd İslâm İttihatçıları; en geniş insaniyetçi ve medeniyetçiler yanında en dar kafalı milliyetçiler bu­lunduğu gibi, en seciyeli tanınmış adamlarla seciye­sizlikleri herkesçe malûm adamlar, maddî menfaatlerden uzak, temiz vatanperverlerle vurguncular ve harb zenginleri yan yana ve biribirini çok sever olarak görülüyordu. Böyleyken İttihat ve Terakkî dağılmadı. Bu terkibi Talat vücuda getirmiştir." Yahya Kemal, Çocukluğum, Gençliğim, Siyasî ve Edebî Hatıralarım, 3. bs., 1986, s. 171-176. 

Maalesef ittihatçı yapılanmanın benzeri tekrar inşa edilmiş vaziyette.

Fetöizm.

Fetöizm, “bir saplı çok ağızlı maşa”yı yapılandırmıştır. “Bir saplı çok ağızlı maşa”yı geçmişin acı tecrübeleri ışığında irdeleyiniz karşınıza aynı melanet merkezini göreceksiniz.

 “Bir saplı çok ağızlı maşa” yapısı dünün “ittihatçı” zihniyetinin devamıdır. Esasında daha eskidir denilebilir.

Tarihte tapınakçı, haşhaşi, karmati, deylemi, buveyhi yapılanmaları ne ise bugünün “ bir saplı çok ağızlı maşa”sı aynıdır.

Aynı yöntemleri kullanır

Ve

Siyonizm dinin “bir saplı çok ağızlı maşa”sında komplo, kumpas, şantaj, yalan, inkar, itham, üstünü örtme, hile ve hurda vs. eksik olmaz.

Fetö bu işin içinde deniliyor. Fetö hangi işin içinde değil ki? Siyonizm dininin aparatı olan fetö denilen habis ve şeytani anlayış bireylerin ve örgütlerin sağından, solundan, önünden, arkasından girerek onları ifsad ediyor. “maşa”lık görevini yerine getiriyor.

Ülkemizi ve insanımızı yakarak, bombalayarak yok etmeye çalışıyor.

Unutulmamalıdır ki, örgütlenmeleri ve niyetlerini anlayamazsak bu örgütler ve maşalar bizi yok edebilir.

Hâsılı kelam, bugünü anlamak için dünü okumak gerekir. Dünü okuduğumuzda bugünün “tek saplı çok ağızlı maşa”sını anlayabiliyoruz.

Temennimiz bu “maşa”nın parçası ve mütemmimi olanları gerçeği kavraması ve “maşa”yı işe yaramaz hale getirmesidir.           

“Maşa”nın iltisaklılarına ve türevlerine duyurulur.

Bizler “tebliğ” görevimizi ifa ediyoruz.

Şahid ol yâ Rab.

Selam ve Sabırla… 24.11. 2022

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?