11 Kasım 2022 Cuma

İnsanların Kendi Elleriyle Yapıp Ettiklerinin Sonucu: Köpek taparlık

İnsanların Kendi Elleriyle Yapıp Ettiklerinin Sonucu: Köpek taparlık

Veysi ERKEN

Ülkemizde “köpek taparlık” artmaktadır. Köpekler “insan Evladı”ndan daha kıymetli hale getirilmektedir. Fesad her yeri kaplamaktadır. Tabii ki, Fesad insanın kendi eliyle yaptıklarından dolayı zuhur etmektedir. Allah c.c. “İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu (fesad ortaya çıktı); böylece Allah -dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara ­tattırıyor.https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/R%C3%BBm-suresi/3450/41-ayet-tefsiri hem karada hem de denizde düzenin bozulması sonucunda işlenilen eylemlerin sorucunun bir kısmının kendilerine tattırıldığı gerçeğini dile getiriyor.

Son bir yılda “köpek”lerin saldırıları sonucunda ölenlerin, yaralananların, korku yüzünden halet-i ruhiyesi bozulanların sayısına baksak bu gerçeği fark eder tedbir alırdık.

Ama “köpek”ler “insan Evladı”ndan daha değerli(!) kılındığı için tedbir alınması mümkün görülmüyor.

Esasında “fesad” her işte ve eylemde karşımıza çıkıyor. Sadece “köpek”ler konusunda değil, aile düzeninde, ticari ve diğer beşeri ilişkilerde bozulma ve bozgunculuk “had” safhadadır.

“Fesad” ile ilgili ayetlerin meallerinin linkini vereyim de belki okuyan, tefekkür eden ve tedebbür eden etkili ve yetkililer devreye girer, “fesad”ı azaltacak tedbirler alır.

Bizler “tebliğ” ile mükellefiz.

Sadece tebliğ.

Zira “yetkili” konumda değiliz.

Yetkili konumdakiler mesuldür.

Kardeşlik hukuku gereği tebliğde bulunuyorum. İşte fesad ile ilgili ayetlerin linki. https://www.kuranvemeali.com/fesat-fesatcilik-ile-ilgili-ayetler

Gayret ve tebliğ bizden Tevfik Allah’tan.

Yetkililer (D)uyuyor musunuz?

Selam ve Sabırla…11.11.2022

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?