4 Kasım 2022 Cuma

Münafıkları konuşmalarından, söz ve İfadelerinden tanımak Mümkün mü?

 Münafıkları konuşmalarından, söz ve İfadelerinden tanımak Mümkün mü?

Veysi ERKEN

Bilindiği üzere  Kur’an-ı Kerimde insanın muhtelif şekillerde sıfatlandığını yer alır. En belirgi nitelemeler “Mümin, Kâfir, Münafık, Fasık, Mufsid” vs olarak nitelendirir. Müminler toplumu Islah ve ihya etmeye çalışırken, Kâfirler yıkmaya ve yok etmeye çalışır. En tehlikelileri fasık ve münafıklardır. Zira münafıklar ikiyüzlü hatta çok yüzlüdürler. İçleri ve dışları bir değildir. Söz ve fiilleri birbirine zıttır. Toplumu genel anlamda fasık ve münafıklar ifsad eder.

Hatta ayetlerde “Akıllarınca Allah’ı ve iman edenleri aldatmaya kalkışıyorlar; hâlbuki onlar farkında olmadan yalnızca kendilerini aldatmış oluyorlar. Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden, kendilerine acı veren bir azap da vardır. Onlara “Yeryüzünde düzeni bozmayın” denildiğinde, “Hayır, biz yalnızca ıslah edenleriz” derler. Biline ki, gerçekten bozanlar onların ta kendileridir, ama farkında olmuyorlar.  Onlara “Diğer insanlar gibi siz de iman edin” denildiğinde, “Akılsızların inandıkları gibi biz de inanalım mı?” derler. Biline ki, asıl akılsızlar onlardır, fakat bilmezler. İman edenlerle karşılaşınca “inandık” derler, şeytanlarıyla baş başa kaldıklarında ise “Biz sizinleyiz, biz yalnızca alay etmekteyiz” derler.  Asıl onlarla alay eden ve azıp saparak dolaşmalarına izin veren Allah’tır. Doğruya karşılık sapkınlığı satın alanlar işte onlardır. Bu sebeple ticaretleri kâr etmemiş ve doğru yolu da bulamamışlardır. Bakara 9-16  https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Bakara-suresi/18/11-ayet-tefsiri

Bu ayetlerde açık bir şekilde fasık ve münafıkların nitelikleri ortaya konulmakta ve toplumu ifsad edişleri anlatılmaktadır. Bu anlatım siyonizm dininin müntesipleri olan Müslüman görünümlü fetöistleri net bir şekilde izah etmektedir.

İçinde bulunduğumuz zaman dilimi içinde fasık ve münafıkların ifsad için kullandıkları yol, yöntem ve usuller çoğalmıştır.

Bilhassa medya ve sosyal medya yol ve araçlarıyla ifsad ve bozgunculuk had safhaya ulaşmıştır denilebilir.

Algı operasyonlar her saniye içinde yapılmaktadır.

Peki, bu müfsidi, münafık ve sapıkları teşhis etmek mümkün mü?

Kur’an ve sünnet eksenli ve merkezli baktığımızda mümkündür diyorum.

Nitekim ayetlerde “Yoksa kalplerinde çürüklük bulunanlar, içlerindeki kini Allah’ın asla açığa çıkarmayacağını mı hesapladılar?

İstersek şüphesiz onları sana gösteririz de yüzlerindeki işaretlerden kendilerini tanırsın. Kuşkusuz konuşma tarzlarından sen onları bileceksin. Allah bütün yaptıklarınızı bilir. Muhammed Süresi- 29-30” https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Muhammed-suresi/4574/29-30-ayet-tefsiri “ denilmektedir.

Demek ki, münafıkların içindekilerini Allah ortaya çıkarır ve konuşmaları ile anlaşılır hale getirilir. Ebû Saîd el-Hudrî"den nakledildiğine göre Resûlullah (sav), “Müminin ferasetinden sakının. Çünkü o, Allah"ın nuruyla bakar.” buyurdu ve ardından, “Elbette bunda feraset sahipleri için ibretler vardır.” (Hicr, 15/75) âyetini okudu.” (T3127 Tirmizî, Tefsîru"l-Kur"ân, 15; MK7497 Taberânî, el-Mu"cemü"l-kebîr , VIII, 102) https://www.diyanethaber.com.tr/hadislerle-islam/feraset-allah-in-nuruyla-bakmak-h27235.html

Feraset sahibi olan Müminler fasık ve münafıkları yazılarından, eylemlerinden, sözlerinden ve davranışlarından anlar.

Temennimiz hepimiz toplu olarak İslam’ın nuru ile müşerref olur, iman eder, kâmil müminlere dönüşür ve bizi ifsad eden, etmeye çalışan insan kılıklı şeytanları ve münafıkları deşifre ederek şerlerinden emin oluruz.

Özetle özellikle medya ve sosyal medyadaki münafıkları yazılarından, sözlerinden, davranışlarından kolaylıkla teşhis etmemiz mümkündür. Yeter ki tefekkür zeminimiz Kur’an-ı Kerim ve Kur’an-ı Kerim’in uygulaması olan Hz. Muhammed Mustafa’nın sav sünneti olsun.

Selam ve Sabırla…04.11.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?